Alegeri 2024

USR, un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu: ”A organizat consultări după ce a organizat cele mai contestate alegeri”

USR lansează un nou atac la adresa premierului Marcel Ciolacu. ”A organizat consultări după ce a organizat cele mai contestate alegeri”.
02.07.2024 | 18:50
USR un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu A organizat consultari dupa ce a organizat cele mai contestate alegeri
USR, un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Senatoarea USR, Silvia Dinică, a criticat, marți, consultările organziate de premierul Marcel Ciolacu privind finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale şi parlamentare.

”A organizat consultări după ce a organizat cele mai contestate alegeri”

Silvia Dinică a subliniat că aceste consultări nu trebuiau să aibă loc deoarece, alegerile se organizează la termen și nu sunt ”negociate în funcție de interesul lui personal sau al altora”.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a organizat consultări după ce a organizat cele mai contestate alegeri, cu nereguli grave, cu fraude masive. 

A deschis ușile de la Cotroceni în loc să citească Constituția și acolo să vadă că alegerile se organizează la termen și că nu trebuie negociate în funcție de interesul lui personal sau al altora cu care se înțelege foarte bine și proiectează imaginea asta când în coaliție, când în opoziție”, a declarat senatoarea USR la B1.

ADVERTISEMENT

Senatoarea a transmis că este inacceptabil ca Guvernul să se preocupe mai mult despre unde și când se vor desfășura alegerile în loc să se preocupe de problemele cu care se confruntă românii.

”Suntem în momentul în care în loc să vedem care sunt problemele reale ale oamenilor și cum prețurile se scumpesc de la zi la zi și cum traiul e din ce în ce mai greu noi discutăm despre unde și când ar trebui să se desfășoare alegerile ca să îi fie bine lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ceea ce e inacceptabil”, a mai spus Silvia Dinică.

ADVERTISEMENT

Declarațiile senatoarei au venit la scurt timp după ce premierul Marcel Ciolacu a încheiat seria de consultări cu reprezentanții partidelor pentru finalizarea calendarului electoral al alegerilor prezidențiale şi parlamentare.

Marcel Ciolacu va prezenta Coaliției solicitările partidelor

La discuțiile de la Palatul Victoria au participat, marți, reprezentanţii REPER şi cei ai partidului Forţa Dreptei. În urma consultărilor, premierul a anunțat că va prezenta, joi, în Coaliție solicitările partidelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Marcel Ciolacu le va cere partenerilor de Coaliţie să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil.

”Premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliţie să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiţia electorală să se desfăşoare în condiţii predictibile şi echitabile pentru toţi candidaţii”, otrivit unui comunicat al Guvernului.

ADVERTISEMENT