Londra, ultima reprezentaţie a lui Bolt. La ce probe va lua startul

Razvan Nicolae   
în Stiri sportive
20/07/2017, 08:31
Londra, ultima reprezentaţie a lui Bolt. La ce probe va lua startul

Cel mai cunoscut atlet al lumii, Usain Bolt, se apropie de ultimele curse ale carierei. Multiplul medaliat olimpic jamaican şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă încă din 2015. Sprinterul va participa în perioada 4-13 august la Campionatele Mondiale de la Londra. Atletul de 30 de ani a anunţat care va fi programul său la ultima competiţie a carierei.

Usain Bolt a confirmat miercuri că va participa la probele de 100 de metri şi ştafetă 4×100 de metri la Mondialele de la Londra. “Vreau să câştig la Londra. Vreau să mă retrag din activitate ca învingător”, a declarat atletul jamaican. Sprinterul a câştigat de-a lungul timpului 13 medalii la Campionatele Mondiale, 11 de aur şi 2 de argint.

Usain Bolt, cel mai rapid atlet din lume

Atletul jamaican a devenit un star în lumea sportului în 2008, când a câştigat 3 medalii de aur, una dintre acestea fiind retrasă între timp după ce ştafeta statului Jamaica a fost descalificată după ce Nesta Carter a fost depistat pozitiv la un test doping. Un an mai târziu, la Mondialele de la Berlin, Usain Bolt a bătut recordul mondial la proba de 100 metri, sprinterul alergând în 9,58 de secunde, cu 14 sutimi mai repede decât Asafa Powell, deţinătorul recordului.

În cadrul Jocurilor Olimpice, Bolt a câştigat, în total, 8 medalii de aur, atletul fiind fără rival la ediţiile din 2008, 2012 şi 2016. Recent, atletul a declarat că nu regretă decizia pe care a luat-o, precizând că încă nu-şi doreşte să devină antrenor. “A fost o carieră mare, am apreciat şi urcuşurile, dar şi coborâşurile, toată experienţa pe care am acumulat-o, bucuriile şi durerile. Am făcut ceea ce am vrut, iar acum gata, totul ia sfârşit. Nu am nicio problemă cu asta. Antrenorul meu mă tot împinge să devin antrenor, anul viitor voi fi împreună cu el alături de grupul său de atleţi, dar nu voi fi antrenor, voi fi acolo pentru a observa într-o primă fază”.

6 medalii de aur a câştigat Usain Bolt, de-a lungul timpului, la proba de 100 de metri

Închide ×