Usturoiul verde, remediul contra bolilor respiratorii cronice

Până nu demult, din hrana ţăranului român nu lipseau mămăliga, usturoiul verde sau ceapa verde. Ştiau bunicii noştri de incredibilele beneficii ale usturoiului verde?
15.02.2018 | 14:37
Usturoiul verde remediul contra bolilor respiratorii cronice
ADVERTISEMENT

E greu de spus, însă vitaminele B1, B2, B9, potasiul, calciul şi fierul conţinute de usturoiul verde le asigurau o sănătate demnă de invidiat.

Ameliorează alergia

Puternic antiviral şi antibacterian, usturoiul verde distruge majoritatea germenilor care produc infecţiile respiratorii. Se recomandă curele cu salate ce conţin usturoi verde, administrate de două ori pe zi, timp de o lună. De asemenea, consumul de usturoi verde ajută la buna funcţionare a glandelor corticosuprarenale şi ajută la reglarea reacţiilor sistemului imunitar, fiind indicat şi în vindecarea alergiei. Dacă răceala vă dă târcoale, tot usturoiul îi vine de hac. Este de ajuns să consumaţi câteva fire de usturoi la fiecare masă, şi problema e ca şi rezolvată. Şi virozele respiratorii din anotimpul cald pot fi prevenite şi tratate eficient tot cu usturoi verde, acesta având rolul de a distruge virusurile gripale foarte repede.

ADVERTISEMENT

Usturoiul verde, remediul pentru bolile respiratorii cronice

Tratează hipertensiunea arterială

Tot usturoiul verde este leacul uneia dintre cele mai periculoase afecţiuni ale sezonului cald: hipertensiunea arterială. Se recomandă consumul a trei linguriţe cu usturoi verde tocat pe zi, timp de trei luni. Un efect foarte bun în scăderea tensiunii arteriale îl are şi tinctura de usturoi. Se pun zece picături de tinctură într-o ceşcuţă cu ceai sau cu lapte şi se bea de două ori pe zi, după mese, cinci zile la rând. Studii de specialitate au scos la iveală faptul că şi ateroscleroza este stopată tot de cura cu usturoi verde. În acest caz se recomandă consumul de minim şase-şapte grame zilnic. Tot oamenii de ştiinţă au observat că persoanele care au introdus în dieta lor usturoi verde au un risc mult mai mic de dezvoltare a cancerului de colon, stomac, esofag şi de laringe. Nu în ultimul rând, consumul de usturoi verde ajută la prevenirea cancerului de rect şi a bolii Crohn. Pentru că este bogat în fier, usturoiul verde este indicat a fi consumat şi în cazul anemiilor şi a lipsei de fier.

Sfaturi utile

Usturoiul verde se consumă cu atenţie de bolnavii de gastrită, de colită de fermentaţie şi de cei cu indigestii frecvente. La aceste persoane doza de usturoi verde va fi redusă până la limita suportabilităţii, organismul urmând să fie obişnuit gradat cu acest remediu. Consumul de usturoi verde nu este recomandat femeilor care alăptează, deoarece anumite substanţe pe care le conţine se transmit în lapte, dându-i un gust neplăcut şi făcând posibile probleme gastrice ori intestinale la sugar. Pentru o respiraţie proaspătă, se recomandă ca după administrarea usturoiului verde să se consume suc de lămâie sau să se mestece frunze de pătrunjel sau de leuştean.

ADVERTISEMENT

O cură de trei luni cu usturoi verde, consumat seara, fortifică organismul.În amestec cu pătrunjel şi cu suc de lămâie, usturoiul verde face minuni în ceea ce priveşte circulaţia sângelui şi în combaterea apariţiei varicelor