News

USR, lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu. Partidul lui Dan Barna primește o susținere importantă

05.05.2019 | 16:57
USR lovitura pentru Calin Popescu Tariceanu Partidul lui Dan Barna primeste o sustinere importanta

USR-Plus, lovitură devastatoare pentru Călin Popescu Tăriceanu! Familia europeană ALDE vrea să înfieze USR-PLUS, în timp ce reneagă partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și chiar vrea să îl dea afară din rândurile sale, după votul acordat de ALDE în Parlamentul României, pentru modificarea Codului Penal!

USR-PLUS intră în ALDE Europe

Mai mult, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, vine la Bucureşti, la finalul campaniei pentru alegerile europarlamentare, la mitingul organizat de Alianţa USR-PLUS. Lovitura este și mai mare pentru partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, care face parte din familia europeană a ALDE.

În urma alegerilor din 26 mai, în funcţie de rezultatele la nivel european se conturează un nou grup politic, din care ar urma să facă parte şi partidul lui Emmanuel Macron din Franţa. USR a anunţat că, imediat după alegerile europarlamentare, va lua parte la la negocierile privind formarea unui nou grup în Parlamentul European, alături de En Marche (Franța), Ciudadanos (Spania), NEOS (Austria) și reprezentanți din ALDE.

USR-PLUS intra in ALDE Europe
USR-PLUS intra in ALDE Europe, in timp ce partidul lui Calin Popescu Tariceanu este renegat de familia europeana ALDE

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi dat afară din familia europeană ALDE Europe

În prezent, din familia europeană a ALDE face parte partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, însă acesta este ameninţat cu excluderea, în urma reformei din justiţie, realizată de coaliţia PSD-ALDE. Guy Verhofstadt și europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg, lideri ai grupului ALDE din Parlamentul European, au criticat dur pe conturilor lor de Twitter votul dat de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru modificarea codurilor penale în beneficiul infractorilor și cer ALDE să excludă din rândurile sale partidul condus de Tăriceanu, despre care scriu că ”a trecut o linie roșie”.

USR a prezentat şi câteva mesaje primite de la reprezentanţii partidelor din Europa. Astfel, în mesajul transmis membrilor USR de către Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, acesta vorbeşte despre intrarea USR în noul grup politic european.

„În numele liberalilor și democraților din Parlamentul European, doresc să vă spun că așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul nostru în următorul Parlament European. Multe lucruri sunt în joc în aceste alegeri europene. Trebuie să nu îi lăsăm pe naționaliști și populiști să paralizeze Uniunea Europeană. Totuși, această UE nu funcționează deloc bine. Trebuie, așadar, să înnoim UE, pentru a fi capabili să ne apărăm valorile și modul de viață în lumea de mâine. Pentru a putea reuși, avem nevoie de parteneri în România, care au credibilitatea de a proteja valorile noastre europene comune, credibilitatea de a apăra statul de drept și de a lupta împotriva corupției. Fără penali în funcții publice. Aștept cu nerăbdare să fiu alături de voi pentru mitingul final al Alianței voastre în București”, este mesajul transmis de către Guy Verhofstadt.