Sport

US Open 2021. Scene dramatice în optimile de finală: Garbine Muguruza a fost eliminată după un meci tensionat

FANATIK.RO vă ţine la curent cu absolut toate informaţiile importante legate de desfăşurarea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, care are loc în perioada 30 august - 12 septembrie.
US Open 2021 Scene dramatice in optimile de finala Garbine Muguruza a fost eliminata dupa un meci tensionat
US Open 2021. Scene dramatice la US Open: Garbine Muguruza a fost eliminată în optimile de finală. Foto:UsOpen twitter
ADVERTISEMENT
06-09-2021
07:39

Garbine Muguruza a fost eliminată în optimile de finală

Garbine Muguruza (1o WTA) a fost eliminată în optimile de finală de la US Open după înfrângerea în fața cehoaicei Barbora Krejcikova (9 WTA), scor 3-6/6-7

La finalul meciului, jucătoarea din Spania și a acuzat adversara de neprofesionalsim. În tie-break-ul setului doi, când iberica era gată să servească, Barbora Krejcikova aceasta s-a îndreptat spre marginea terenului.

La strângerea de mână de la fileu, a existat un moment destul de tensionat. „Mulțumesc, îmi pare rău”, a spus Krejcikova, însă replica lui Mugurza a fost dură: „Ești total neprofesionistă”.

Pentru un loc în semifinală, Barbora Krejcikova va juca împotriva numărului doi mondial, Aryna Sabalenka.

05-09-2021
07:03

Ashleigh Barty a fost eliminată în turul 3 de Shelby Rogers

Ashleigh Barty, liderul clasamentului mondial WTA, a fost eliminată în turul 3 al turneului de Mare Slam de la US Open de Shelby Rogers (locul 43 WTA) cu scorul de 6-2, 1-6, 7-6, după două ore și zece minute de joc.

Puternic susținută de public pe întreaga durată a partidei, Rogers a avut o adevărată explozie de bucurie la final și nu a ratat ocazia de a-și fcae un selfie chiar pe terenul de joc.

04-09-2021
21:37

Horia Tecău s-a calificat în optimi la US Open 2021. Begu și Mitu, eliminate. Djokovic trece de Nishikori

Horia Tecău continuă drumul spre un nou trofeu la US Open. S-a calificat în optimile de finală, alături de Kevn Krawietz. Cei doi au trecut de Nielsen / Pospisil, după un meci foarte disputat.

Au fost două seturi câștigate în tiebreak pentru Tecău și Krawietz, primul la 12, iar al doilea la patru. Gonzalez / Molteni sunt adversarii pe care trebuie să îi învingă duminică, pentu a merge în sferturile de finală.

Irina Begu și Andreea Mitu au fost învinse în turul 2 de la US Open 2021 de favoritele 10, Caroline Dolehide / Storm Sanders. A fost un categoric 6-0, 6-1 pentru americance.

Pe tabloul de simplu, cea mai mare surpriză a fost eliminarea Petrei Kvitova. Aceasta a pierdut la Maria Sakkari, scor 4-6, 3-6. Emma Răducanu a făcut un meci fantastic cu Sara Sorribes Tormo. 6-0, 6-1 și merge în optimi.

Swiatek a trecut în trei seturi de Anett Kontaveit, în vreme ce Novak Djokovic a avut nevoie de patru seturi pentru a dispune de Kei Nishikori. Iar Berrettini l-a bătut în cinci pe Ivashka.

04-09-2021
14:13

Horia Tecău, Irina Begu şi Andreea Mitu joacă pentru optimi la US Open 2021

Ziua 6 de concurs la US Open 2021 este prima în care România nu are reprezentanţi la simplu. Simona Halep, singura rămasă în cursă pe tabloul feminin, va juca duminică, împotriva Elinei Svitolina, pentru calificarea în sferturi.

Totuşi, România are trei reprezentanţi sâmbătă, în probele de dublu. La masculin, Horia Tecău şi Kevin Krawietz, favoriţi 6, au o misiune dificilă cu perechea Vasek Pospisil / Frederik Nielsen. Partida este programată pe terenul 7, de la ora 20:00 a României. Câştigătorii merg în optimi.

Pe tabloul feminin la dublu, Irina Begu şi Andreea Mitu le înfruntă pe Caroline Dolehide şi Storm Sanders, favoritele 10 ale competiţiei. Partida este programată pe terenul 12, tot de la ora 20:00 a României. Învingătoarele joacă în optimi cu favoritele 6, Kudermetova şi Mattek-Sands.

04-09-2021
08:01

Ziua surprizelor la US Open 2021! Tsitsipas, Rublev și Osaka, out de la Flushing Meadows

Ziua 5 la US Open a adus câteva mari surprize, atât pe tabloul masculin, cât și pe cel feminin. Doi jucători de top 10 ATP au părăsit competiție, la fel ca și Naomi Osaka, dublă câștigătoare la New York, deținătoarea trofeului.

În cele mai tari dueluri, Muguruza a trecut de Azarenka, iar Svitolina a dispus fără probleme de Kasatkina. Jucătoarea din Ucraina o va înfrunta pe Simona Halep în optimile de finală. O surpriză poate fi considerată victoria Elisei Mertens la Ons Jabeur.

Sursă foto Flashscore.com

Pe tabloul masculin au fost nu mai puțin de patru partide încheiate în cinci seturi. Carlos Alcaraz, 18 ani, a produs cea mai mare surpriză și l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas.

Francis Tiafoe a dat și el lovitura și a trecut în cinci seturi de Andrey Rublev, favorit 5. Evas şi Auger-Aliassime au obţinut şi ei victorii în 5.

Sursă foto: Flashscore.com

 

04-09-2021
07:15

Campioana en-titre a părăsit competiția. Naomi Osaka, criză de nervi după eliminare

Naomi Osaka, deținătoarea titlului la simplu feminin la US Open, a fost eliminată în turul 3 de canadianca Leylah Fernandez (18 ani, locul 73 WTA) cu scorul de 7-5, 6-7, 4-6, după un meci care a durat puțin peste două ore.

Japoneza a fost foarte nervoasă pe durata partidei și a fost avertizată de arbitru pentru comportament nesportiv. La final, ea a anunțat că va lua o pauză de tenis pentru o perioadă nedeterminată.

„Ca să fiu sinceră, simt că sunt într-un punct în viață în care încerc să-mi dau seama ce vreau să fac în continuare. Nu știu când o să mai joc tenis, care e următorul meu meci. Cred că voi lua o pauză pentru o vreme. În ultima vreme când câștig nu mai simt nicio bucurie. Mă simt ușurată, atâta tot. Când pierd mă simt foarte tristă. Nu cred că asta e normal. Vreau să mă distanțez de aceste stări”, a spus Naomi Osaka la conferința de presă.

03-09-2021
19:48

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse s-au calificat în optimi la dublu, la US Open

Perechea Monica Niculescu/Gabriela Ruse a învins cuplul Magda Linette/Bernarda Pera (Polonia/SUA), scor 6-1, 5-7, 7-5 și s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu feminin de la US Open.

În optimi, Niculescu şi Ruse vor confrunta echipa câștigătoare din meciul dintre Robin Montgomery/Ashlyn Krueger (SUA) – Erin Routlife (Noua Zeelandă)/Leylah Fernandez (Canada).

02-09-2021
22:47

Sorana Cîrstea - Shelby Rogers 5-7, 2-6, în turul 2 la US Open 2021

Partidă de uitat pentru Sorana Cîrstea în turul 2 la US Open 2021. Românca a fost învinsă în minimum de seturi de Shelby Rogers, scor 5-7, 2-6. Sorana a avut 4-1 și apoi minge de break la 5-4, în primul set. A fost întoarsă de adversara ei, care a dominat apoi setul doi.

