News

USR cere PNL să desființeze pensiile speciale pentru primari: “Aveți curajul să vă opuneți baronilor locali şi PSD-ului!”

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu cere PNL să desființeze pensiile speciale pentru primari și pentru președinții de consilii județene. De asemenea, acesta le cere liderilor liberalilor să aibă atitudine în faţa PSD
03.12.2021 | 17:08
USR cere PNL sa desfiinteze pensiile speciale pentru primari Aveti curajul sa va opuneti baronilor locali si PSDului
ADVERTISEMENT

Deputatul USR Ionuț Moşteanu le cere liderilor PNL să desființeze pensiile speciale pentru primari, care urmează să intre în vigoare peste 29 zile, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

USR cere PNL să desființeze pensiile speciale pentru primari

Reacția din partea deputatului USR Ionuț Moșteanu vine după ce Laura Vicol a fost numită în funcția de șefă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

„Liniște…pe tema pensiilor speciale pentru primari, care urmează să intre în vigoare peste 29 zile, dacă Guvernul nu le elimină prin Ordonanță de Urgență sau Parlamentul nu adoptă legea USR de eliminare a pensiilor speciale”, a scris deputatul USR.

Ionuț Moșteanu: „Vorbim de un impact anual de aproximativ 600 milioane de lei”

Deputatul susține că impactul anual al pensiilor speciale este în jur de 600 de milioane de lei.

De asemenea, acesta susține că, dacă banii ar veni la bugetul statului, s-ar putea pune bazele pentru construcția a peste 100 de creșe noi.

ADVERTISEMENT

„Vorbim de un impact anual de aproximativ 600 milioane de lei. Cu banii respectivi am putea construi, anual, peste 100 de noi creșe”, precizează deputatul USR.

Moșteanu: „Curaj, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Florin Cîțu!”

Moșteanu îl vrea pe Rareș Bogdan să vorbească despre ”desființarea pensiilor speciale”, dar cere, de asemenea, și o reacție din partea actualului premier Nicolae Ciucă, precum și din partea președintelui PNL Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

„Aș vrea să-l aud pe Rareș Bogdan cum ne vorbește, din nou, de „desființarea pensiilor speciale în 30 zile”. Aș vrea să văd o poziție asumată din partea noului prim-ministru, Nicolae Ciucă, pe tema pensiilor speciale. PNL trebuie desființeze pensiile pentru primari și președinți de consilii județene nu în 30 zile, ci în 29 de zile. Dacă de penalii din Guvern și avocații interlopilor PNL nu a spus nimic, mă aștept măcar să aibă o reacție pe tema acestei noi categorii de privilegiați care ni se pregătește. Curaj, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Florin Cîțu! Aveți curajul să vă opuneți baronilor locali și PSD-ului!”, a adăugat Moșteanu.

Ionuț Moșteanu, critică la adresa Laurei Vicol și a lui Sorin Grindeanu

De asemenea, Moșteanu o critică pe Laura Vicol, spunând că este un ”avocat al interlopilor”. De criticile lui nu au scăpat nici liberalii care, conform deputatului nu au avut nici o reacție la numirea avocatei.

ADVERTISEMENT

„PSD a instalat în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților un avocat al interlopilor, care declara până de curând că își dorește „desființarea DNA”. Liniște din partea PNL”, a scris Ionuț Moșteanu.

Nici Marian Neacşu, care urmează să fie numit în funcția de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD, nu a scăpat de criticile deputatului USR.

„PSD a propus pentru funcția de Secretar General al Guvernului, cu rol de ministru, un condamnat penal. Liniște din partea PNL”, a mai precizat în postare deputatul Ionuț Moșteanu.

În mod concret, cel care a avut o reacție publică la adresa numirii lui Marian Neacșu, a fost președintele PNL Florin Cîțu. Acesta a precizat că trebuie să verifice ”legalitatea” numirii lui Neacșu în funcția respectivă.

„Am avut o discuție şi cu premierul Ciucă, i-am spus să verifice legalitatea, să vadă tot, dacă din punct de vedere legal totul este OK. Trebuie să vedem lucrurile acestea. Până la urmă, este o nominalizare a PSD, dar trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat”, a precizat Florin Cîţu, joi, 2 decembrie, la Digi24.

ADVERTISEMENT