Sport

UTA Arad – Chindia 1-1, în etapa a 9-a din SuperLiga. Benga a egalat după ce Akhmatov deschisese scorul

Chindia a condus la Arad, grație unui gol reușit de Akhmatov, care a beneficiat de multă șansă, dar UTA a izbutit să egaleze, în final, concretizându-și superioaritatea din repriza secundă.
03.09.2022 | 19:05
UTA Arad  Chindia 11 in etapa a 9a din SuperLiga Benga a egalat dupa ce Akhmatov deschisese scorul
Etapa a 9-a din SuperLiga le pune față în față la Arad pe UTA și Chindia. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
03-09-2022
16:23

LIVE UTA Arad - Chindia 1-1 (Benga 86 /Akhmatov 44)

Vezi aici cele mai importante faze

Min.90+4: Jobello finalizează o acțiune a gazdelor, dar nu obține decât un corner. Benga deviază la lovitura de colș, dar Moldovan scoate.

Min.88: Acțiune prelungită de atac a gazdelor, Jobello încearcă să găsească un coechipier în careu, cu o centrare tare, pe jos, însă Moldovan reține.

Min.86: GOOOL UTA. Stahl scoate un corner. Ubbink execută perfect, iar Benga, lăsat nemarcat în mijlocul careului, reia din voleu și nu-i dă speranțe portarului advers.

Min.81: Erion Hoxhallari părăseşte terenul de joc și este inlocuit cu Aly Abeid. Apoi, în cealaltă tabără, accidentat, Ioniță îi lasă locul lui Atanase.

Min.72: Stahl șutează de la marginea careului, din voleu, și mingea lovește transversala.

Min.71: Popadiuc îi lasă locul lui Dumitrașcu. 

Min.66: Poenaru face trei schimbări. Ies Cascini, Otele și Postolachi, intră Ademi, Stahl și Ubbink.

Min.62: Cooper, accidentat ușor, iese din teren, și intră Căpușă. Se schimbă sistemul la Chindia, într-un 5-4-1.

Min.58: Otele este găsit cu o centrare în careu, îi așează mingea lui Cascini, dar reluarea acestuia, din voleu, îl lovește pe Otele și iese în aut de poartă.

Min.56: Postolachi îi pune mingea perfect lui Keșeru, dar acesta șutează, de la 22 de metri, pe lângă poartă.

Min.50: Keșeru centrează, dar Chindriș reia pe lângă poartă.

Min.49: Esteban Fernandez este avertizat pentru un fault asupra lui Jobello. Trei dintre cei patru fundași ai oaspeților au deja galben.

Min.47: Akhmatov primește un cartonaș galben.

Min.46: Poenaru mută. Îl scoate pe Batha și îl introduce pe Keșeru.

Min.45: UTA încearcă să egaleze rapid, însă finalizarea lui Virgiliu Postolachi trece mult pe lângă.

Min.44: GOOOL Chindia. Oaspeții au o lovitură de colț, dar nu reușesc să concretizeze. Defensiva gazdă acordă un al doilea corner, mingea ajunge la Akhmatov, care șutează puternic, de la 25 de metri, Balauru nu izbutește să pareze, iar mingea, din bară, îl lovește pe portarul arădean și intră în poartă.

Min.40: Popadiuc centrează perfect, însă Celea, din mijlocul suprafeței de pedeapsă, reia cu capul, pe spate, pe centrul porții, iar Balauru prinde fără probleme.

Min.32: Contraatac rapid al oaspeților, Popadiuc încearcă finalizarea, dar șutează mult pe lângă poartă.

Min.31: Acțiune prelungită de atac a gazdelor, dar Wesley Jobello șutează, de la marginea careului, pe lângă poartă.

Min.30: Gazdele au o lovitură de colț, apărătorii adverși resping, iar Isac șutează de la 30 de metri peste poartă. Faza se încheie doar cu un galben pentru Boldor, pentru proteste.

Min.25: Pentru moment, gazdele au inițiativa, însă, încet-încet, Chindia a echilibrat raportul posesiei. Ocaziile de poartă cu adevărat periculoase lipsesc însă.

Min.9: Celea îl faultează pe Postolachi și vede cartonașul galben.

