Sporturi

US Open se va juca la data stabilită în calendar. Ce reguli trebuie să fie respectate

02.06.2020 | 09:46
US Open se va juca la data stabilita in calendar Ce reguli trebuie sa fie respectate
ADVERTISEMENT

Cel de-al patrulea şi ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, se va desfăşura la data stabilită în calendar. Organizatorii anunţă că nu există niciun pericol pentru ca US Open să nu se poată ţine.

În cazul cel mai nedorit în care New York ar fi imposibil să rămână gazda tradiţională a turneului, există două variante optime la care se poate apela: Orlando sau Indian Wells.

ADVERTISEMENT

US Open se va disputa în perioada stabilită inițial: 24 august – 6 septembrie

Însă organizatorii de la US Open spun că nu există nici un motiv ca turneul, care se va juca la data stabilită, adică 24 august – 6 septembrie, să nu se ţină în complexul de la Flushing Meadows.

Cele două arene principale, Arthur Ashe şi Louis Armstrong, au fost utilizate pe perioada pandemiei fie ca spital de campanie, fie ca loc unde s-a împărţit pentru o perioadă, zilnic, hrană pentru 25.000 de oameni rămaşi fără posibilitatea de a-şi procura cele necesare traiului.

ADVERTISEMENT

Însă dincolo de faptul că va fi pentru prima dată când US Open se va juca fără spectatori, jucătorii vor trebui să respecte o serie de reguli, pentru a putea participa.

Dacă vin de pe alt continent, trebuie să o facă doar cu ajutorul unui charter, care să aibă la bord un număr cât mai restrâns de persoane. Jucătorii vor locui cu toţii în acelaşi hotel din Manhattan, care va fi ales de organizatori.

ADVERTISEMENT

Toţi vor fi obligaţi să facă testarea de COVID 19 înainte de pleca din ţara lor. La New York, li se va lua zilnic temperatura şi în vestiarele de la Flushing Meadows vor avea voie numai pentru desfăşurarea meciurilor.

Și la băieți se vor juca maximum 3 seturi

Se doreşte ca partidele din turneul masculin să fie scurtate la regula cel mai bun din două sau trei seturi. Până acum, US Open la masculin s-a desfăşurat pe sistemul 3 din 5 seturi.

ADVERTISEMENT

Pentru aceasta însă trebuie să existe aprobarea Consiliului jucătorilor şi a celor trei lideri ai lor, preşedintele Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer.

Totodată, în loja unui sportiv nu vor mai avea acces tot felul de persoane, de genul agenţi, ofiţeri de presă, sponsori. Doar antrenorul şi fizioterapeutul.

ADVERTISEMENT