Alegeri 2024

USR, despre calendarul prezidențialelor. Cristina Prună: „Calcule politice făcute de Ciolacu și Ciucă, așa le-a dat mai bine intereselor de partid”

USR critică calendarul prezidențialelor și parlamentarelor. Cristina Prună: „Sunt calcule politice pe care atât Ciolacu, cât și Ciucă le-au făcut”
04.07.2024 | 23:30
USR despre calendarul prezidentialelor Cristina Pruna Calcule politice facute de Ciolacu si Ciuca asa lea dat mai bine intereselor de partid
până s-au jucat și cu data alegerilor prezidențiale
ADVERTISEMENT

Cristina Prună, deputată USR, a comentat, joi seara, calendarul prezidențialelor și parlamentarelor, nou stabilit, spunând că este rezultatul „calculelor politice” făcute de Marcel Ciolacu și de Nicolae Ciucă, pentru că „așa le-a dat mai bine pentru interesele de partid”.

„Rezultatul a fost că alegerile sunt la termen”

Cristina Prună, deputată USR, a comentat joi seara noul calendar stabilit pentru alegerile prezidențiale și cele legislative. Alegerile prezidențiale vor avea loc la 24 noiembrie și 8 decembrie, în timp ce cele legislative se vor desfășura la 1 decembrie.

ADVERTISEMENT

În opinia deputatei USR, acest calendat al alegerilor prezidențiale și parlamentare este rezultatul unor „calcule politice” făcute de președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de președintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru că „așa le-a dat mai bine pentru interesele de partid”.

„Noi am discutat trei-patru săptămâni despre datele acestea, despre nimic până la urmă, pentru că uitați-vă, rezultatul a fost că alegerile sunt la termen și nu e vorba de ce spunea domnul Balanișcu, că deodată și-au adus aminte că există opoziție în țara asta și uitați cum ascultă PSD și PNL vocea opoziției. Nici pe departe, este vorba de niște calcule politice pe care atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă le-au făcut și așa le-a dat mai bine pentru interesele de partid, a declarat Cristina Prună pentru B1TV.

ADVERTISEMENT

„Nu a existat stabilitatea clamată de PSD-PNL”

Deputata USR a subliniat că stabilitatea atât de des invocată atât de liderul PSD cât și de cel al PNL, nu a existat cu adevărat, ba chiar țara se află „în continuă criză” legată de economie dar și de alte rezultate dezamăgitoare, cum ar fi cele de la Evaluarea Națională, sperând că rezultatele de la BAC să nu reprezinte „același dezastru”.

„Păi calculul, de fapt, vine din cine intră în turul 2. Probabil că s-au gândit că dacă intră doar un partid și nu celălalt, atunci asta o să afecteze rezultatul la parlamentare, dacă ar fi comasat turul 2 al alegerilor prezidențiale cu alegerile parlamentare. Dar haideți să nu ne mințim, până la urmă e doar un calcul politic. N-a existat acea stabilitate, care a tot fost clamată de PSD și PNL pentru că, uitați-vă, țara e într-o continuă criză”, a spus Cristina Prună.

ADVERTISEMENT

„Noi am discutat de alegerile acestea și de 2 date sau de 3 date în ultimele 3 săptămâni, când, de fapt, uitați-vă că se întâmplă lucruri în economia reală, cu E-factura, avem rezultate la Evaluarea Națională, care sunt dezastruoase, efectiv. Nu am văzut-o pe doamna Deca, să vină să ne spună acele legi, acea reformă ‘România educată’, cum a ajutat în ultimul an să avem rezultate mai bune la Evaluarea Națională. O să vină și rezultatele la BAC. Sper să nu fie un nou dezastru, așa cum am văzut la Evaluarea Națională”, a adăugat deputata USR.

„S-au jucat și cu data alegerilor prezidențiale”

Întrebată dacă noul calendar al prezidențialelor și parlamentarelor este agreeat de USR, Cristina Prună a răspuns: „Eu cred că nu trebuie să fie despre interesul unui partid politic sau al altuia. Până la urmă, datele acestea sunt reglementate de niște legi sau au fost, până s-au jucat și cu data alegerilor prezidențiale. Știți că a fost legea aceea în Parlament, în care au mutat posibilitatea de la o lună, de organizare a alegerilor înainte de expirarea mandatului președintelui, cu trei luni înainte și am avut toată dezbaterea asta, care n-a folosit la nimic, iar eu cred că ar trebui să facem pasul acesta de maturizare a democrației noastre și să avem niște date fixe, care, orice se întâmplă, oricine vine la putere, până la urmă să ofere o predictibilitate și să știe tot poporul român că în datele respective avem și noi alegeri”.

ADVERTISEMENT

 

Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!