News

USR a pierdut procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă. Judecătorii au arătat cum atrăgea partidul fonduri ilegale

25.05.2020 | 21:26
USR a pierdut procesul cu Autoritatea Electorala Permanenta Judecatorii au aratat cum atragea partidul fonduri ilegale
ADVERTISEMENT

USR a pierdut procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă, prin care formațiunea politică a contestat confiscarea sumei de 30.422 de lei.

USR a pierdut procesul Autoritatea Electorală Permanentă

Conform psnews.ro, USR a pierdut procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă, iar în motivarea decizie judecătorilor se arată cum partidul atrăgea fonduri ilegale din contracte de subînchiriere.

ADVERTISEMENT

Uniunea Salvați România a închiriat sediul din Bulevardul Aviatorilor de la o societate comercială, iar, ulterior, l-a subînchiriat parlamentarilor săi pentru a obține subvenția primită de aleșii statului pentru birourile din teritoriu.

De asemenea AEP a constatat că formațiunea a mai plătit din banii statului și 9.183 de lei comision unei firme imobiliare pentru a-i găsi spațiul în care în prezent își are sediul, ceea ce contravine legii.

ADVERTISEMENT

”S-a aplicat sancțiunea avertismentului și s-a propus confiscarea sumei 30.422,00 lei”

USR a depus plângere, în primă fază, la Judecătoria Sector 1 pentru a obține anularea sancțiunilor aplicate de AEP. Judecătorii le-au dat câștig de cauză celor de la AEP, iar USR a atacat decizia cu apel la Tribunalul București.

”Ca motive de nelegalitate a aceluiași proces verbal, petenta (USR) a invocat faptul că acesta nu cuprinde locul săvârșirii contravenției, nu este semnat de către contravenient sau de către un martor, aspecte care atrag, în opinia sa, nulitatea absolută”, se arată în motivarea judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Fapta de subînchiriere a spațiului către birourile parlamentare ”constituie contravenție”, menționează instanța, și se sancționează cu amendă de la 10.000 de lei la 25.000 de lei. În speța USR, ”s-a aplicat sancțiunea avertismentului și s-a propus confiscarea de la contravenient a sumei 30.422,00 lei”.

De asemenea, instanța a apreciat că plata comisionului de intermediere nu se încadrează în niciuna dintre ipotezele limitativ prevăzute de textul anterior redat.

ADVERTISEMENT

Pentru suma plătită către agenția imobiliară, USR risca și o altă amendă cuprinsă între 15.000 de lei și 50.000 de lei pentru încălcarea legii. Judecătorii s-au limitat la un avertisment și ”confiscarea de la contravenient a sumei de 9.183,00 lei”.

ADVERTISEMENT
Tags: