Alegeri 2024

USR cere demiterea lui Cătălin Predoiu, după ordonanța testelor antidrog. „Oameni cinstiţi sunt trataţi ca infractori”

USR cere demiterea ministrului de Interne. „Cătălin Predoiu a eșuat în lupta cu drogurile, acum se războiește cu șoferii”
08.07.2024 | 17:05
USR cere demiterea lui Catalin Predoiu dupa ordonanta testelor antidrog Oameni cinstiti sunt tratati ca infractori
USR afirmă că ministrul Predoiu a pierdut lupta cu drogurile iar acum se îndreaptă împotriva șoferilor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

USR a cerut, luni, demiterea ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, care „a eșuat în lupta cu drogurile și se războiește acum cu șoferii”, în legătură cu controversata OUG privind testarea antidrog a acestora.

„Ordonanță abuzivă și neconstituțională”

USR a transmis, luni, un comunicat în care cere demiterea lui Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, care „ar trebui să lase pe cineva care se pricepe să ducă lupta cu drogurile”. USR face referire la Ordonanța de Urgență nr. 84 care îi poate lăsa fără permisul auto pe șoferii care au fost testați pozitiv cu dispozitivele de testare rapidă. USR afirmă că trebuie și convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului în legătură cu această ordonanță care modifică Codul Rutier.

ADVERTISEMENT

„USR cere demiterea de urgenţă a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, şi convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024, care îi tratează drept ‘ drogaţi’ pe conducătorii auto care au consumat medicamente uzuale ca Paracetamol Parasinus, Nurofen sau sunt sub tratament pentru diabet. Înainte de a emite o ordonanţă abuzivă şi neconstituţională, Predoiu ar fi trebuit să se gândească la modul în care urma aceasta să fie aplicată. Este responsabilitatea Executivului Ciolacu să realizeze, înainte de a schimba regulile de testare, achiziţia de aparate pentru prelucrarea testelor şi angajarea personalului aferent”, se arată în comunicatul de presă.

„Mii de teste sunt fals pozitive”

Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, „mii de teste” făcute de poliție cu aparatele Drugtest dau rezultate „fals pozitive” iar șoferii suferă aceste consecințe, o situație despre care, arată USR, Emanuel Ungureanu a atras atenția încă de anul trecut, în luna noiembrie

ADVERTISEMENT

„Mii de teste efectuate cu aparatele Drugtest ale Poliţiei sunt fals pozitive şi oameni cinstiţi sunt trataţi ca infractori de statul român, rămân fără permise de conducere şi li se întocmesc abuziv dosare penale. Ciolacu nu îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile catastrofale ale lui Predoiu şi promite dotări pentru creşterea capacităţii de prelucrare a testelor, doar că ‘ordonanţa drogaţilor cu Nurofen’ produce deja efecte”, a spus Emanuel Ungureanu.

„Predoiu şi şefii Poliţiei Române nu au curaj să se lupte cu reţelele de trafic”

La rândul ei, Simona Spătaru, senatoare USR, care prezidează Comisia pentru constituționalitate, a spus că „ministrul Cătălin Predoiu a eşuat în lupta cu drogurile şi, pentru că nu le poate ţine piept traficanţilor şi dealerilor, se ‘războieşte’ acum cu şoferii care pot avea ghinionul de a face teste neconcludente”.  „Predoiu şi şefii Poliţiei Române nu au curaj să se lupte cu reţelele de trafic de droguri, cu dealerii şi cu cei care aduc drogurile pe străzile şi cluburile din România. În schimb, Predoiu şi Despescu se războiesc cu cei pe care-i doare o măsea sau au răcit şi s-au urcat la volan. Dar Poliţia nu ar aresta vreun interlop care controlează reţele de distribuţie a drogurilor! Acesta este statul abuziv şi eşuat propus de PSD şi PNL”, a adăugat Simona Spătaru.

ADVERTISEMENT

Simona Spătaru, care a cerut Avocatului Poporului ca respectiva ordonanță să fie atacată la Curtea Constituțională, a mai spus că de vină pentru această situație este că Guvernul Marcel Ciolacu a renunțat la „la orice urmă de transparenţă şi dezbatere publică” promovând această ordonanță, și de aceea este nevoie de o sesiune extraordinară în Parlament, pentru a-i corecta „aberațiile”.

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși