Sport

US Open 2022. Zi neagră pentru românce. Alexandra Cadanţu-Ignatik, Ana Bogdan și Gabriela Lee, eliminate în turul doi al calificărilor

Ultimul turneu de Grand Slam al anului 2022, US Open, are loc în perioada 29 august -11 septembrie la New York. Până atunci, marţi, 23 august, au debutat calificările.
23.08.2022 | 18:32
US Open 2022 Zi neagra pentru romance Alexandra CadantuIgnatik Ana Bogdan si Gabriela Lee eliminate in turul doi al calificarilor
Jucătoarea Ana Bogdan, locul 64 WTA şi favorită principală, a fost eliminată în turul doi al calificărilor la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
25-08-2022
20:59

Gabriela Lee a fost și ea eliminată

România a rămas fără nicio jucătoare în calificări la US Open 2022, după ce și Gabriela Lee, locul 136 WTA, a fost eliminată în turul 2.

Românca a fost învinsă de olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, locul 196 WTA, scor 1-6, 6-3, 3-6, după o oră și 44 de minute.

25-08-2022
19:56

Ana Bogdan, înfrângere în turul 2 al calificărilor

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 64 WTA şi favorită principală, a fost eliminată în turul doi al calificărilor la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Românca a fost învinsă de mexicanca Fernanda Contreras Gomez, numărul 201 mondial, scor 6-2, 4-6, 3-6, după două ore și 15 minute.

În calificări a mai rămas o singură sportivă din România: Gabriela Lee, locul 136 WTA. Ea o întâlnește pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, locul 196 WTA.

25-08-2022
18:41

Alexandra Cadanțu-Ignatik, învinsă în turul 2 al calificărilor

Jucătoarea Alexandra Cadanţu-Ignatik, locul 158 WTA, a fost eliminată în turul doi al calificărilor la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Românca a fost învinsă de japoneza Misaki Doi, locul 94 WTA şi favorită 7, scor 3-6, 1-6, după o oră și 25 de minute.

În calificări au mai rămas două sportive din România: Ana Bogdan, locul 64 WTA şi favorită principală, şi Gabriela Lee, locul 136 WTA. Ana Bogdan evoluează în turul doi împotriva sportivei mexicane Fernanda Contreras Gomez, numărul 201 mondial, iar Gabriela Lee p va întâlni pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, locul 196 WTA.

25-08-2022
07:35

Gabriela Lee o elimină pe Sara Errani, cap de serie numărul 16 în calificări. Irina Bara părăsește competiția

Gabriela Lee, numărul 137 WTA, a izbutit să treacă de italianca Sara Errani (117 WTA, cap de serie numărul 16 în calificări). Românca s-a impus în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-2, după o oră și 58 de minute de joc.

Gabriela va juca în turul următor cu Lesley Pattinava Kerkhove, din Olanda, numărul 196 WTA. Aceasta a dispus în două seturi, 6-3, 6-3, de austriaca Barbara Haas.

Într-o altă partidă, disputată după miezul nopții la noi, Irina Bara (126 WTA, cap de serie 23 în calificări) a cedat cu 1-6, 1-6 în fața americancei Kayla Day.

23-08-2022
21:04

Alexandra Cadanțu-Ignatik merge în turul 2 al calificărilor de la US Open

Alexandra Cadanțu-Ignatik a învins-o pe Alycia Parks (SUA), scor 0-6, 6-3, 6-1, şi merge în turul 2 al calificărilor de la US Open. Sportiva de 32 de ani o va întâlni, în următoarea fază, pe Misaki Doi, a şaptea favorită a calificărilor.

Jucătoarea din Japonia s-a calificat în turul 2 cu o victorie clară în meciul cu Lucrezia Stefanini, scor 6-2, 6-0.

23-08-2022
17:24

Ana Bogdan a ajuns în turul 2 al calificărilor de la US Open

Ana Bogdan (cap de serie numărul 1 în calificările US Open) a învins-o pe Anna-Lena Friedsam, scor 3-6, 6-3, 6-2, şi a obţinut calificarea în următoarea fază a competiţiei. Jucătoarea de 29 de ani, câştigătoarea a turneului WTA 125 de la Iaşi, o va întâlni, în turul 2, pe Fernanda Contreras Gómez.

Sportiva din Mexic a obţinut calificarea, în turul 2 al calificărilor de la US Open, după ce a învins-o pe Andrea Lázaro García, scor 6-3, 3-6, 6-1.

Ultimul turneu de Grand Slam al anului 2022 este cel pe hard, de la Flushing Meadows, New York. US Open începe luni, 29 august și se încheie duminică, 11 septembrie, când este programată finala masculină. Cea feminină are loc cu o zi mai devreme, sâmbătă, 10 septembrie. România are în concurs cinci jucătoare pe tabloul principal iar alte patru iau parte la calificările care încep marți, 23 august.

Novak Djokovic lipsește de pe afișul de prezentare al ediției 2022 a US Open

Foarte probabil cel mai bun tenisman din lume din ultimii ani, sârbul Novak Djokovic, nu va putea fi prezent la US Open, motivul ca și la Australian Open fiind faptul că nu poate intra pe teritoriul SUA fără a prezenta dovada schemei de vaccinare completă. Asta în pofida faptului că în Congresul SUA a fost dezbătut cazul Djokovic și au fost numeroși congresmani care au cerut acordarea dreptului de participare la US Open pentru campionul sârb.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu există un anunț oficial, dar faptul că Nole doar printr-o minune ar mai putea fi prezent la Flushing Meadows, pe terenurile complexului Billie Jean King îl demonstrează afișul turneului, pe care se regăsesc fotografiile lui Daniil Medvedev, Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Nick Kyrgios, Emma Răducanu, Iga Swiatek sau Naomi Osaka dar nu și a lui Djokovic.

Premieră după 18 ani în turneul masculin de la US Open

Absența lui Novak Djokovic aduce un element în premieră la US Open. După nu mai puțin de 18 ani în care am asistat la o dominație a Big 4 (Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal și într-0 oarecare măsură Andy Murray manifestată prin faptul că de fiecare dată unul dintre aceștia a fost cap de serie la turneele de Grand Slam, această hegemonie se întrerupe acum.

ADVERTISEMENT

În sensul în care în turneul masculin favoritul nr.1 în premieră este rusul Daniil Medvedev, jucător care își va păstra supremația cel puțin până la finalul US Open. Și care este considerat a fi pe bună dreptate principalul favorit la trofeu în condițiile în care Nadal încâ e departe de parametrii fizici optimi pentru o asemenea competiție dură, pe hard  și nici unul dintre lupii tineri (Alcaraz, Sinner, Berrettini, Kyrgios, Tsitsipas) nu par a emite astfel de pretenții. Dar, niciodată nu se știe de unde sare iepurele pentru o surpriză.

Simona Halep, cea mai bine cotată dintre românce

Cinci românce sunt deja pe tabloul principal la US Open. Simona Halep este de departe cea mai bine cotată, după cele două turnee de Masters, Toronto, unde a câștigat și Cincinnati, unde s-a retras după primul tur, având probleme medicale la picior, ocupând la această oră locul 7. Este urmată de Irina Begu, locul 34, Sorana Cîrstea, locul 38, Jacqueline Christian, locul 76 și Gabriela Ruse, locul 102. Jacqueline Christian revine cu acest prilej în activitate după cele șase luni de recuperare în urma operației la ligamentele de la genunchi.

ADVERTISEMENT

Poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, este și principala favorită la câștigarea turneului, deși evoluțiile ei după Roland Garros au fost departe de așteptări, suferind o serie de eșecuri mult mai puțin scontate, cum a fost cel din țara natală, la Varșovia, unde a fost eliminată în optimi de Caroline Garcia, care avea să câștige competiția după o neașteptată finală cu Ana Bogdan.

Ana Bogdan, favorita numărul 1 pe tabloul calificărilor

Degeaba a urcat Ana Bogdan până pe locul 65 WTA după finala pierdută la Varșovia și succesul de la Moldavian Open la Iași, pentru că organizatorii US Open au alte criterii de a stabili care sunt jucătoarele admise pe tabloul principal iar Ana Bogdan nu figurează printre ele, la fel ca Irina Bara, Alexandra Cadantu-Ignatik sau Gabriela Talaba-Lee.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan este favorita nr.1 din calificări. Ea va juca marți, 23 august, cu Ana Lenna Friedsam, locul 217, din Germania. Tot marți, 23 august, de la ora 21:00 Alexandra Cadantu-Ignatik o va întâlni pe americanca Alicia Parks. Miercuri, 24 august, vor evolua Irina Bara, în compania altei americance, Kayla Day și Gabriela Talaba-Lee, cu veterana din Italia, Sara Errani. Mihaela Buzărnescu, înscrisă și ea în calificări, a renunțat, nrefăcându-se după entorsa suferită la Iași în meciul cu Cristina Dinu.

Meciuri ale româncelor în calificări turul 1 US Open 2022

Marți, 23 august

  • ora 18:00 ANA BOGDAN – Ana Lenna Friedsam
  • ora 21:00 ALEXANDRA CADANTU IGNATIK– Alicia Parks

Miercuri, 24 august

  • IRINA BARA – Kayla Day
  • GABRIELA TALABA-LEE – Sara Errani

60 milioane dolari este suma record pusă la bătaie de organizatorii US Open 2022

2,5 milioane dolari va fi premiul câștigătorilor în probele de simplu, atât la masculin cât și la feminin

ADVERTISEMENT