Sport

Usain Bolt, gata să devină fotbalist la Antipozi. “Am venit aici pentru totdeauna”

18.08.2018 | 16:04
Usain Bolt gata sa devina fotbalist la Antipozi Am venit aici pentru totdeauna

Fostul mare campion mondial şi olimpic în probele de sprint, jamaicanul Usain Bolt, este gata să devină fotbalist la Antipozi. După ce a decis să pună capăt fenomenalei sale cariere în atletism, cel supranumit “Fulgerul” pentru viteza sa fantastică pe suta de metri, este hotărât să îşi implinească un mare vis. Acela de a juca fotbal la nivel profesionsit. Din momentul în care pista a devenit amintire nu mai are nimic altceva în cap decât să ajungă să îmbrace tricoul unei echipe şi să arate ce poate în materie de fotbal. Este foarte convins că va reuşi, pentru îşi doreşte enorm să continue cariera sportivă în sportul rege. Pasiunea pentru fotbal s-a văzut şi la turneul final al CM din Rusia, când s-a aflat în tribune la finală.

Bolt este mare fan al lui Manchester United, însă este evident că deşi a apărut în câteva rânduri îmbrăcat în tricoul diavolilor nu s-ar putea pune problema, nici ca marketing, ca jamaicanul să poată evolua vreodată pe Old Trafford, deşi a fost văzut de către legendarul Sir Alex Ferguson şi consiliat de acesta în mai multe privinţe. Nici la Borussia Dortmund nu se pune problema, acolo Bolt făcând antrenamente în  perioada în care antrenor era Thomas Tuchel, iar ceea ce i-a plăcut tehnicianului german a fost viteza nemaintâlnită la vreun fotbalist. Bolt a dat şi două goluri.

Usain Bolt, gata să devină fotbalist la Antipozi. Norvegienii nu l-au acceptat

Următorul club la care a ajuns recordmanul mondial în probe de sprint a fost gruparea norvegiană Stromgodset, dar după o perioadă în care s-a antrenat cot la cot cu ceilalţi jucători antrenorul a decis că nu e cazul să îl păstreze pe Usain Bolt, pentru că ar dura mult prea mult să îl pregătească de a deveni fotbalist, iar jamaicanul e deja trecut de graniţa celor 30 de ani. Însă visul e vis şi Bolt nu s-a dat bătut sub nici o formă.

Acum a plecat tocmai la capătul lumii, în Australia. Se va pregăti pe perioadă nedeterminată cu echipa Central Coast Mariners, iar dacă antrenorul va fi mulţumit de ceea ce va vedea, va semna un contract. În Australia este acum pauză între sezoane, următorul plecând la drum în octombrie. Întrebat de ziarişii din Ţara Cangurilor pentru cât timp estimează că a venit răspunsul lui Bolt a fost tranşant: “Am venit aici pentru totdeauna. Sunt aici ca să-i arăt lumii întregi ce pot face. Am spus de la ultimul meu sezon pe pistă că vreau să joc fotbal şi ştiu că o pot face”. 

Usain Bolt gata sa devina fotbalist la Antipozi. A mai încercat în Norvegia, la Stromgodset. În imagine afişul cu Usain Bolt
Usain Bolt gata sa devina fotbalist la Antipozi. A mai încercat în Norvegia, la Stromgodset

Australienii sunt curioşi să vadă cum se prezintă pe un teren de fotbal un nume de legendă al atletismului, pentru că dacă sportivul de 31 de ani va reuşi să convingă vom asiste la un caz aparte în sport, pentru că nu a mai existat ca un supercampion dintr-o disciplină să treacă la un alt sport la nivel profesionist, aşa cum speră Usain Bolt să se întâmple cu el. Iar cel în cauză nici nu concepe că în Australia trebuie să se încheie căutările sale pentru o echipă cu care să semneze şi să joace în meciuri oficiale. Un vis pe care l-a purtat cu el paralel cu cariera incredibilă din atletism şi pe care nu concepe să nu îl transforme în realitate.