Alegeri 2024

USR își alege noul președinte, începe primul tur al competiției interne. Patru candidați din șase rămân în cursă. UPDATE

USR organizează, luni și marți, primul tur pentru alegerea noului președinte al partidului. Șase candidați din zece au fost validați
24.06.2024 | 11:24
USR isi alege noul presedinte incepe primul tur al competitiei interne Patru candidati din sase raman in cursa UPDATE
Elena Lasconi deschide lista celor șase candidați la președinția partidului / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

USR organizează, luni și marți, primul tur al alegerilor pentru conducerea partidului, în urma demisiei lui Cătălin Drulă, după rezultatele alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie. Pentru președinția partidului au fost validați șase membri din zece.

Cristian Seidler vrea tandem – el președinte, Lasconi la Cotroceni

UPDATE. Cristian Seidler, deputat USR și candidat la șefia partidului, a declarat că, în opinia lui, soluția cea mai bună ar fi un tandem- el președinte USR, Elena Lasconi candidată la Cotroceni. În opinia lui Seidler, nici Marcel Ciolacu, nici Mircea Geoană, nici Nicolae Ciucă și nici George Simion „nu se califică” pentru „un profil prezidențiabil”.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt deputat, sunt în București, Elena Lasconi e primar în Câmpulung. Eu nu vreau să candidez la prezidențiale, o sprijin pe Lasconi, ea vrea să candideze la prezidențiale în numele USR. Eu sunt mai vechi în partid și cunosc mai bine structura partidului, de asta pot să asigur mai bine spatele organizatoric, în timp ce Elena trebuie să fie în campanie și precampanie”, a declarat Seidler la B1TV.

Patru candidați rămân în cursă

UPDATE. Primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al USR a început la ora 8. Votul se desfășoară online și se va încheia la data de 26, la ora 12, precizează USR. Înainte de începerea scrutinului, doi candidați, Vasile Dincă și Luiza Oancea, s-au retrat din cursa pentru președinția partidului. Din cei șase candidați validați, au rămas acum patru: Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip. După două ore, 2.000 de membri ai USR și-au exercitat votul.

ADVERTISEMENT

Șase candidați validați din zece

USR organizează, la 24 și 24 iunie, alegeri interne pentru președinția partidului, după ce Cătălin Drulă și-a depus demisia de la conducerea partidului, în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Un eventual al doilea tur va fi organizat la 27-28 iunie, anunță USR. În cadrul unei campanii electorale interne, candidații au avut posibilitatea să le arate membrilor ce planuri au pentru partid în următoarele luni.

„ Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, potrivit USR.

ADVERTISEMENT

Șase membri din zece au fost validați în cursa pentru președinția partidului. „Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul”, arată USR.

Lista candidaților validați

Pe lista candidaților validați sunt: Elena Lasconi (52 de ani, primarul din Câmpulung Muscel), Cristian Seidler (43 de ani, deputat, din București), Radu Hossu (38 de ani, din Brașov), Vasile Dincă (51 de ani, din Florești, Cluj), Luiza Oancea (33 de ani, din Marea Britanie) și Vasile Gabriel Filip (46 de ani, din Constanța).

ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, care va preda la 28 iunie mandatul președintelui ales, mai preciza că președintele USR are atributul convocării Congresului partidului. Alegerea Biroului Național se face de către Congresul partidului (prin votul delegaților). Alegerea Președintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor.

ADVERTISEMENT