Min.1. A început partida

03-09-2022
16:19

Echipele de start la UTA Arad - Chindia

  • UTA: Balauru – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Isac – Jobello, Cascini, Otele, Postolachi. Rezerve: Fl. Iacob – Aly, Stahl, Negoescu, Pop, Matei, Ubbink, Ademi, Keșeru. Antrenor: Ilie Poenaru
  • Chindia: Moldovan – Orozco, Celea, Boldor, Ad. Ioniță – Akhmatov, Vorobjovas – Popadiuc, Neguț, Cooper – D. Popa. Rezerve: Căbuz – Căpușă, Passaglia, Dumitrașcu, Cherchez, Atanase, C. Dinu, Dima, Șerban. Antrenor: Adrian Mihalcea

Partida UTA Arad – Chindia se joacă sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 19:00, și contează pentru etapa a 9-a din SuperLiga. Starea de spirit este diferită în cele două tabere. Gazdele vin după două rezultate pozitive, o victorie și un egal, în timp ce oaspeții, cu 4 înfrângeri la rând, s-au instalat confortabil pe ultimul loc al clasamentului.

Unde se joacă meciul UTA Arad – Chindia, din etapa a 9-a a SuperLigii

Meciul UTA Arad – Chindia se dispută sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 19:00, pe stadionul „Francisc Neuman” din Arad și contează pentru etapa a 9-a din SuperLiga. Arădenii țintesc victoria pentru a se apropia de locurile care asigură prezența în play-off, iar pentru a o obține au nevoie și de susținerea fanilor.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru ei, jucătorii „Bătrânei Doamne” sunt privilegiați din acest punct de vedere. UTA este una dintre echipele care joacă pe teren propriu cu tribunele pline aproape meci de meci. Suporterii creează de cele mai multe ori o atmosferă incendiară, purtându-i pur și simplu pe brațe pe jucătorii lui Ilie Poenaru. Este și aceasta o exlicație a faptului că, de la începutul sezonului, UTA are victorii pe linie în meciurile de acasă.

Singura problemă este cea cauzată de ploile abundente căzute la Arad în ultimile zile. Deși stadionul este unul ultramodern, cantitățile mari de precipitații l-au afectat serios. Demisolul arenei „Francisc Neuman”, acolo unde se află vestiarele, a fost inundat, Ilie Poenaru și fotbaliștii fiind nevoiți să înlăture apa cu mături și mopuri pentru a putea intra la cabine.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida UTA Arad – Chindia

Cele mai importante faze ale meciului UTA Arad – Chindia vor putea fi urmărite în timp real, în format LIVE VIDEO, pe site-ul FANATIK.RO. Cei care doresc să vadă în direct la televizor partida pot opta pentru unul dintre posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 sau Prima Sport 2, care dețin drepturile de retransmisie din SuperLiga.

Meciul de la Arad dintre UTA și Chindia va fi condus la centru de arbitrul Szabolcs Kovacs din Carei, iar la cele două tușe vor fi asistenții Valentin Avram (București) și Romică Bîrdeș (Pitești). Ei vor fi ajutați din camera VAR de George Vidican (Satu Mare) și de Florin Neacșu (Câmpulung Muscel).

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din întâlnirea UTA Arad – Chindia

Ilie Poenaru nu-l va putea folosi nici în acest meci pe portarul titular Florin Iacob, care nu și-a revenit încă după o accidentare. În plus, runda trecută la Mioveni, l-a pierdut și pe Șteau, care a suferit o dublă fractură și va fi indisponibil o lungă perioadă. Incertă este și situația lui Claudiu Keșeru, care fusese exclus din lot înaintea partidei cu argeșenii. Oricum, chiar dacă va fi iertat, sunt șanse minime ca el să fie titular.

De partea cealaltă, Chamed este singurul indisponibil din lotul antrenat de Adrian Mihalcea. Tehnicianul târgoviștenilor este însă sub o presiune imensă și nu e exclus ca un nou rezultat negativ să-i fie fatal. De aceea, el a și avut o răbufnire nervoasă la adresa propriilor jucători după înfrângerea cu Petrolul, acuzându-i pe aceștia de lipsă de valoare.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul UTA Arad – Chindia

2,05 este cota pe care bookmakerii o oferă pentru victoria gazdelor în acest meci. Dacă mergeți pe mâna Chindiei, ați putea da lovitura cu o cotă de 4,50, în timp ce egalul multiplică miza de 3,00 ori. Alte variante de luat în calcul sunt „GG” (cotă 2,25), „1X & peste 1,5 goluri” (cotă 1,80) sau „Total goluri Chindia 1-3” (cotă 1,75).

În ultimele două sezoane, UTA Arad și Chindia s-au întâlnit de nu mai puțin de 6 ori. Arădenii au două victorii, un meci s-a încheiat la egalitate, în timp ce târgoviștenii s-au impus de trei ori. Ediția trecută, Chindia a câștigat ambele meciuri din sezonul regular (1-0 pe teren propriu și 2-0 în deplasare), dar a pierdut la Arad întâlnirea din play-out (0-1).

ADVERTISEMENT