Alegeri 2024

USR îi acuză pe Ciolacu și Ciucă că fac alba-neagra cu alegerile prezidențiale.”Arată dispreț pentru tot ce înseamnă democraţie”

USR a lansat un nou atac la adresa Colaiției de guvernare. Purtătorul de cuvânt al formațiunii politice îi acuză pe Ciolacu și Ciucă că fac alba-neagra cu data prezidențialelor.
27.06.2024 | 17:23
USR ii acuza pe Ciolacu si Ciuca ca fac albaneagra cu alegerile prezidentialeArata dispret pentru tot ce inseamna democratie
USR îi acuză pe Ciolacu și Ciucă că fac alba-neagra cu data alegerilor prezidenţiale. Sursa foto: Facebook/ Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, joi, că data alegerilor prezidenţiale nu trebuie să fie “decisă arbitrar ”de către o coaliţie care este majoritară în Parlament.

USR îi acuză pe Ciolacu și Ciucă că fac alba-neagra cu alegerile prezidențiale

“Noi am susţinut întotdeauna că data alegerilor nu ar trebui să fie decisă arbitrar de către o coaliţie care are 50% în Parlament”, a declarat Ionuț Moșteanu.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul USR a transmis că alegerile sunt sfinte în democrație şi ”trebuie să fie predictibile pentru toţi cetăţenii şi pentru toate partidele”.

Ionuț Moșteanu a spus că nu ”poţi ca tu atunci când ai pâinea şi cuţitul să decizi tot în ţara asta. Şi ce au făcut cu comasarea a fost un act de dispreţ pentru democraţie, de dispreţ pentru Constituţie”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, purtătorul de cuvânt al USR i-a acuzat pe Marcel Ciolacu și pe Nicolae Ciucă că fac alba-neagra cu data alegerilor prezidențiale arătând astfel dispreț pentru cetăţenii României, dar și pentru tot ce înseamnă democraţie.

”Ceea ce fac în continuare cu această alba-neagra pe care o fac Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă cu data alegerilor prezidenţiale arată din nou dispreţ pentru cetăţenii României, dispreţ pentru tot ce înseamnă democraţie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să precizeze că alegerile trebuie să fie la termen și ”dacă se decide altceva, trebuia decis cu un an-doi înainte.

Aşteptăm cu toţii, o ţară întreagă, dumneavoastră media aşteptaţi să vedeţi ce mai discută Ciucă cu Ciolacu şi cu Iohannis, cum îşi aşează ei alegerile să le fie bine.

ADVERTISEMENT

Nu este despre a-i fi bine lui Ciolacu sau Ciucă, ci despre a respecta fiecare român care vrea să candideze şi vrea să îşi aleagă un preşedinte al României”, a transmis Moşteanu.

De asemenea, reprezentantul USR a vorbit și care sunt șansele ca PNL să o susţină pe Elena Lasconi la alegerile prezidenţiale și a menționat că “liberalii trebuie să se hotărască întâi dacă rămân brelocul PSD, cum sunt de aproape trei ani” .

ADVERTISEMENT