ADVERTISEMENT
News

USR-PLUS, plângere penală împotriva Gabrielei Firea. Ce acuzații i se aduc edilului

Autor: Adrian Baciu | 24.09.2020 | 14:47
USR-PLUS, plângere penală împotriva Gabrielei Firea. Ce acuzații i se aduc edilului
USR-PLUS, plângere penală împotriva Gabrielei Firea. Ce acuzații i se aduc edilului. Sursa foto: hepta.ro

Cu doar trei zile până la alegerile locale, alianța USR-PLUS a depus o plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea, primarul în funcție al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Rivala lui Nicușor Dan pentru postul de edil în București este acuzată de adversarii politici de abuz în serviciu.

Sesizarea USR-PLUS este legată de darea în plată a Satului Francez către Costică Constanda, potrivit unui comunicat de presă al alianței.

ADVERTISEMENT

Plângere penală împotriva Gabrielei Firea depusă de USR-PLUS. Acuzațiile aduse

În cursul zilei de joi, 24 septembrie, alianţa USR-PLUS Bucureşti a depus o plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în serviciu în legătură cu darea în plată a Satului Francez către Costică Constanda.

Conform membrilor alianței, ”actualul primar a încercat în 5 şedinţe de Consiliu General să obţină votul consilierilor pentru cedarea terenului respectiv, la o valoare mai mică decât preţul pieţei, ceea ce ar fi însemnat o pierdere pentru municipalitate şi un câştig necuvenit pentru Constanda”.

ADVERTISEMENT

Plângerea îndreptată împotriva Gabrielei Firea a fost depusă de copreședintele USR PLUS București, Vlad Voiculescu, și consilierul general al USR, Ana Ciceală, la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

“Vorbim despre un abuz în serviciu prin încercarea dării în plată a unei suprafeţe de teren care depăşeşte cu mult valoarea care ar fi trebuit să fie răscumpărată de primărie. Vorbim de un abuz în serviciu pe care a încercat Gabriela Firea să îl facă în ultimele zile de mandat.

ADVERTISEMENT

În cinci şedinţe de Consiliu consecutive a încercat să treacă această decizie. Este un lucru impardonabil. Primăria Bucureştiului are o datorie faţă de domnul Constanda.

Imobilele pe care primăria vrea să le dea în plată sunt într-o valoare mai mare; au fost subevaluate tocmai pentru a face un serviciu, pentru a acorda un avantaj nemeritat domnului Constanda, în prejudiciul bucureştenilor”, a spus Voiculescu în cadrul unei declaraţii de presă susţinute în faţa sediului DNA, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Ana Ciceală: ”Ultimul tun al Gabrielei Firea”

Prezentă alături de Vlad Voiculescu la sediul DNA, Ana Ciceală a acuzat-o pe Gabriela Firea de faptul că, prin darea în plată a Satului Francez, a încercat un ultim tun în actualul său mandat la Primărie.

”Darea în plată a Satului Francez era ultimul tun de mandat al Gabrielei Firea. Din fericire, l-am oprit la timp. Însă actualul primar trebuie să răspundă pentru Acordul ilegal pe care l-a încheiat cu Constanda. De 5 ori a încercat să treacă acest proiect. Ne-a ameninţat, a încercat să ne intimideze, dar nu a reuşit. S-a dovedit însă că noi am avut dreptate.

ADVERTISEMENT

Preţul dării în plată era prea mic, evaluarea era făcută în favoarea lui Constanda, iar Acordul conţine multe ilegalităţi care nu pot fi trecut cu vederea”, a declarat Ana Ciceală, lider de grup al consilierilor municipali USR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!