ADVERTISEMENT
News

USR PLUS, alianță politică înregistrată oficial la Tribunal. În discuții este și o fuziune 

Autor: Adrian Baciu | 25.06.2020 | 15:18
USR PLUS, alianță politică înregistrată oficial la Tribunal. În discuții este și o fuziune 
USR PLUS, alianță politică înregistrată oficial la Tribunal. În discuții este și o fuziune. Foto: hepta.ro

Alianța politică pre-electorală USR PLUS a fost înregistrată oficial la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Magistrații au admis o cerere formulată de cele două formațiuni politice, în ciuda faptul că au existat și intervenții în proces.

Cele două partide, care au impresionat cu scorul de la alegerile europarlamentare, pot lupta acum, legal, în alegerile locale din toamnă.

ADVERTISEMENT

Alianța politică USR PLUS, înregistrată oficial la Tribunal. Se discută și o fuziune

Uniunea Salvați România, partid condus de fostul candidat la Cotroceni, Dan Barna, și Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), al lui Dacian Cioloș, formează, de miercuri, 24 iunie, o alianță politică oficială.

”Alianţa USR PLUS a fost înregistrată oficial, miercuri, 24 iunie 2020. Secţia a II-a Civilă a Tribunalului Bucureşti a admis miercuri cererea de înregistrare a alianţei politice dintre Uniunea Salvaţi România şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, sub numele complet ‘Alianţa USR PLUS’.

ADVERTISEMENT

Noua formaţiune a fost înscrisă în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul Bucureşti. Au existat două cereri de intervenție în proces, care au fost respinse”, se arată într-un comunicat al noii alianțe.

Recent, un lider USR a spus că în interiorul celor două formațiuni, USR și PLUS, se poartă în această perioadă discuții despre o fuziune care ar urma să aibă loc înainte de alegerile locale.

ADVERTISEMENT

”E o fază aproape finală în ierarhia candidaților pentru București, nu s-a creat, însă, o fuziune, între listele USR și listele PLUS. Unele sectoare sunt mai avansate, la altele nu există niciun fel de acord. Procesul de fuziune e la nivel de tatonare între filialele locale”, a spus Alexandrescu la Digi24.

USR PLUS, rezultate excelente la europarlamentare

Alegerile europarlamentare 2019 au fost un moment de explozie pe scena politică pentru Alianța USR/PLUS.

ADVERTISEMENT

În mai 2019, românii au dat un vot dur PSD-ului, iar asta s-a reflectat și în rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din 2019. PSD a obținut cel mai mic scor istoric în 26 mai, iar recent formata Alianță 2020 USR-PLUS a sărit de 20%, un rezultat la care nu se așteptau nici cei mai optimiști dintre liderii coaliției.

Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare 2019 au arătat că PNL este câștigătorul detașat, cu 27 la sută din voturi. Pe locul al doilea a fost PSD, cu 22,5 la sută din voturi, urmat foarte aproape de Alianța 2020 USR-PLUS, care a avut 22,4 la sută din voturi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!