News

USR și AUR reacționează după anunțul Austriei privind intrarea României în Schengen: ”Rușinoasă conferință de presă”

Partidele de opoziție, USR și AUR, au reacționat după anunțul cancelarului Austriei privind intrarea României în Schengen.
07.12.2022 | 21:34
USR si AUR reactioneaza dupa anuntul Austriei privind intrarea Romaniei in Schengen Rusinoasa conferinta de presa
Reacțiile AUR și USR după anunțul Austriei privind intrarea României în Schengen: ”Responsabilii de negocieri să demisioneze”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cancelarul austriac Karl Nehammer a dat de înțeles, miercuri seara, că Austria va bloca intrarea României şi a Bulgariei în Schengen. El a înaintat un nou posibil termen privind aderarea: primăvara anului viitor.

Reacțiile AUR și USR după anunțul Austriei privind intrarea României în Schengen: ”Responsabilii de negocieri să demisioneze”

Declarațiile oficialului de la Viena continuă să stârnească reacții pe scena politică din România. După ce PNL, prin vocea deputatului Robert Sighiartău, a lansat amenințări dure față de Austria, a venit rândul USR și AUR să reacționeze.

ADVERTISEMENT

Principalele formațiuni din opoziția de la București s-au exprimat prin vocile lui Cătălin Drulă și Claudiu Târziu.

Fostul ministru al transporturilor a caracterizat drept ”ruşinoasă” conferinţa de presă a cancelarului austriac Karl Nehammer.

ADVERTISEMENT

Drulă a mai punctat că liderul PPE, Manfred Webber, grupul politic din care face parte PNL, ”a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum, pentru motive care nu ţin de România, ni se refuză un drept legitim”. ”Absolut scandalos”, a precizat liderul USR.

”Ruşinoasă conferinţa de presă din Austria. Şeful PPE, grupul politic din care face parte PNL, a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum, pentru motive care nu ţin de România, ni se refuză un drept legitim.

ADVERTISEMENT

Absolut scandalos. Ce valori şi principii are acest grup PPE dacă permite şi susţine ca un stat membru să fie ţinut ostatic de un politician austriac scăpat din orice norme de bun simţ?”, a scris Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

AUR: ”Dacă suntem respinși, cei responsabili să demisioneze”

La rândul său, senatorul AUR, Claudiu Târziu, a acuzat autorităţile din Austria că se folosesc de ”un pretext ruşinospentru a se opune intrării ţării noastre la spaţiul Schengen.

ADVERTISEMENT

În același timp, politicianul din opoziție a spus că, dacă România va fi respinsă în Consiliul JAI, de joi, responsabilii români pentru asigurarea condiţiilor de aderare la Schengen ar trebui să-şi asume răspunderea şi să demisioneze din funcţie.

”În funcţie de rezultatele votului de mâine, ar trebui ca responsabilii români pentru asigurarea condiţiilor de aderare la Schengen, cât şi pentru negocierile aşa-zise purtate cu diverşi oficiali străini, să îşi asume răspunderea şi, dacă este cazul să fim respinşi, chiar să şi demisioneze din funcţie, ca semn al unei recunoaşteri a incompetenţei şi a impotenţei lor politice”, a declarat senatorul AUR.

ADVERTISEMENT