News

USR, reacție oficială legată de moțiunea de cenzură! Partidul lui Dan Barna nu participă la vot

30.08.2020 | 12:28
USR reactie oficiala legata de motiunea de cenzura Partidul lui Dan Barna nu participa la vot
ADVERTISEMENT

USR a oferit o primă reacție oficială legată de moțiunea de cenzură! A făcut-o prin vocea liderului Dan Barna care a anunțat că parlamentarii formaţiunii nu vor participa la vot.

Se întâmplă lucrul acesta pentru că, spune Barna, ”România nu are nevoie de circul PSD”. ”Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel”, a transmis președintele USR

ADVERTISEMENT

”România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură. Argumentul pentru instalarea actualului Guvern a fost acela că ţara are nevoie de un Executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta.

USR nu participă la votul moțiunii

La vremea aceea, inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3”, a scris pe Facebook, Dan Barna.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, liderul USR consideră că nu s-au schimbat lucrurile, întrucât România este în continuare în plină pandemie de coronavirus.

”Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorităţi? Am scăpat de Covid, duduie economia şi e momentul să ne jucăm de-a criza politică?

ADVERTISEMENT

Noi suntem de părere că nu. Mai e foarte puţin până la deschiderea oficială a şcolilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului şcolar în condiţii de pandemie?

Numărul cazurilor de Covid-19 nu dă nici el semne de scădere semnificativă. Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana?

ADVERTISEMENT

Se pierd foarte multe locuri de muncă din cauza pandemiei. Oare PSD crede că într-o ţară cu guvern interimar încrederea companiilor va creşte brusc?

Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmaţi de perspectiva instabilităţii? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moţiunii costurile de finanţare ale statului?

Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că domnul Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?”, a mai scris Barna.

Dan Barna spune că nu se teme și va merge în Parlament ”pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună. Dar nu vom participa la votul unei moţiunii care se joacă cu soarta României, fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat”, a încheiat Barna.

Vă readucem aminte că Parlamentul dezbate în prima zi a săptămânii moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: