News

USR vrea la putere în 2024. Dan Barna: ”Sunt optimist că va fi soluția de guvernare”

Dan Barna, fost președinte al USR, crede că partidul său va fi o variantă serioasă pentru soluția la guvernare în 2024 alături de PNL.
30.10.2022 | 16:10
USR vrea la putere in 2024 Dan Barna Sunt optimist ca va fi solutia de guvernare
Dan Barna vede USR la guvernare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Actualul vicepreședinte al USR crede că partidul său va beneficia de voturile multor simpatizanți PNL, care nu se mai identifică cu partidul condus de Nicolae Ciucă, după ce liberații au făcut pact cu PSD.

Dan Barna vede USR la guvernare în 2024

”Sunt foarte optimist că va fi soluţia de guvernare pentru 2024. Vedem în momentul de faţă un PSD, PNL care se scufundă cu fiecare zi, care nu mai îndrăzneşte prin niciunul din liderii săi să mai iasă în societate. Un guvern ai cărui miniştri nu mai au curajul să iasă în faţa oamenilor este un guvern pe toboganul istoriei”, a declarat Barna conform News.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dan Barna crede că USR ar putea guverna țara împreună cu PNL, în condițiile în care electoratul liberal nu acceptă actuala coabitare cu Partidul Social Democrat.

”Sunt şi e o realitate în PNL-ul actual sunt foarte multe voci din ce în ce mai vocale apropo care nu se simt deloc reprezentate cu actuala strategie a conducerii PNL şi probabil pe acea zonă vom construi o alternativă de guvernare credibilă. Există nu puţine persoane în PNL care văd soluţia firească de guvernare proeuropeană pentru România”, a completat Barna.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se lăudase deja că partidul său va conduce România și în 2024, indiferent dacă va fi o alianță cu PNL, sau nu. Ciolacu se bazează pe procentele pe care PSD le are în sondaje, aproximativ 40%, în condițiile în care majoritatea românilor nu sunt interesați să meargă la vot.

”Dacă vom avea maturitatea de a ne respecta ca parteneri – şi eu cred că nu există altă soluţie până în 2024, decât actuala coaliţie politică – vom avea o şansă şi după 2024. PSD va conduce România şi după 2024, indiferent dacă cu PNL sau fără PNL”, a transmis Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, îi acuza pe actualii lideri PSD că au compromis șansele partidului de a câștiga alegerile după alianța cu PNL. Cu toate acestea, Ciolacu se simte învingător în 2024 fără să își facă prea mari probleme pentru alt scenariu.

Vorbea Dragoş că în 2024 am fi avut de ales să avem 40% la alegeri şi am ales totuşi să nu avem 40% şi să intrăm la guvernare şi să dăm această coerenţă actului de guvernare şi o eficienţă categoric aşteptată atât de către români cât şi de mediul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Nu sunt aşa convins! Eu sunt ferm convins că, împreună, în echipă, vom depăşi 40% în 2024 chiar dacă ne-am implicat la guvernare”, a concluzionat liderul PSD.

ADVERTISEMENT