Pentru Shelby Rogers urmează o confruntare de gală cu Ashleigh Barty, favorita numărul 1 a competiției.

FINAL. Sorana Cîrstea – Shelby Rogers 5-7, 2-6.

2-6. Game lung câștigat de Rogers. Sorana este eliminată de la US Open 2021.

2-5. Rogers face un nou break.

2-4. Game alb Rogers.

2-3. Sorana salvează și ea mingi de break.

1-3. Shelby salvează mingi de break.

1-2. Game Sorana, care întrerupe seria adversarei.

0-2. Rogers își face serviciul.

0-1. Rogers începe setul doi cu break.


5-7. Rogers închide primul set.

5-6. Break Rogers.

5-5. Sorana a ratat o minge de set.

5-4. Sorana întrerupe seria adversarei sale.

4-4. Americanca egalează.

4-3. Break Rogers.

4-2. Rogers salvează o minge de break și își face serviciul.

4-1. Game Sorana.

3-1. Rogers își face serviciul.

3-0. Sorana confirmă break-ul după un game mai lung.

2-0. Break reușit de româncă,

1-0. Sorana își face serviciul.

02-09-2021
18:33

Emma Răducanu o va întâlni în turul 3 la US Open pe Sara Sorribes Tormo

Numărul 150 WTA s-a calificat în turul al treilea după ce a eliminat-o pe chinezoaica Shuai Zhang, numărul 49 WTA, scor 6-2, 6-4.

Canadianca cu tată din România a avut un parcurs de senzație, după ce a venit din calificări. Jucătoarea de 18 ani reprezintă Marea Britanie și a debutat la un turneu de Grand Slam în acest an la Wimbledon.

Emma Răducanu, parcurs de senzație la US Open

Emma Răducanu a trecut la pas de Zhang, în doar o oră și 23 de minute, deși chinezoaica este mult mai experimentată și e obșinuită cu prezențele în top 50. Românca a cedat două șase game-uri în acest meci, dintre care doar unul pe propriul serviciu, în setul, când conducea cu scorul de 4-1.

Tânăra jucătoare va întâlni în turul al treilea pe iberica Sara Sorribes Tormo, numărul 41 WTA care a trecut în turul al doilea de chinezoaica Su-Wei Hsieh, scor 6-1, 6-3. Emma Răducanu confirma forma bună arătată la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, când a venit tot din calificări și a ajuns până în optimile de finală.

02-09-2021
08:52

Tornadă la US Open. Arena Louis Armstrong

Louis Armstrong – a doua cea mai mare arenă din cadrul complexului de la Flushing Meadows – a fost inundată complet în urma unei tornade.

În acel moment era în desfășurare meciul dintre Diego Schwartzman și Kevin Anderson, încheiat în favoarea argentinianului, scor 7-6, 6-3, 6-4. Aflat în tribune, antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a filmat întreaga scenă și a publicat videoclipul pe rețelele de socializare.

01-09-2021
21:14

Osaka s-a calificat în turul 3 după ce Olga Danilovic a abandonat! Medvedev merge și el mai departe

Naomi Osaka a fost prima jucătoare calificată în turul 3 la US Open 2021. Olga Danilovic a abandonat din cauza unei infecții virale, iar Osaka a profitat. Inclusiv Simona Halep a fost avantajată.

Partida Simona Halep – Kristina Kucova a fost mutată de pe terenul 17 pe arena Arthur Ashe. Iar Simona s-a simțit bine pe cea mai mare stadion de la Flushing Meadows și a obținut calificarea fără emoții.

Simona Halep a fost avantajată mai ales pentru că ploaia a oprit meciurile disputate pe terenurile neacoperite, așa cum este cel cu numărul 17. În vreme ce ea a putut continua drumul spre turul 3.

Azarenka și Sabalenka sunt cele mai importante jucătoare care și-au luat deja biletele pentru turul 3. Ambele în minimum de seturi. Prima a trecut de Paolini, iar conaționala ei de Zidansek.

Elena Rybakina, favorită 19, nu a lăsat nici ea loc de surprize. A trecut de Caroline Garcia, scor 6-1, 6-4, și o va înfrunta pe Simona Halep în turul 3.

Pe tabloul masculin, Daniil Medvedev, favorit 2, s-a calificat în minimum de seturi cu Dominik Koepfer. Victorii scurte și pentru Auger-Aliassime, Bautista Agut și Frances Tiafoe.

01-09-2021
08:23

Bianca Andreescu s-a calificat în turul 2 cu mari emoții. Rezultatele complete din ziua a doua

A fost din nou o zi cu puține surprize pe tabloul feminin. Doar două dintre jucătoarele cu statut de cap de serie au ieșit din concurs. Una dintre ele este Veronika Kudermetova, favorită 29, eliminată de Sorana Cîrstea.

Karolina Muchova, cap de serie 22, a fost scoasă din cursă de Sara Sorribes Tormo, în două seturi. Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Iga Swiatek, Petra Kvitova, Belinda Bencic și Bianca Andreescu sunt cele mai importante jucătoare care și-au asigurat calificarea în turul 2.

Andreescu a avut cele mai mari emoții, dar a trecut în cele din urmă de Viktorija Golubic, cu 7-5 în setul decisiv. Iată rezultatele complete înregistrate pe tabloul feminin.

Sursă foto: Flashscore.com
Sursă foto: Flashscore.com
Sursă foto: Flashscore.com

Au fost, în schimb, multe surprize pe tabloul masculin. Se remarcă în primul rând eliminarea lui Pablo Carreno Busta, cap de serie 9. Spaniolul a avut 2-0 la seturi cu Maxime Cressy, din SUA, dar a cedat în cele din urmă în 5 seturi încheiate cu un tiebreak. Carreno Busta a avut 6-3 și a ratat patru mingi de meci în total.

Alți cinci capi de serie au ieșit din concurs în ziua a doua. Alex de Minaur, favorit 14, a fost învins în patru seturi de Taylor Fritz. Lorenzo Sonego, cap de serie 20, a pierdut la germanul Oscar Otte, venit din calificări, după patru seturi încheiate la tiebreak.

Karen Khachanov, cap de serie 25, a fost învins de americanul Lloyd Harris în cinci seturi. Fabio Fognini, favorit 28, a fost întors de la 2-0 de Vasek Pospisil și a cedat decisivul în tiebreak. În fine, David Goffin, favorit 27, nu a avut replică în fața lui Mackenzie McDonald. Victorie în minimum de seturi pentru american.

 Novak Djokovic a cedat un set în fața adolescentului Holger Rune, 18 ani, dar s-a impus fără emoții, în patru. Zverev, Berrettini și Shapovalov, alți favoriți importanți intrați în concurs, nu au avut nici ei emoții. Iată rezultatele complete de pe tabloul masculin:

Sursă foto: Captură Flashscore.com
Sursă foto: Captură Flashscore.com
Sursă foto: Captură Flashscore.com
Sursă foto: Captură Flashscore.com

01-09-2021
00:18

Sorana Cîrstea trece de Veronika Kudermetova şi e în turul 2 la US Open

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la US Open 2021 după ce a trecut de Veronika Kudermetova, cap de serie 29, scor 7-6 (5), 3-6, 6-0.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea rămân singurele reprezentante ale României în turul 2 la turneul de Grand Slam de la New York.

În turul 2, Sorana o va înfrunta pe americanca Shelby Rogers, cea care a trecut în minimum de seturi de Madison Brengle.

Dacă o învinge pe Rogers, Sorana Cîrstea ar putea-o înfrunta pe Ashleigh Barty, favorita unu a competiţiei, în turul 3 la Flushing Meadows.

31-08-2021
19:29

Emma Răducanu s-a calificat în turul 2. Sorana va juca după miezul nopții

Emma Răducanu a obținut o calificare facilă în turul 2 la US Open, după ce a trecut de Stefanie Voegele, scor 6-2, 6-3. Sportiva cu origini în România va juca în turul 2 cu Shuai Zhang. 

Emma Răducanu, 18 ani, care reprezintă Marea Britanie, a avut prestații apreciate la Wimbledon, precedentul turneu de Grand Slam. A ajuns în turul 4, după ce a trecut inclusiv de Sorana Cîrstea.

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Veronika Kudermetova se va juca după miezul nopții, ora României. Primul meci de pe terenul șase, pe care va juca și Sorana, între Ramos și Pouille, a durat aproape 4 ore și s-a terminat cu victoria în cinci seturi a ibericului.

31-08-2021
15:39

Sorana Cîrstea, singura reprezentantă a României programată în ziua 2. Meciuri tari și pentru Andreescu și Răducanu

Sorana Cîrstea intră în concurs în ziua a doua la US Open. Românca are un meci complicat cu rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie 29. 

Partida este programată în jurul orei 23:00, pe terenul 14, după două dispute de pe tabloul masculin. Ramos Vinollas – Pouille și Moutet – Travaglia se joacă înainte.

Tot în ziua doi intră în concurs și Bianca Andreescu și Emma Răducanu, jucătoare cu origini românești. Campioana din 2019 joacă în ultimul meci de pe Arthur Ashe, cu Viktorija Golubic, în jurul orei 04:00 a României.

Emma Răducanu a scăpat de Jennifer Brady, după ce finalista de la Australian Open s-a retras din competiție. Va juca în jurul orei 21:00, pe terenul 17, cu elvețianca Stefanie Voegele.

Și principalii favoriți intră în concurs în ziua 2. Pe tabloul masculin, Novak Djokovic îl înfruntă de la ora 02:00 pe danezul Holger Rune. Ashleigh Barty joacă în jurul orei 21:00 cu Vera Zvonareva.

31-08-2021
06:48

S-au încheiat meciurile din ziua 1. Fără surprize majore la Flushing Meadows

Au fost multe meciuri tari în prima zi de concurs la US Open 2021, dar destul de puține surprize. Pe tabloul feminin, toți capii de serie care au intrat în concurs și-au asigurat calificarea în turul 2.

Naomi Osaka, Elina Svitolina, Barbora Krejcikova, Garbine Muguruza, Simona Halep, Angelique Kerber și Elena Rybakina sunt cele mai importante jucătoare care și-au asigurat prezența în turul 2.

În reeditarea finalei din 2017, Sloane Stephens a trecut de Madison Keys după un meci dramatic, scor 6-3, 1-6, 7-6 (7). Camila Giorgi, învinsă de Simona Halep, este cea mai bine clasată jucătoare care pierde în ziua 1 pe tabloul feminin. Iată rezultatele complete:

Sursă foto: Captură Flashscore.com
Sursă foto: Captură Flashscore.com
Sursă foto: Captură Flashscore.com

Pe tabloul masculin au fost patru capi de serie care au părăsit competiția. John Isner, favorit 19, a fost învins în trei seturi de Brandon Nakashima.

Ugo Humbert, favorit 23, a cedat în cinci seturi la polonezul Peter Gojowczyk, jucător venit din calificări. Cameron Norrie, cap de serie 26, înfrângere în trei seturi la spaniolul Carlos Alcaraz.

În fine, Marin Cilic, campionul de la Flushing Meadows în 2014, favorit 30, a abandonat în setul decisiv cu Philipp Kohlscheiber. Croatul, cu mari probleme musculare, abia putea să se mai miște.

Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev și Casper Ruud sunt cei mai importanți capi de serie care merg în turul 2 la US Open 2021. Tsitsipas a jucat cinci seturi cu Andy Murray, într-un adevărat “thriller”. Rezultatele complete de pe tabloul masculin:

Sursă foto: captură Flashscore.com
Sursă foto: captură Flashscore.com
Sursă foto: captură Flashscore.com

31-08-2021
06:06

Nick Kyrgios, nicio șansă cu Bautista Agut. Motivul hilar pentru care s-a certat cu arbitrul Carlos Bernardes

Nick Kyrgios a fost învins clar de Bautista Agut în turul 1 la Australian Open, scor 3-6, 4-6, 0-6. Australianul a făcut din nou circ și s-a certat cu arbitrul Carlos Bernardes dintr-un motiv hilar.

Bernardes i-a reproșat lui Nick Kyrgios modul în care aruncă prosopul pe jos, în loc să îl pună pe suportul special. Vizibil iritat, australianul s-a conformat în cele din urmă.

 “Este parte din joc”, i-a explicat arbitrul brazilian lui Kyrgios, care s-a plâns că trebuie să meargă prea mult pentru a pune prosopul.

Nick Kyrgios l-a contrazis pe Bernardes și l-a taxat apoi pe Stefanos Tsitsipas pentru ultimele scandaluri în care a fost implicat.

“Nu, nu este parte din joc! Și să dai mesaje cuiva este parte din joc? Sau să îți iei pauze de vestiar de 20 de minute?”, a fost răspunsul lui Kyrgios.

Stefanos Tsitsipas a fost acuzat de Alexander Zverev la Cincinnati că și-a luat telefonul cu el în pauza de vestiar pentru a schimba mesaje cu tatăl său, care îi este și antrenor.

În primul tur de la US Open, Tsitsipas a fost luat din nou la țintă, de această dată de Andy Murray. Britanicul a fost nemulțumit că adversarul său și-a luat o pauză de vestiar foarte lungă în mijlocul setului trei.Tsitsipas a pierdut acel set, dar a câștigat apoi partida în cinci seturi.

 

31-08-2021
03:03

Ana Bogdan pierde dramatic un meci care a durat 3 ore și 39 de minute

Ana Bogdan a fost învinsă în turul 1 la US Open 2021, de Rebeka Masarova, locul 231 WTA. Reprezentanta Spaniei trecuse de Jaqueline Cristian în ultimul tur al calificărilor.

Bogdan – Masarova a fost cel mai lung meci jucat în Era Open pe tabloul feminin la US Open. 3 ore și 39 de minute! A fost nevoie de tiebreak în toate cele 3 seturi, scor 7-6 (9), 6-7 (2), 6-7 (9).

Ana Bogdan a avut două mingi de meci în tiebreak în setul decisiv. De asemenea, a apărat cinci mingi de meci înainte de a ceda în cele din urmă.

Gabriela Ruse a pierdut partida cu Marketa Vondrousova, scor 5-7, 0-6. Românca a avut 5-2 în primul set, dar nu a mai luat apoi niciun game până la final. Venită din calificări, Ruse a avut probleme fizice din cauza programului încărcat.

30-08-2021
22:17

Andy Murray, învins în cinci seturi de Stefanos Tsitsipas! Acuze la adresa grecului: "Trișează!"

Andy Murray a readus aminte de jucătorul care a scris istorie în tenis. A făcut un meci mare cu Stefanos Tsitsipas, în turul 1 la US Open, dar a fost învins în cinci seturi în cele din urmă.

A fost 2-6, 7-6 (9), 3-6, 6-3, 6-4 în favoarea jucătorului din Grecia, favorit numărul 3 la această ediție de la Flushing Meadows.

Andy Murray a făcut scandal încă din setul trei al partidei, când Tsitsipas și-a luat o pauză de vestiar care a durat mai bine de opt minute. Britanicul a considerat că adversarul său a folosit un tertip pentru a-l scoate din ritm.

Murray a avut mai multe discuții aprinse cu oficialii partidei. “Trișează! Toaletele sunt chiar aici, aproape. De ce a durat atât de mult? Eu nu mi-am luat niciodată o pauză atât de lungă”, a strigat la supervizorul partidei.

30-08-2021
19:18

Irina Begu, eliminată în turul 1 la US Open 2021

FINAL. Irina Begu – Andrea Petkovic 2-6, 6-7 (3).

  • Irina Begu cedează la trei tiebreak-ul din setul doi şi este eliminată în turul 1 la US Open 2021.
  • Irina Begu are probleme medicale și a cerut intervenția fizioterapeutului înainte de game-ul patru din setul doi.
  • Irina Begu nu a avut replică în primul set, pe care l-a cedat foarte repede.

Irina Begu este a doua jucătoare din România care intră în concurs luni, după victoria Simonei Halep. Finalista de la Cleveland o înfruntă pe Andreea Petkovic în turul 1 la US Open 2021. 

Tot luni mai joacă alte două românce, Ana Bogdan şi Gabriela Ruse. Bogdan o înfruntă pe Masarova, după ora 23:30, iar Ruse are meci cu Vondrousova, în jurul orei 23:00.

Luni, 30 august, porneşte motoarele ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, care se desfăşoară până duminică, 12 septembrie, pe terenurile din complexul Billie Jean King de la Flushing Meadows, in New York. Este ediţia cu numărul 141 a unuia dintre cele mai vechi turnee de tenis din lume, la început destinat numai jucătorilor americani.

Principalele meciuri din turul 2 la US Open 2021

Masculin

Miercuri, 1 septembrie

A. Rublev – P. Martinez

D. Koepfer – D. Medvedev

Joi, 2 septembrie

A. Mannarino – S. Tsitsipas

N. Djokovici – T. Griekspor

C. Moutet – M. Berrettini

A. Zverev – A. Ramos

Feminin

Miercuri, 1 septembrie

E. Svitolina – R. Masarova

Kristina. Kucova – SIMONA HALEP

O. Danilovic – N. Osaka

T. Zidansek – A. Sabalenka

Joi, 2 septembrie

A. Barty – Tauson

L. Davis – B. Andreescu

P. Kvitova – Kr. Pliskova

Ka. Pliskova – A. Anisimova

S. Rogers – SORANA CÎRSTEA

S. Zhang – E. Răducanu

Principalele meciuri din turul 1 la US Open 2021

Masculin

Luni, 30 august

A. Murray – S. Tsitsipas 2-3

A. Rublev – I. Karlovic 3-0

Marți, 31 august

A. Zverev – S. Querry 3-0

R. Gasquet – D. Medvedev 0-3

J. Chardy – M. Berrettini 0-3

Miercuri, 1 septembrie

N. Djokovic – H. Rune 3-1

Feminin

Luni, 30 august

ora 18:00 SIMONA HALEP – Camila Giorgi 2-0

ora 21:30 IRINA BEGU – Andreea Petkovic 0-2

ora 21:30 GABRIELA RUSE – Marketa Vondrusova 0-2

ora 22:00 ANA BOGDAN – Rebeka Masarova 1-2

C. Gauff – M. Linette 2-1

E. Svitolina – R. Marino 2-0

Marți, 31 august

ora 22:00 SORANA CÎRSTEA – Veronika Kudermetova 2-1

N. Stojanovic – A. Sabalenka 1-2

M. Bouzkova – N. Osaka 0-2

E. Răducanu – S. Vogele 2-0

A. Barty – V. Zvonareva 2-0

Ka. Pliskova – C. McNally 2-0

Miercuri, 1 septembrie

V. Golubic – B. Andreescu 1-2

Ediţia din acest an este dotată cu premii în valoare de 57,5 milioane de dolari, mai puţin decât în anii anteriori, motivul fiind evident pandemia de coronavirus. De altfel, valoarea premiilor a scăzut anul acesta la toate turneele, nu numai la cele de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Foarte importante însă sunt şi punctele, 2000 pentru câştigători atât la feminin cât şi la masculin, 1200 pentru finalişti, 720 pentru semifinale şi 360 pentru sferturi de finală. Câştigătorii în ambele concursuri la simplu vor fi recompensaţi cu suma de 2.500.000 de dolari, iar cei care ajung în finală şi pierd se aleg cu 1.250.000 de dolari.

