Fotbal international

Usain Bolt şi-a găsit echipă! Clubul a anunţat oficial transferul

07.08.2018 | 17:23
Usain Bolt şi-a găsit echipă

Usain Bolt, deţinătorul recordului mondial în proba de 100 de metri, a ajuns la o înţelegere cu formaţia australiană Central Coast Mariners, formaţie care evoluează în prima ligă din Australia. Jamaicanul visează în continuare să ajungă fotbalist şi se va antrena în următoarea perioadă alături de formaţia de la Antipozi, iar un debutul într-un meci oficial pare tot mai aproape.

Acordul nu garantează un contract ca jucător, dar îl va ajuta campionul olimpic să aibă ocazia de a-şi îndeplini dorinţa de a juca fotbal la nivel profesionist”, a precizat gruparea australiană într-un comunicat pe site-ul oficial al echipei.

Usain Bolt s-a antrenat cu mai multe formaţii din Europa

Sprinterul jamaican s-a antrenat în ultima perioadă cu echipe precum Borussia Dortmund (Germany), Mamelodi Sundowns FC (Africa de Sud) şi Strømsgodset (Norvegia) şi urmează să efectueze prima şedintă de pregătire cu Central Coast Mariners la finalul lunii august după ce echipa va începe pregătirile pentru sezonul competiţional 2018-2019.

“Sunt foarte fericit pentru acest transfer în Australia şi vreau să îi mulţumesc patronului şi conducerii celor de la Central Coast Mariner pentru că mi-au oferit această şansă. A fost viseul meu să joc fotbal la un nivel profesionist şi ştiu că trebuie să mă antrenez din greu pentru a ajunge la nivelul de care am nevoie pentru a juca şi a produce un impact în A-League. Când am vorbit cu antrenorul principal Mike Mulvey mi-a spus care sunt ambiţiile şi planurile echipei în noul sezon. Cred că pot să aduc câteva lucruri pozitive pentru club şi aştept cu nerăbdare deja să mă întâlnesc cu viitori mei colegi, staff-ul tehnic şi fani în următoarele săptămâni. Mereu am spus că nimic nu este imposibil, nu trebuie să te gândeşti la limite şi am încercat să-mi îndrept atenţia spre noi provocări.”, a declarat Usain Bolt după ce s-a înţeles cu noua lui echipă.

Usain Bolt, 38 de ani, a câştigat 8 medalii în carieră doar la Jocurile Olimpice şi a stabilit recordurile mondiale la 100 şi 200 de metri plat care datează şi în prezent. Jamaicanul a rescris legile sprintului după evoluţiile din ultimii ani şi a anunţat de multe ori că îşi doreşte să activeze cu succes într-un club de fotbal profesionist. El a participat de altfel la mai multe jocuri demonstrative, însă nu a apucat să debuteze la vreo echipă profesionistă până în acest moment.

Central Coast Mariners este un club fondat în 2004 care evoluează pe un stadion de 20.000 de locuri în primul eşalon din Australia.  Clubul a încheiat sezonul trecut pe ultimul loc în campionat şi are un contract de dezvoltare a jucătorilor cu formaţia din Premier League Everton.

Usain Bolt ar putea evoluat pentru Central Coast Mariners pe 21 octomrbie, atunci când echipa debutează în noul sezon din A-League pe terenul celor de la Brisbane Roar. Formaţia din Gosford are unul dintre cele mai mici stadioane din campionatul intern şi a reuşit la acest capitol să-i depăşească doar pe cei de la Adelaide United, echipă care îşi dispută meciurile pe o arenă cu 17.000 de locuri, 3.000 mai puţin faţă de capacitatea arenei lui Mariners.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri