News

USR, val de ironii după anunțul lui Eugen Teodorovici că impozitează pensiile speciale! „Va viza maximum jumătate din pensii, celelalte rămânând întregi bine mersi”

16.07.2019 | 10:16
USR val de ironii dupa anuntul lui Eugen Teodorovici ca impoziteaza pensiile speciale Va viza maximum jumatate din pensii celelalte ramanand intregi bine mersi

Uniunea Salvați România a lansat un val de ironii după anunțul lui Eugen Teodorovici că impozitează pensiile speciale! Cei din USR spun că de fapt jumătate dintre pensii vor rămâne intacte și că se urmărește cu totul altceva. „Cu un ochi la gaura uriașă din bugetul de stat și cu celălalt la viitoarele alegeri, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a vorbit despre introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale care depășesc 10.000 de lei.

USR, val de ironii după anunțul lui Eugen Teodorovici că impozitează pensiile speciale!

Ministrul aspirant la statutul de candidat la Președinție nu a spus, însă, ce nivel va avea taxa de solidaritate. Cum nu a spus nici că, aplicând-o de la un prag de 10.000 de lei, ea va viza maximum jumătate din pensiile speciale, celelalte rămânând întregi bine mersi”, au anunţat cei de la USR. De altfel, reprezentanții Uniunii Salvați România au venit și cu cifre concrete.

Aceștia au arătat că pe datele Casei Naționale de Pensii aferente lunii mai 2019, pensia medie a celor 3.790 de foști magistrați este de 18.180 lei, iar pensia medie a celor 1.452 de foști angajați din sistemul aeronautic civil este de 10.875 lei. „În cazul celorlalte categorii – foști parlamentari, funcționari publici parlamentari, membri ai Corpului diplomatic, angajați ai instanțelor și parchetelor și reprezentanți ai Curții de Conturi – pensia medie este sub 10.000 de lei, de unde putem deduce că sunt mai puțini beneficiari peste pragul indicat de Teodorovici”, au mai spus cei din USR.

USR, val de ironii după anunțul lui Eugen Teodorovici că impozitează pensiile speciale! Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici a spus că va plafona pensiile speciale. Sursa foto – facebook

USR, acuze la adresa lui Teodorovici

Mai mult de atât, membrii USR spun ministrul de Finanțe nu a făcut deocamdată nicio referire la pensiile de serviciu ale celor care lucrat în sistemul de siguranță publică și în servicii, chiar dacă este vorba despre peste 140.000 de beneficiari. În acest caz sunt pensii care sar peste pragul de 10.000 de lei. „În plus, să nu uităm că PSD și-a descoperit „grija” pentru plafonarea pensiilor speciale.

Culmea, în urmă cu circa două săptămâni, Guvernul a dat prin OUG pensii speciale primarilor, șefilor de CJ-uri și adjuncților acestora, pe motiv că au un „rol complex” și că activitatea lor impune „un grad sporit de responsabilitate și respectarea și îndeplinirea cerințelor cetățenilor”, se mai precizează în mesajul USR.