USR Plus, prima victorie la Alegerile Europarlamentare 2019! Partidul a câștigat în Noua Zeelandă

USR Plus, prima victorie la Alegerile Europarlamentare 2019! Partidul a câștigat în Noua Zeelandă
Alianța USR Plus a câștigat alegerile în Noua Zeelandă *foto: facebook USR Plus

Alianța 2020 USR Plus a câștigat alegerile din Noua Zeelandă! Cel puțin acesta este mesajul deputatului Silviu Dehelean, cel care a anunțat că partidul său a obținut 64% din sufragiile din republica în care s-a deschis votul în România. PNL ar fi obținut 17%, în timp ce PSD a adunat numai 6%, a scris parlamentarul român.

Alianța USR Plus 2020 a câștigat alegerile din Noua Zeelandă! Câți români au votat

Potrivit informațiilor oficiale oferite pe site-ul oficial al Biroului Electoral Central, în Auckland, Noua Zeelandă, au votat în total 169 de persoane la scrutinul de duminică. Astfel, se pare că numai 9 dintre aceștia au decis să își pună ștampila pe partidul de guvernământ.

Până la ora 15:00 votaseră peste 150.000 de locuitori la cele 441 secții de votare din străinătate. De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a trimis peste 4 milioane de buletine de vot. Astfel, au fost distribuite câte 1.333.500 de buletine de vot pentru alegerea candidaților României în Parlamentul European, pentru prima întrebare la referendumul național și pentru întrebarea numărul 2. Cele mai multe secții de votare pentru alegerile europarlamentare sunt în Italia, unde sunt 76, din care 5 doar în Roma. În spania vor fi deschise 50 de secții de votare în timp ce în Germania sunt 25.

Alianța USR Plus a câștigat alegerile în Noua Zeelandă *foto: facebook Silviu Dehelean

USR Plus este creditat cu a treia șansă de către sondajele de opinie

Alianța 2020 USR Plus a pornit după unirea dintre partidul parlamentar USR și mișcarea Plus, care îl are în frunte pe fostul premier Dacian Cioloș. Potrivit unui ultim sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM înaintea alegerilor europarlamentare, Alianța 2020 USR Plus a fost creditată cu a treia șansă la alegerile europarlamentare, după PNL care aduna 28,5% și PSD cu 21,1%. USR Plus avea 19,6% în timp ce Pro România era creditat cu 9,9%, ALDE cu 9,8%, PMP cu 6,2% și UDMR cu 3,8%.

Închide ×