ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Usain Bolt şi-a găsit echipă! A semnat cu o câştigătoare de Liga Campionilor!

Omul care a făcut istorie în atletism a semnat cu o echipă de fotbal! Si nu una oarecare: e lider în campionat şi a făcut performanţe continentale
Autor: Alex Bradescu | 01.03.2018 | 20:01
Usain Bolt şi-a găsit echipă! A semnat cu o câştigătoare de Liga Campionilor!

Visul lui Usain Bolt s-a îndeplinit. Vedeta curselor de sprint, unde deţine recordul mondial la 100 de metri şi la 200 de metri în proba de ştafetă, a ajuns, în sfârşit, fotbalist profesionist. Jamaicanul a semnat un contract cu Mamelodi Sundowns, liderul la zi din campionatul Africii de Sud. Va purta tricoul cu numărul 1 şi va evolua ca mijlocaş. 

ADVERTISEMENT

Omul cu opt medalii de aur la jocurile olimpice a fost deja prezentat la baza de antrenament a formaţiei. Bolt spusese de multe ori că visul său este să devină fotbalist şi, după retragere, a încercat să dea probe la Manchester United, echipa pe care o susţine de mic copil. 

Usain Bolt joacă şi cricket şi baschet

Nu doar la United a încercat, ci şi la Borussia Dortmund, atunci când antrenor era Jurgen Klopp. În cele din urmă, s-a reorientat spre ceva mai realist. Mamelodi este o echipă de tradiţie în Africa de Sud, evoluează în capitala ţării, Pretoria, şi au fost campioni de şapte ori. Au luat şi Liga Campionilor Africii în 2016, iar printre cei care au antrenat acolo se numără şi Hristo Stoichikov. 

Bolt, 31 de ani, s-a retras din atletism şi este fan al mai multor sporturi. A jucat cricket în copilărie şi a fost invitat şi la All Star Game-ul baschetului american, unde a surprins asistenţa după ce a marcat slam-dunk perfect. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!