News

Ușile salonului ATI din Piatra-Neamț în care a izbucnit incendiul erau încuiate. Ministrul Nelu Tătaru confirmă

15.11.2020 | 20:30
Usile salonului ATI din PiatraNeamt in care a izbucnit incendiul erau incuiate Ministrul Nelu Tataru confirma
ADVERTISEMENT

În salonul în care a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț ușile erau ținute încuiate. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat informația, într-o declarație pentru Libertatea.

Da, ușile saloanelor erau încuiate, pentru a nu intra oricine acolo. Și, oricum, în saloanele de la ATI nu se intră oricum. Doctorul Denciu a descuiat și a intrat în salon. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja, sau după ce a intrat el s-a declanșat”, a spus ministrul Tătaru.

ADVERTISEMENT

Rămâne neclar dacă ușile erau încuiate și în momentul în care incendiul a izbucnit.

În salonul ATI se aflau două asistente

Potrivit relatării medicului Liviu Ungureanu, șeful secției ATI de la SJU Piatra-Neamț, când flacăra a apărut, în salon se aflau două asistente.

Flacăra ar fi apărut la un injectomat, de unde s-a extins la combinezonul unei asistente.

Cele două asistente din acel moment erau în salon, iar colegul Cătălin Denciu se pregătea și el să intre ca să intubeze sau să pună un cateter central. Atunci a izbucnit, se pare de la un injectomat, s-a extins la costumul de protecție al unei asistente și de acolo s-a propagat cu o viteză incredibilă. De acolo pe pat, apoi pe monitor. Era și o concentrație mare de oxigen”, a spus Liviu Ungureanu, într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT

Medicul a încercat să stingă un pat, dar i-a luat și lui foc combinezonul. „Au fost folosite patru extinctoare, trei din salon și unul de la chirugie, dar nu s-a putut opri focul, era generalizat. Asistentele au ieși, iar Cătălin a rămas în urmă și de asta a fost mai ars. Au încercat să scoată și pacienții,, dar nu au reușit. Fum, întuneric, greu de respirat…”, a mai spus Ungureanu.

Procurorii care anchetează evenimentele de sâmbătă seara au anunțat că au reușit să stabilească locul exact de unde a izbucnit incendiul. „În salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie”, se spune într-un comunicat al Parchetului General.

ADVERTISEMENT
Tags: