Sporturi

Usain Bolt a arătat de ce i se spune “Fulgerul”. Vezi ce record a egalat înainte de Super Bowl

03.02.2019 | 10:39
Usain Bolt a aratat de ce i se spune Fulgerul Vezi ce record a egalat inainte  de Super Bowl
ADVERTISEMENT

Usain Bolt a mai arătat odată de ce i se spune “Fulgerul”. Și porecla și-o merită, cu prisosință, în continuare, deși s-a retras deja de ceva timp din atletism. Cel care a câștigat o mulțime de titluri mondiale și olimpice în cariera sa și a corectat în mai multe rânduri recorduri mondiale pe distențe de sprint, se află acum la Atlanta, în SUA, prezent la cea de-a 53-a ediție a Super Bowl, finala fotbalului american, în care stau față în față New England Patriots și Los Angeles Rams.

Usain Bolt a încercat, după ce și-a încheiat cariera în sportul care i-a adus o notorietate extraordinară, să se apuce de fotbal, pasiunea sa cea mai mare, dar cu toate încercările sale, deși a ajuns să facă antrenamente inclusiv la Manchester United și Borussia Dortmund, și-a văzut visul împlinit doar pe jumătate. În sensul în care s-a antrenat mai bine de o jumătate de an cu echipa australiană Central Coast Mariners, a dat două goluri într-un amical, dar nu s-au întețeles la bani.

ADVERTISEMENT

Usain Bolt a pus capăt carierei de sportiv și se va dedica afacerilor

Bolt a anunțat public faptul că a pus capăt oricărei cariere în sport și se va dedica afacerilor, având multe proiecte în minte, care trebuiesc doar puse în practică. Și a decis să se plimbe cât mai mult, să meargă în foarte multe locuri din lume. Invitat la această ediție a Super Bowl jamaicanul a răspuns prompt și a mai oferit și un bonus mult gustat de cei prezenți.

Fostul campion al lumii le-a arătat celor prezenți că viteza care l-a făcut celebru nu s-a pierdut cu nimic. Fără a avea în picioare pantofi special adaptați pentru sprint, îmbrăcat ca la antrenament, Usain Bolt a reușit să egaleze recordul NFL (Liga profesionistă de fotbal american), de 4,22 secunde pe distanța de 40 de yarzi, adică 36,5 metri.

ADVERTISEMENT

Bolt a egalat fără mare efort recordul de viteză pe 40 yarzi din fotbalul american

Acest record îi aparținea lui John Ross, jucătorul lui Cincinatti Bengals și fusese stabilit în 2017. Ross spulberase atunci vechiul record de 4,24, deținut de Chris Johnson din anul 2008 și care se credea că va fi foarte greu, dacă nu imposibil, de egalat, nemaivorbind de doborât. În fotbalul american viteza este o calitate esențială, pentru a putea străpunge apărările extrem de dure.

John Ross declarase în mai multe rânduri, lucru făcut și de Chris Johnson încă din 2012, când jamaicanul era un uragan pe distanțele scurte, că nu are cum să fie bătut de Bolt pe cei 40 de yarzi, pentru că Bolt are mereu o a doua parte a cursei la suta de metri fulminantă, nu și plecarea, care este este esențială în fotbalul american.

ADVERTISEMENT
Usain Bolt a egalat un record din fotbalul american. Iată momentul plecării în cursa de egalare a recordului