Fotbal international

Usain Bolt nu s-a înţeles cu Central Coast Mariners! Ce salariu a cerut jamaicanul

02.11.2018 | 10:14
Usain Bolt nu sa inteles cu Central Coast Mariners Ce salariu a cerut jamaicanul

Fostul atlet Usain Bolt nu a ajuns la o înțelegere cu oficialii clubului Central Coast Mariners, după ce a cerut un salariu considerat mult prea mare. Jamaicanul se afla în probe din luna august la echipa australiană, pentru care reușise să și marcheze douăî goluri într-un meci amical.

”Central Coast Mariners şi Ricky Simms, reprezentantul lui Usain Bolt, pot anunţa că perioada de încercare cu durată nedeterminată a lui Usain Bolt la Mariners s-a încheiat, cu efect imediat”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului australian.

Ce salariu a cerut Usain Bolt la Central Coast Mariners

Conform cotidianului francez Le Parisien, neînțelegerile dintre cele două părți au fost de ordin financiar. Clubul australian i-a oferit multiplului campion olimpic un salariu anual de 150.000 de dolari australieni (mai puţin de 100.000 de euro), în timp ce jamaicanul ar fi dorit o remunerație de trei milioane de dolari australieni (1,8 milioane de euro).

Usain Bolt sărbătorind după un gol marcat pentru Central Coast Mariners
Usain Bolt sărbătorind după un gol marcat pentru Central Coast Mariners

”Aş dori să le mulţumesc proprietarilor Central Coast Mariners, conducerii clubului, angajaţilor, jucătorilor şi suporterilor pentru că m-au primit atât de bine. Urez succes clubului în sezonul care vine”, a declarat Usain Bolt la despărțirea de formația australiană.

Bolt a marcat două goluri într-un meci amical

Marele atlet jamaican în vârstă de 32 de ani a debutat la Central Coast Mariners la începutul lunii septembrie într-un meci amical cu formația Central Coast Select. La zece zile după aceea, Usain Bolt a reușit primele sale goluri în fotbalul profesionist. Jamaicanul a înscris de două ori în partida amicală cu Macarthur South West United.

Înainte de a ajunge în Australia, Usain Bolt s-a mai antrenat cu echipa germană Borussia Dortmund, dar și cu formațiile Mamelodi Sundowns din Africa de Sud și Stromsgodset din Norvegia. Jamaicanul, care s-a retras din atletism în 2017, este de opt ori campion olimpic în probele de 100, 200 și 4×100 metri.