Ce bani se dau pentru fiecare tur

Pentru accesul în semifinale cu oprire în această fază se plătesc 675.000 de dolari, pentru sferturi 425.000. optimi 265.000, turul 3 180.000, turul 2 115.000 şi turul 1 75.000. Jucătorii care au trecut de calificări şi pierd au deja în conturi suma de 42.000 de dolari iar cei care au pierdut în ultimul tur de calificări (Buzărnescu, Cristian,Niculescu) au primit 32.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Competiţia va fi transmisă în România, ca de obicei, în ultimii ani, în exclusivitate de către posturile Eurosport 1 şi Eurosport 2, transmisiunile în direct începând în fiecare zi de la ora 18:00., ora României şi mergând către dimineaţă. Multe dintre aceste meciuri le veţi putea urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în special ale româncelor, în format LIVE VIDEO.

Novak Djokovic, favorit la masculin

În turneul masculin favoritul principal este sârbul Novak Djokovic, actualul lider mondial. Djokovic revine pe teren după derapajul de la JO de la Tokyo, unde a avut momente reprobabile ca reacție la faptul că nu a putut ajunge în finală pentru a câștiga singurul trofeu important din carieră care îi lipsește.

ADVERTISEMENT

În absența celorlalți doi corifei ai tenisului masculin, Highlander Roger Federer, cu tot mai multe probleme medicale care îl fac să nu mai joace până la finalul acestui an și spaniolul Rafael Nadal, Djokovic este cu adevărat mare favorit pentru a bifa la New York al 21-lea succes într-un turneu de Grand Slam.

Lupii tineri, în fața liderului mondial

Vor încerca să îl oprească lupii din tânara gardă, respectiv rusul Daniil Medvedev, grecul Stephanos Tsitsipas și germanul Alexander Zverev, posibile surprize mai putând apărea din partea altui jucător rus, Andrei Rublev și italianul Matteo Berrettini. Însă opinia generală este că un Djokovic pus la punct mental nu poate fi oprit.

ADVERTISEMENT

În concursul feminin nu lipsește nici un nume important. Australianca Ashleigh Barty, liderul mondial detașat la ani lumină de restul jucătoarelor, e logic prima favorită, urmată de bielorusa Aryna Sabalenka, care nu a mai fost niciodată favorita nr.2 la un turneu de Grand Slam.

Simona Halep, favorita 12, Barty, Sabalenka și Osaka pe primele trei poziții

Sabalenka a sărit peste nipona Naomi Osaka, revenită și ea într-un Grand Slam iar jucătoarea cehă Karolina Pliskova ocupă locul 4, urmată de soția francezului Gael Monfils, ucraineanca Elina Svitolina. Americanii nu ascund faptul că ar dori să vadă o evoluție bună a puștoaicei Cori Gauff, considerată a fi urmașa celebrei Serena Williams, singura celebritate care nu va fi prezentă, dar lumea s-a obișnuit în ultimii ani cu forfaiturile Serenei.

Simona Haleprevine și ea după abandonul de la Cincinnati, dar, conform tradiției la US Open, va avea un obstacol greu chiar din primul tur, pe Camila Giorgi din Italia, care a câștigat Mastersul de la Montreal. Pe tabelul principal mai se află dintre jucătoarele noastre finalista de la Cleveland, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și din calificări a ajuns Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT