News

USR-PLUS vrea dezbaterea moțiunii. Moșteanu: “Am făcut o solicitare preşedinţilor celor două camere”

USR-PLUS insistă să-l dea jos pe Florin Cîțu de la guvernare. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al partidului, a declarat marți că a înaintat o solicitare către președinții Senatului și Camerei Deputaților pentru dezbaterea moțiunii de cenzură.
14.09.2021 | 14:41
USRPLUS vrea dezbaterea motiunii Mosteanu Am facut o solicitare presedintilor celor doua camere
ADVERTISEMENT

Ionuț Moșteanu a explicat faptul că solicitarea celor de la USR-PLUS are loc în contextul în care moțiunea a fost deja prezentată în plenul reunit.

Mai mult, Ionuț Moșteanu a precizat că se aștepta ca liderii celor două Camere să facă o convocare pentru dezbaterea moțiunii.

ADVERTISEMENT

”Am făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. De la citirea moţiunii, moţiunea trebuie dezbătută şi votată. Mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja. Între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză”, a declarat, marţi, Ionuţ Moşteanu.

Ionuț Moșteanu: ”Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii”

Ionuț Moșteanu a mai spus că nu va mai avea loc astăzi (marți-n.r) plenul reunit pentru dezbaterea moțiunii, așa cum era de așteptat. Asta după ce, conform Constituției, moțiunea de cenzură ar trebuit dezbătută la trei zile după ce a fost prezentată în Parlament.

ADVERTISEMENT

Ionuț Moșteanu acuză PNL și PSD de faptul că blochează desfășurarea moțiunii și a mai precizat că Anca Dragu, președinta Senatului, a trimis o scrisoare către liderul Camerei Deputaților pentru covocarea plenului reunit.

“Anca Dragu a făcut o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru convocarea plenului reunit, Orban e plecat şi a desemnat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL.

ADVERTISEMENT

Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu”, a mai spus Ionuț Moşteanu.

Ionuț Moșteanu: ”Nu putem permite acestei noi alianţe toxice PSD-PNL să pună beţe în roate”

Ionuț Moșteanu solicită un punct de vedere propriu din partea președinților celor două Camere și a punctat faptul că nu poate permite PSD și PNL să mai pună bețe în roate moțiunii.

ADVERTISEMENT

“Le cer ambilor preşedinţi să aibă un punct de vedere propriu exprimat pentru a apăra aceste instituţii, dincolo de faptul că sunt membri de partid, ambii preşedinţi reprezintă aceste instituţii, Senatul şi Camera Deputaţilor.

Nu putem permite acestei noi alianţe toxice PSD-PNL să facă agenda Senatului şi să pună beţe în roate în continuare acestei moţiuni”, a mai afirmat Moşteanu.

Pentru convocarea plenului reunit, pentru dezbaterea moțiunii de cenzură este nevoie de acordul ambilor președinți ai Senatului și Camerei Deputaților. Potrivit unor surse G4media, Anca Dragu își dorește convocarea, ținând cont de ceea ce se precizează în Constituție, dar și ”datorită deciziei Curții Constituționale, care spune că moțiunea trebuie dezbătută cu celeritate”.

În ceea ce-l privește pe Ludovic Orban, acesta i-a delegat atribuțiile sale lui Florin Roman, pentru ziua de marți, 14 septembrie. Nu se știe, deocamdată, care este intenția lui față de convocarea plenului reunit pentru dezbaterea moțiunii.

”Până acum nu am primit nici o cerere în acest sens. Dacă ea va veni, o vom discuta în birourile permanente reunite ale parlamentului”, a declarat Florin Roman pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT