News

USR a votat pentru Florin Roman la conducerea Camerei Deputaților: ”Am dat dovadă de înțelepciune” 

USR, partid aflat în conflict cu liderul PNL Florin Cîțu, a votat pentru susținerea liberalului Florin Roman pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.
18.10.2021 | 19:35
USR a votat pentru Florin Roman la conducerea Camerei Deputatilor Am dat dovada de intelepciune
ADVERTISEMENT

Luni, 18 octombrie, la nicio săptămână de la demisia lui Ludovic Orban din fruntea Camerei Deputaților, instituția din Parlamentul României are un nou președinte, dar interimar.

Liberalul Florin Roman a preluat interimatul la șefia Camerei pentru o perioadă de două săptămâni. Surprinzător, acesta a beneficiat și de sprijinul USR.

ADVERTISEMENT

Anterior, plenul Camerei Deputaților a adoptat hotărârea de vacantare a funcției de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

USR, susținere pentru liberalul Florin Roman la conducerea Camerei Deputaților

Purtătorul de cuvânt al celor de la USR, Ionuț Moșteanu, a explicat gestul formațiunii sale de a-i acorda votul lui Florin Roman, un important susținător al premierului interimar Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Deputatul partidului lui Dacian Cioloș motivează gestul de azi și spune că nu dorește ”blocaje administrative”, iar votul ”este un semn că USR își dorește stabilitate”.

”Camera Deputaților, la fel ca întreaga țară, era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituțional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, țara a mers cu frâna de mână trasă.

ADVERTISEMENT

Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înțelepciune, noi, cei de la USR și am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreședinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcția de președinte al Camerei. Este un semn că USR își dorește stabilitate”, spune deputatul USR Ionuț Moșteanu, potrivit Adevărul.

Moșteanu: ”Gestul USR, îndemn pentru toate partidele”

La câteva zile până când Guvernul USR va merge în Parlament pentru a primi votul de încredere, Ionuț Moșteanu spune că gestul USR de susținere pentru liberalul Roman este un îndemn pentru toate partidele politice:

ADVERTISEMENT

”România este într-un moment extrem de complicat şi, mai mult decât oricând, în zilele care urmează şi săptămânile care urmează trebuie să vedem responsabilitate pentru a avea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”.

În ceea ce privește posibilitatea ca USR să aibă o propunere de preşedinte al Camerei, Ionuţ Moşteanu a spus că acest lucru se va întâmpla când va fi clară o nouă majoritate.

”În acest moment, în Camera Deputaţilor, pe piaţa politică, mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere şi cine e în Opoziţie. Asta va trebui clarificat în zilele şi săptămânile următoare”, a mai spus deputatul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT