News

USR trece, oficial, în opoziție. Dacian Cioloș, atacuri în rafală la liderii PNL și președintele Iohannis

Reacția lui Dacian Cioloș după ce PNL a ales să negocieze cu PSD pentru formarea majorității. Iată ce a avut de spus liderul USR despre această alianță.
09.11.2021 | 14:10
USR trece oficial in opozitie Dacian Ciolos atacuri in rafala la liderii PNL si presedintele Iohannis
ADVERTISEMENT
09-11-2021
12:09

Dacian Cioloș, declarații după ce PNL a ales alianța cu PSD

Dacian Cioloș a făcut acuze la adresa PNL, după ce s-a aliat cu PSD pentru a forma o majoritate parlamentară. De asemenea, el a lansat atacuri și la adresa președintelui.

„USR nu va vota niciodată un Guvern capturat de pesedism pentru că asta îi va costa scump pe români.

Nu ne vom lăsa amăgiți de ceea ce înseamnă pesedismul.

S-a ajuns în această situație în primul rând din cauza slăbiciunii liderilor peneliști, și cu îngăduința președintelui Iohannis.

Am ajuns aici nu pentru că USR nu a fost destul de flexibil, ci pentru că nu a vrut să preia de la partidele vechi modelul de minciună și cinism față de promisiunile din campania electorală.

Când a fost vorba să discutăm concret, PNL a fugit de asumare și s-a dus să găsească o soluție unde se simt mai confortabili.

Toate șicanele de la guvernare și piedicile puse miniștrilor noștri au avut scopul de a îndepărta USR de la guvenare și de a merge cu PSD”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a avut prima reacție după ce PNL și PSD au stabilit că vor începe negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare.

Reacția lui Dacian Cioloș după ce PNL a ales să negocieze cu PSD

Liderul USR s-a arătat dezamăgit de această decizie, deși a spus că nu mai are acest sentiment de ceva vreme când vine vorba de politica românească.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dacian Cioloș a spus că îl „revoltă” faptul că membrii acestor două partide au trădat speranța românilor care voiau modernizarea și reformele propuse de USR.

„Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd uşurinţa cu care aceşti oameni au ales, astfel, să trădeze şi speranţa celor care şi-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR”, a scrisDacian Cioloş.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș anunță trecerea USR în opoziție

Astfel, liderul de partid a explicat că USR trece în opoziție, fiind cel mai mare partid de pe această poziție. De asemenea, el a spus că partidul său este dispus să lupte cu extremismul.

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziţie la vechile partide şi în luptă cu orice formă de extremism.

ADVERTISEMENT

Vom fi cel mai mare partid din opoziţie şi singurul care îmbrăţişează valori democratice, autentic liberale şi europene”, a adăugat liderul USR.

Totodată, Dacian Cioloș a ținut să precizeze că orice derapaje ale guvernării formare din PNL, PSD și UDMR vor fi sancționate ferm.

ADVERTISEMENT

„Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD”, a mai spus el.

Ce reacție a avut Dan Barna după alianța dintre PNL și PSD

Și Dan Barna a transmis poziția sa referitoare la alianța dintre PNL și PSD pe rețelele de socializare. Acesta a spus că aceasta decizie este una „păcătoasă”.

„PNL putea alege reformele, onoarea și viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea și trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună.

Singura alternativă democratică reală și reformistă la puterea care se constituie începând din această seară este USR”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT