News

USR PLUS atacă dur demiterea lui Voiculescu. Deputatul Moșteanu: ”Un act de agresiune al premierului”

14.04.2021 | 12:09
USR PLUS ataca dur demiterea lui Voiculescu Deputatul Mosteanu Un act de agresiune al premierului
ADVERTISEMENT

Demiterea lui Vlad Voiculescu agită apele în coaliția de guvernare. USR PLUS atacă dur această decizie, iar deputatul Ionuț Moșteanu o consideră ”Un act de agresiune al premierului”.

În ceea ce privește posibilitatea ca formațiunea din care face parte să iasă de la guvernare, același Moșteanu declară că există voci în USR PLUS care susțin ideea.

ADVERTISEMENT

Deputatul anunță că totul se va decide în cursul acestei zile, atunci când birourile unite ale USR și PLUS se vor întâlni într-o ședință de urgență.

Demiterea lui Vlad Voiculescu, atacată dur de USR PLUS: ”Un act de agresiune din partea premierului”

A fost cutremur miercuri dimineață la Palatul Victoria. După mai multe scandaluri și controverse, Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Imediat, din tabăra celor de la USR PLUS au început să vină reacții. Cum era de așteptat, părerile au fost critice față de premier, dat fiind faptul că în ultimele zile au existat reacții oficiale care susțineau că vor fi probleme în coaliție dacă Voiculescu va fi demis.

În opinia lui Ionuț Moșteanu, demiterea ministrului Sănătății este nejustificată și reprezintă un act de agresiune în coaliție din partea premierului Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

”Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”, a spus Moşteanu la Digi24.

Iese USR PLUS de la guvernare?

Moșteanu a fost întrebat și ce decizie va lua alianța în legătură cu situația coaliției. Acesta a răspuns că va avea loc o discuție miercuri în organele de conducere, birourile reunite USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

”Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susțin și această variantă (n.r. a ieșirii de la guvernare). De aceea va fi o discuție calmă, așezată. Pe mine unul mă surprinde această demitere, mai ales că am fost și luni la discuții și am stabilit că mergem mai departe cu această formulă”, a mai spus deputatul.

Deputatul USR a mai precizat că Vlad Voiculescu are toată susținerea USR-PLUS.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT