Alegeri 2024

USR își repudiază fosta conducere. „Nu mai au ce căuta la butoane”. Ce spun Elena Lasconi și Radu Hossu

USR nu-și mai dorește fosta echipă de conducere la șefia partidului. Ce spun Elena Lasconi și Radu Hossu de Cătălin Drulă și Dan Barna
24.06.2024 | 09:48
USR isi repudiaza fosta conducere Nu mai au ce cauta la butoane Ce spun Elena Lasconi si Radu Hossu
Lasconi și Hossu nu mai vor echipă cu fosta conducere a USR / Foto: Inquam Photos, Alex Nicodim, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi și Radu Hossu, care candidează la funcția de președinte al USR, sunt de părere că fosta echipă de conducere a partidului „nu mai are ce căuta” la cârma formațiunii, după rezultatele alegerilor din 9 iunie.

„Au dus la rezultatul acesta”

Elena Lasconi, care deschide lista candidaților la președinția USR, a declarat că foștii lideri ai partidului, Cătălin Drulă și Dan Barna, dar și Ionuț Moșteanu, nu se vor regăsi în echipa sa, dacă va câștiga locul lăsat liber de Cătălin Drulă, după ce acesta a demisionat în urma rezultatelor slabe obținute de USR la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

ADVERTISEMENT

„Ei au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem… Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: ‘Gata, plecaţi!’ Pentru că avem nevoie… gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi”, a declarat Elena Lasconi la Prima TV.

„Să dăm mai multă putere filialelor din țară”

Lasconi s-a referit în special la Cristian Ghinea, care „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” de la alegerile din 9 iunie. Primarul din Câmpulung Muscel s-a referit și la „posibile” nume care vor fi pe lista echipei sale ca președinte al USR, Claudiu Năsui, Raluca Prună, Lucian Stanciu-Viziteu. „O să fie şi persoane care nu au fost în prim plan, din ţară. Oricum, eu îmi doresc foarte-foarte mult, în momentul în care o să ajung preşedintele USR, să dăm mai multă putere filialelor din ţară”, a spus Lasconi, precizând că „nu a definitivat” încă lista.

ADVERTISEMENT

Hossu: „Nu mai au ce căuta la butoane”

La rândul său, Radu Hossu, candidat și el la locul lăsat liber de Cătălin Drulă, a declarat că fosta conducere „nu mai are ce căuta la butoanele” partidului. Radu Hossu a spus că ei pot rămâne în partid, dar nu la conducere.

„Evident că oamenii din fosta conducere nu mai au ce căuta la butoane, la conducerea USR. Nu avem de ce să spunem că facem o listă neagră și îi dăm afară. Fiecare a adus o valoare acestui partid. Din păcate nu la nivelul de Leadership. Să rămână în partid, să nu mai fie la conducerea partidului, Dan Barna, Ghinea, Vlad Botoșani și asemenea ca ei”, a declarat Radu Hossu la Digi24.

ADVERTISEMENT

USR organizează, luni și marți, alegeri interne pentru președinția partidului, șase candidați din zece fiind validați. Ei sunt: Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu, Vasile Dincă, Luiza Oancea și Vasile Gabriel Filip. După ce se va ști numele noului președinte, USR își va alege și noul Birou Național, în urma votului în Congres, convocat la 29 iunie.