Alegeri 2024

USR acuză Guvernul de ”dictatură fiscală”: ”Jupoaie mediul privat, pun taxe pe tot ce mişcă”

USR acuză Guvernul PSD-PNL de ”dictatură fiscală” și îi cere să înceteze ''hărţuirea antreprenorilor''.”Jupoaie mediul privat, pun taxe pe tot ce mişcă”.
28.06.2024 | 21:01
USR acuza Guvernul de dictatura fiscala Jupoaie mediul privat pun taxe pe tot ce misca
USR acuză Guvernul de ”dictatură fiscală”. Sursa foto: Facebook/ Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

USR a cerut, vineri, coaliției de guvernare să înceteze ”hărţuirea antreprenorilor” şi “sabotarea constantă a mediului de afaceri din România”.

”Jupoaie mediul privat, pun taxe pe tot ce mişcă”

Reprezentanții USR îi acuză pe liderii Alianței PSD-PNL că aruncă în aer mediul economic prin zecile de modificări ale legislaţiei fiscale, nediscutate în prealabil şi implementate haotic, care la scrut timp sunt schimbate din nou.

ADVERTISEMENT

”Bilanţul catastrofal al guvernării PSD-PNL se vede şi din statistici: în primele cinci luni ale anului 2024 au intrat în insolvenţă cu 10,2% mai multe societăţi comerciale şi PFA-uri faţă de aceeaşi perioadă din 2023″, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de USR.

Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii, le-a cerut liderilor Alianței PSD-PNL să pună capăt dictaturii fiscale.

ADVERTISEMENT

“Disperarea celor care activează în mediul privat a atins cote alarmante. Vedem cum zeci de mii de antreprenori au semnat deja o petiţie publică prin care cer liderilor PSD şi PNL să pună capăt dictaturii fiscale exercitate prin OUG-uri emise peste noapte”, a declarat Cristian Prună.

Deputata USR a subliniat că de când s-au instalat la guvernare, social-democrații și liberalii jupoaie mediul privat și pun taxe pe tot ce mișcă.

ADVERTISEMENT

”Cu ajutorul primului turist al ţării, PSD şi PNL nu mai ştiu cum să jupoaie mediul privat, pun taxe pe tot ce mişcă, vin în cascadă cu tot felul de modificări fiscale care nu fac decât să-i bulverseze sau chiar să-i pună pe butuci pe toţi cei care creează valoare în economie”, a mai spus deputata USR.

”Ciolacu vrea să distrugă mediul de afaceri”

Mai mult, reprezentanta USR l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu că ”vrea să distrugă mediul de afaceri, ca să-i transforme pe toţi în sclavii bugetarilor de lux care câştigă mii de euro pe lună şi ai celor care se pensionează la 40 de ani”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții USR spun că din noiembrie 2021 și până în prezent, circa 30 de ordonanţe de urgenţă cu modificări fiscale au fost adoptate de guvernele PSD-PNL, unele dintre ele cu termene de aplicare foarte scurte.

Potrivit celor de la USR, cel mai elocvent exemplu îl reprezintă ordonanţele privind e-TVA şi e-Factura, ”adoptate vinerea trecută de Guvernul Ciolacu, fără să fi discutat în prealabil cu mediul de afaceri şi fără să ţină cont de realitate şi chiar de constrângerile logistice ale ANAF”.

Cristina Prună i-a mai acuzat Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, “iau cu nemiluita de la cei ce muncesc onest şi îşi achită dările” pentru a acoperi găurile în buget.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși