ADVERTISEMENT
News

USR/Plus vrea să desființeze Poliția Locală! Ce se întâmplă cu miile de angajați în structură

Autor: Alexandru Năstase | 01.09.2020 | 14:55
USR/Plus vrea să desființeze Poliția Locală! Ce se întâmplă cu miile de angajați în structură
Dragos Tudorache spune că Poliția Locală trebuie desființată. Sursa foto - hepta.ro

USR/Plus vrea să desființeze Poliția Locală! Anunțul a fost făcut chiar de europarlamentarul Dragoș Tudorache care a precizat că această structură trebuie închisă.

ADVERTISEMENT

Tudorache este nemulțumit de nenumăratelor abuzuri pe care le comite Poliția Locală și spune că, de multe ori, aceasta lucrează în slujba primarilor, nu a cetățenilor.

Mai mult de atât, europarlamentarul propune ca atribuțiile Poliției Locale să fie preluate de Poliția Națională și are un plan și pentru angajații acestei structuri.

ADVERTISEMENT

USR/Plus a pus gând rău poliției locale!

„Ne angajăm să desființăm Poliția Locală. Avem în acest moment un instrument de abuz pus la îndemâna primarilor și o instituție locală care și-a dovedit ineficiența în ultimii ani.

Construcția administrativă prin care s-a urmărit sporirea puterilor unor politicieni a produs o îndepărtare a Poliției Naționale de comunitățile și activitățile necesare pentru sporirea siguranței cetățenilor și în același timp a creat o structură care deservește mai degrabă primarul în funcție în loc să fie preocupată de binele comunităților.

ADVERTISEMENT

În consecință, vom desființa Poliția Locală, vom muta atribuțiile în subordinea Poliției Naționale, care va trebui să construiască un serviciu special pentru comunitățile noastre, iar cei care fac parte din structurile locale și îndeplinesc condițiile profesionale pentru a face parte din structurile comunitare își vor continua activitatea”, a scris Dragoș Tudorache pe Facebook.

Europarlamentarul consideră că această structură este un „experiment eșuat”, un experiment cu restanțe la prevenirea violenței în familie și a actelor de vandalism.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie să asigurăm siguranța cetățeanului prin activități permanente în cadrul comunităților, avem nevoie de forțe de siguranță profesioniste, neafiliate politic, de oameni competenți care să înțeleagă mersul și specificul comunităților pe care se angajează să le protejeze.

Suntem restanți la prevenirea violenței în familie, a actelor de vandalism, la protecția mediului sau a animalelor. Sunt zeci de activități comunitare care trebuie să fie aplicate cu profesionalism și dedicare astfel încât să ne asigurăm că cetățenii sunt în siguranță și se simt confortabil în comunitățile în care aleg să trăiască.

ADVERTISEMENT

Experimentul eșuat al Poliției Locale trebuie stopat și trebuie restructurată întreaga activitate dedicată siguranței comunitare”, a mai arătat Tudorache.

De la Bruxelles, europarlamentarul acuză Polița Locală de abuzuri repetate și a oferit câteva exemple. „Sunt convins că majoritatea cetățenilor nu fac diferența între atribuțiile Poliției Naționale și cele ale Poliției Locale și acest fapt nu este deloc normal.

ADVERTISEMENT

Știu nenumărate abuzuri în care angajați ai Poliției Locale și-au depășit atribuțiile și au acționat abuziv. Ce s-a întâmplat acum în Sectorul 1 al Capitalei, unde angajații Polției Locale lucrau în interesul primarului, este revoltător, dar departe de a fi o excepție.

Am văzut cazuri asemănătoare în multe localități și ne aducem aminte cu toții de cazul de la Iași, unde Poliția Locală o urmărea pe amanta primarului. Șicanele sunt permanente și sunt o dovadă a eșecului acestei instituții.

Am avut nenumărate sesizări de la colegii din teritoriu despre implicarea Poliției Locale în campania electorală și în urmă cu o săptămână am asistat la un abuz și la șicanele Poliției Locale din Sectorul 4, care a început să ne legitimeze, să ne invite verbal la sediul Poliției Locale și să ne întrebe ce căutăm într-un parc doar pentru că aveam însemne USRPLUS. Eșecul nu mai trebuie tolerat doar pentru că aduce câștiguri politice. Poliția Locală trebuie desființată și asta vom face”, a mai scris Dragoș Tudorache.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!