Fotbal international

Usain Bolt a debutat în fotbal. “Este un moment minunat!” Video

01.09.2018 | 13:29
Usain Bolt a debutat în fotbal

Usain Bolt a debutat în fotbal! Jamaicanul este tot mai aproape să-și îndeplinească visul de a juca fotbal la nivel profesionist. După ce în ultima perioadă s-a antrenat cu echipa Central Coast Mariners, Bolt a fost introdus pe teren în minutul 71 al partidei amicale disputate în fața a 10.000 de spectatori. Sportivul speră să îi convingă pe șefii clubului să îl legitimeze înaninte de luna octombrie, când începe sezonul fotbalistic în Australia.

Campion olimpic de 8 ori, Usain Bolt a fost rezervă pentru Central Coast Mariners în meciul cu Central Coast Select. Ajuns la vârsta de 31 de ani sportivul Jamaican a jucat pentru prima dată într-un meci. A intrat pe teren în minutul 71, după ce 10.000 de fani au cântat în repetate rânduri “Îl vrem pe Bolt!” Chiar dacă a fost doar un meci amical, Bolt a avut o sarcină grea: să îi convingă pe australieni că merită să fie păstrat în lot pentru noul sezon. A reușit să treacă de câteva ori de adversarii direcți, dar a reușit să dea prima pasă după ce a atins mingea de 9 ori.

“A fost bine, a fost exact așa cum m-am așteptat. Spectatorii m-au motivat enorm. Cred că stau mult mai bine din punct de vedere fizic decât atunci când am ajuns aici. Le sunt recunoscător celor de la Mariners că mi-au acordat această ocazie. Acum încerc să mă acomodez cu colegii. Este un moment nemaipomenit! Am intrat pe teren și am jucat fotbal profesionist. Jucătorii de aici m-au acceptat, au încercat să mă învețe lucruri și să mă încurajeze să dau totul”, a declarat Bolt după meci.

Usain Bolt a debutat în fotbal

Jamaicanul a intrat în teren când echipa sa conducea deja la o diferență de 6 goluri. La scurt timp după ce a debutat, adversarii au marcat golul de onoare. După fluierul de final, Bolt a mers să salute fanii australieni și s-a fotografiat cu aceștia. Este hotărât să rămână la club și să îi ajute să crească, după ce anul trecut au terminat ultimii în campionat, cu doar 4 victorii în 27 de partide. După retragerea din atletism, sportivul s-a mai antrenat cu Borussia Dortmund, Mamelodi Sundowns și Stromsgodset.

Usain Bolt a vorbit și despre starul Cristiano Ronaldo, care a fost transferat în această vară de la Real Madrid la campioana Italiei, Juventus Torino, în schimbul sumei de 117 milioane de euro. “Sunt un mare fan de-al lui Cristiano Ronaldo. Motivul? Munca pe care o depune. Știe ce este necesar pentru a fi cel mai bun, trebuie să fac la fel. Nu sunt un jucător talentat ca Messi. El a început când era tânăr și este foarte talentat. Cristiano a muncit pentru a fi cel mai bun și asta vreau să fac și eu”a declarat jamaicanul.

Întrebat de ziarişii din Ţara Cangurilor pentru cât timp estimează că a venit răspunsul lui Bolt a fost tranşant: “Am venit aici pentru totdeauna. Sunt aici ca să-i arăt lumii întregi ce pot face. Am spus de la ultimul meu sezon pe pistă că vreau să joc fotbal şi ştiu că o pot face”.

Usain Bolt a salutat fanii după debutul în fotbal
Usain Bolt a salutat fanii după debutul în fotbal
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri