US Open aduce schimbarea!Cronometrare oficială între puncte!

Dragos Suciu   
in Sporturi
12/04/2018, 13:40
US Open aduce schimbarea!Cronometrare oficială între puncte!

Schimbările îşi fac apariţia din ce în ce mai des în lumea tenisului mondial. După ce la ATP NextGen au fost implementate în premieră şi sub formă de experiment unele reguli noi, precum comunicarea directă a jucătorilor cu antrenorii, desfiinţarea arbitrilor de linie sau folosirea seturilor scurte, până la 4, iată că o modificare importantă apare şi la un turneu de Grand Slam.

Us Open 2018 va fi astfel prima ediţie a unui turneu de Mare Şlem ce va folosi în mod oficial, la meciurile de pe tabloul principal de concurs, pe tabela de scor, cronometrarea celor 25 de secunde regulamentare la care un jucător are dreptul între două servicii. 

Nadal afectat de oficializarea regulii cronometrului?

Rafael Nadal este unul dintre jucătorii de top renumiţi pentru timpul mare pe care şi-l ia între puncte atunci când se află la serviciu, încălcarea acestei reguli ducând deseori la avertismente primite din partea arbitrilor de scaun. Totuşi, odată cu digitalizarea ei, este foarte probabil ca Rafa, campion en-titre la US Open să fie nevoit să schimbe abordarea, intransigenţa crescând exponenţial. 

Noutatea constă în folosirea acestei reguli la meciurile de pe tablourile de simplu, perioada de probă desfăşurându-se la US Open 2017 în meciurile de pe tabloul juniorilor şi al calificărilor. Încălcarea acestei reguli pentru prima dată va rezulta într-un avertisment, pentru ca mai apoi jucătorii să fie depunctaţi cu pierderea unui punct, iar mai apoi a unui game.

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×