Sport

US Open 2021, semifinale. Daniil Medvedev, victorie la pas cu Auger-Aliassime! E în a treia finală de Grand Slam

FANATIK vă spune tot ce trebuie să știți despre meciurile din semifinalele turneului de la US Open. În timp ce Emma Răducanu surprinde întreaga lume a tenisului, Novak Djokovic doboară record după record.
11.09.2021 | 00:30
US Open 2021 semifinale Daniil Medvedev victorie la pas cu AugerAliassime E in a treia finala de Grand Slam
ADVERTISEMENT
10-09-2021
21:34

Daniil Medvedev, primul finalist la US Open 2021. Va juca împotriva învingătorului dintre Djokovic și Zverev

Daniil Medvedev a obținut calificarea în finala US Open 2021 după o victorie facilă, în minimum de seturi, în fața lui Felix Auger-Aliassime. A fost 6-4, 7-5, 6-2 în favoarea rusului, care a avut probleme reale doar în setul doi. A fost condus 2-5, dar a revenit pentru a se impune.

Pentru Medvedev este a treia finală de Grand Slam a carierei și a doua la US Open, după cea din 2020. A mai fost în ultimul act și la Australian Open 2021. La ediția precedentă de la Flushing Meadows, rusul pierdea finala la Dominic Thiem. Iar în acest an la Melbourne era învins în ultimul act de Novak Djokovic.

În finala US Open 2021, Daniil Medvedev îl va înfrunta pe învingătorul din finala Alexander Zverev – Novak Djokovic, programată vineri noapte, de la ora 2:00 a României.

10-09-2021
18:45

Rajeev Ram și Joe Salisbury au câștigat proba de dublu masculin

Perechea Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), cap de serie numărul 4, a câștigat finala probei de dublu din cadrul turneului de Grand Slam de la US Open.

Ram şi Salisbury au învins, în finală, cuplul Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), cap de serie 7, scor 3-6, 6-2, 6-2, după o oră şi 47 de minute. Pentru Rajeev Ram şi Joe Salisbury este al doilea titlu de Grand Slam pe care îl cuceresc împreună după cel de la Australian Open din 2020.

10-09-2021
16:41

Emma Răducanu - Leylah Fernandez se joacă sâmbătă seara, în direct pe Eurosport 1

Emma Răducanu – Leylah Fernandez este finala surpriză de pe tabloul feminin al ediției 2021 a turneului de la US Open. Ultimul act al competiției de Mare Șlem de la New York se va juca sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 23:00 (ora României) și va putea fi urmărit în direct pe postul de televiziune Eurosport 1.

Emma Răducanu a stabilit o premieră la US Open, fiind prima sportivă din istorie care ajunge în finală după ce a fost obligată să joace calificări. În plus, ea a stabilit și incredibila performanță de a nu pierde niciun set în cele 9 partide disputate la Flushing Meadow.

Pentru calificarea în finală, Emma Răducanu va primi un cec de 1,25 milioane de dolari. Dacă va cuceri trofeul, suma se va dubla.

  • 303.376 de dolari câștigase Emma Răducanu din tenis, înainte de US Open, potrivit site-ului WTA
10-09-2021
07:18

Emma Răducanu nu simte nicio presiune după calificarea în finala US Open

Emma Răducanu, sportiva de numai 18 din Marea Britanie calificată în premieră în finala US Open după ce a venit din calificări, i-a entuziasmat pe spectatori cu discursul de la finalul meciului cu Maria Sakkari.

„M-am concentrat asupra fiecărei partide, am luat meci cu meci și am ajuns aici. Dar, nu aș fi reușit asta fără suportul publicului. Am simțit o susținere incredibilă.

La New York, am primit un sprijin extraordinar. M-a mirat, m-a emoționat ce au făcut acești oameni din tribune pentru mine. Să joc în nocturnă aici, pe Arthur Ashe, a fost un vis pentru mine care s-a îndeplinit.

N-am nicio presiune! Sunt calificată în finală. Tehnic, eu nu ar fi trebuit să fiu aici, deci nu ar trebui să am emoții. Ahhh, final four feeling!! Nu-mi vine să cred. Față roșie. Mulțumesc tuturor, ne vedem acolo afară, în nocturnă!, a spus Emma imediat după semifinală.

10-09-2021
07:06

Venită din calificări, Emma Răducanu e în finala US Open

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open, deși a fost nevoită să joace calificări la această ediție a turneului american. În semifinale, ea a învins-o cu 6-1, 6-4 pe grecoaica Maria Sakkari.

 

A fost o evoluție absolut remarcabilă a sportivei din Marea Britanie, care nu a pierdut niciun set la US Open. În ultimul act, ea o va întâlni pe cealaltă revelație a turneului, canadianca Leylah Fernandez, care a trecut cu 7-6 (3), 4-6, 6-4 de Aryna Sabalenka.

10-09-2021
06:56

Leylah Fernandez, calificare fabuloasă în semifinale

Canadianca Leylah Fernandez s-a calificat în finala US Open, în chiar săptămâna în care a împlinit 18 ani. În semifinale, ea a învins-o într-un meci de poveste pe Aryna Sabalaneka, favorita 2 a turneului, cu scorul de 7-6 (3), 4-6, 6-4.

 

„Sunt ani de muncă, de lacrimi, de sânge și de tot în spatele acestei victorii. Mi-am dorit să fiu în finală. Aryna și-a dorit același lucru. Nu știu cum am câștigat ultimul punct, dar mă bucur că sunt în finală”, a declarat canadianca imediat după partidă.

Încă puțin și tragem cortina peste ultimul turneu de Grand Slam al acestui sezon. Arthur Ashe, cea mai mare arenă a complexului de la Flushing Meadows, și nu numai, găzduiește pe 9 și 10 septembrie duelurile din semifinale, iar surprizele se țin lanț.

Dacă pe tabloul feminin o avem pe Emma Răducanu (150 WTA), britanica de origine română care uimește, la cei 18 ani ai săi, întreaga lume a tenisului și nu pare să se oprească aici, în ciuda faptului că va avea parte de o adversară extrem de dificilă în persoana Mariei Sakkari (Grecia, 26 de ani, locul 18 WTA), la masculin se remarcă Felix Auger-Aliassime.

ADVERTISEMENT

Concret, acesta nu este doar primul canadian care accede în semifinale de-a lungul celor 140 de ani de existenţă a competiției desfășurate la New York, ci și cel mai tânăr sportiv care reușește o asemenea performanță, după argentinianul Juan Martin del Potro în 2009, când a cucerit marele trofeu.

US Open 2021, semifinale. Programul meciurilor

Feminin

Vineri, 10 septembrie

  • ora 02:00 L. Fernandez – A. Sabalenka
  • ora 03:30 E. Răducanu – M. Sakkari

Masculin

Vineri, 10 septembrie

  • ora 22:00 F. Auger-Aliassime – D. Medvedev

Sâmbătă, 11 septembrie

  • ora 02:00 N. Djokovic – A. Zverev

Cine transmite la tv semifinalele US Open. Emma Răducanu, tot mai aproape de o performanță istorică

Semifinalele feminine de la US Open se dispută în noaptea de joi spre vineri (ora României), în timp ce meciurile de pe tabloul de simplu masculin sunt programate pentru noaptea de vineri spre sâmbătă. Toate cele patru partide vor putea fi urmărite în direct la tv pe postul Eurosport, dar vor putea fi urmărite și în format LIVE TEXT pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Deși este la un pas de meciul care i-ar putea aduce primul titlu de Grand Slam al carierei, după ce a trecut rând pe rând de Bibiane Schoofs (6-1, 6-2), Mariam Bolkvadze, (6-3, 7-5,) și Mayar Sherif (6-1, 6-4) în calificări, respectiv Stefanie Voegele (6-2, 6-3), Shuai Zhang (6-2, 6-4), Sara Sorribes Tormo (6-0, 6-1), Shelby Rogers (6-2, 6-1), respectiv Belinda Bencic (6-3, 6-4) pe tabloul principal, Emma Răducanu încă nu conștientizează parcursul de vis pe care l-a avut în aceste două săptămâni.

M-am concentrat în fiecare zi pe ce am de făcut, am luat fiecare meci în parte și l-am pregătit. Când merg la tot felul de turnee intru cumva pe modul de pilot automat în privința rutinelor pe care le dezvolt, recuperându-mă în zilele de pauză.

ADVERTISEMENT

Nu mă așteptam să fiu aici, chiar nu credeam că pot ajunge atât de departe atât de repede. Ca să fiu sinceră, biletele mele de avion erau rezervate pentru finalul calificărilor, așa că este o problemă pe care iubesc s-o am, să trebuiască să-mi anulez zborul ca să rămân aici.

Mă bucur enorm de această experiență. Pe teren mi-am spus că aceasta ar putea fi ultima dată când joci aici, pe Ashe (n.r.- arena centrală de la US Open), așa că trebuie să profit de șansa pe care o am și să mă bucur de fiecare minge pe care o joc”, dezvăluia britanica de origine română la finalul meciului din sferturi.

ADVERTISEMENT

Djokovic, aproape de o performanță incredibilă. Doar 5 jucători au mai reușit așa ceva

Pe tabloul masculin, dincolo de canadianul Aliassime, care scrie istorie odată cu accederea în careul de ași de la Flushing Meadows, îl avem pe neobositul Novak Djokovic. După ce a cucerit toate cele trei turnee Grand Slam de până acum, acesta nici nu concepe să nu și-l treacă în cont și pe cel de-al patrulea, mai ales că ar deveni – cu 21 de trofee majore în palmares – cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor, peste rivalii Federer și Nadal.

Pentru un loc în ultimul act al competiției americane, sârbul va trebui să treacă de germanul Alexander Zverev, care l-a învins fără emoții pe Lloyd George Harris, scor 7-6 (6), 6-3, 6-4 și pare a fi mai capabil ca oricând să ridice deasupra capului marele trofeu. În cealaltă semifinală se vor duela rusul Daniil Medvedev și revelația acestui turneu, Felix Auger-Aliassime.

ADVERTISEMENT