Stiri sportive

Bogdan Mara a demisionat de la CFR Cluj / Pandurii Târgu Jiu, out din Liga 2! Gorjenii nu au primit licenţa

Bogdan Mara a demisionat de la CFR Cluj  Pandurii Targu Jiu out din Liga 2 Gorjenii nu au primit licenta
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.


Bogdan Mara a plecat de la CFR Cluj

UPDATE, 17 august, ora 20:02 / Bogdan Mara şi-a anunţat demisia de la CFR Cluj, unde ocupa poziţia de manager general.

ADVERTISEMENT

“În această seară am renunțat oficial la funcția pe care o dețineam la CFR. Am vorbit cu patronul Neluțu Varga și cu cei de la club și i-am înștiințat de decizia mea de a mă retrage de la CFR. M-am gândit foarte mult la acest lucru, au fost 3 ani extraordinari, dar distanța de la Cluj la București, unde am familia și copiii, mă afectează mai mult pe zi ce trece”, a declarat Bogdan Mara la emisiunea “DigiSport Special” de la DigiSport.

Pandurii Târgu Jiu, out din Liga 2! Gorjenii nu au primit licenţa

UPDATE, 17 august, ora 18:58 / În stagiunea 2020-2021 Liga secundă va avea la start doar 20 de echipe după ce Pandurii Târgu Jiu nu a primit certificarea de la Comisia de Etică din cadrul FRF.

ADVERTISEMENT

Echipa din Târgu Jiu nu a ținut cont de prevederile referitoare la ”datoriile financiare restante către angajații relevanți”.

Hotărârea sosește la câteva zile după ce Pandurii a spus că nu se va retrage din Liga a doua, indiferent ce format va avea competiția. Decizia finală cu privirea la sistemul competițional din Liga a doua și la data de începere va fi luată mâine.

ADVERTISEMENT

Gabriel Debeljuh a fost transferat de CFR Cluj

UPDATE, 17 august, ora 11:05 / Hermannstadt a anunţat că Gabriel Debeljuh a fost transferat de CFR Cluj. Campioana României a reuşit a doua mutare pentru sezonul 2020-2021, după ce Cristi Bălgrădean a semnat cu ardelenii încă de la finalul lunii februarie.

“În urmă cu puțin timp, golgheterul echipei noastre din sezonul 2019-2020 a fost transferat la CFR Cluj-Napoca, campioana en-titre a României. Mutarea ,,Tigrului” a devenit astfel cel mai important transfer realizat până acum de A.F.C.Hermannstadt”, au anunţat oficialii lui Hermannstadt pe contul oficial de Facebook.


Kei Nishikori, testat pozitiv la COVID-19

UPDATE, 17 august, ora 10:21 / Kei Nishikori nu va participa la turneul ATP Western&Southern Open de la New York după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Am veşti proaste de anunţat. În această dimineaţă (n.r. duminică), în Florida, am făcut un test pentru Covid-19, iar rezultatul este pozitiv. Eu şi echipa mea vom face un nou test vineri. Ar fi trebuit să zburăm la New York mâine (n.r. luni), dar, evident, vom rămâne acum în Florida”, a anunţat tenismenul.


Simona Halep a sărbătorit victoria de la Praga cu o baie în Vltava

UPDATE, 16 august, ora 20:06. Simona Halep a făcut o promisiune înainte de finala de la WTA Praga fanilor, că va sări în cel mai mare râu din Cehia dacă ia trofeul. Astăzi, după victoria din finala cu Elise Mertens, constănţeanca şi-a respectat cuvântul dat.

Thank you to the Tournament Director and everyone at the Prague Open 2020 for a fun and safe week.I hope you enjoy the celebration as much as I did! ??

Posted by Simona Halep on Sunday, August 16, 2020

„Am promis ieri că sar dacă voi câștiga, așa că…“, a scris Simona pe Facebook

I promised yesterday I would jump in if I won so…??‍♀️?

Posted by Simona Halep on Sunday, August 16, 2020

Simona Halep şi-a respectat promisiunea şi a sărit în Vltava. FOTO: WTA
Simona Halep şi-a respectat promisiunea şi a sărit în Vltava. FOTO: WTA
Simona Halep şi-a respectat promisiunea şi a sărit în Vltava. FOTO: WTA
Simona Halep şi-a respectat promisiunea şi a sărit în Vltava. FOTO: WTA
Simona Halep şi-a respectat promisiunea şi a sărit în Vltava. FOTO: WTA
Simona Halep şi-a respectat promisiunea şi a sărit în Vltava. FOTO: WTA


Ianis Hagi, modest la Rangers în meciul cu Livingstone

UPDATE, 16 august, ora 19:20. Ianis Hagi este titular în echipa lui Rangers în meciul de campionat cu Livingston. Echipa lui Steven Gerrard are trei victorii din trei meciuri în campionatul Scoției. Românul a fost folosit și în primele trei etape. Hagi a fost schimbat în minutul 58 al partidei. Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0.


Manchester United – Arsenal, în prima etapă de Premier League? Programul Premier League, „scăpat“ pe net

UPDATE, 16 august, ora 17:54. Organizatorii Premier League au „scăpat“ pe internet programul primei etape din Premier League. Jocul online Fantasy Premier League, care se desfăşoară în paralel competiţiei oficiale, a fost lansat sâmbătă, 15 august, iar internauţii au observat că pentru fiecare jucător selectat în echipa fanatastică era precizată şi formaţia împotriva căreia va disputa primul meci. Astfel, în runda inaugurală meciurile ar trebui să fie: Brighton – Sheffield United, Chelsea – Southampton, Everton – Fulham, Leeds – Newcastle, Manchester City – Crystal Palace, Manchester United – Arsenal, Tottenham – Aston Villa, West Brom – Burnley, West Ham – Liverpool şi Wolverhampton – Leicester. Prima etapă de Premier League este programată pentru 12 septembrie, dar programul oficial al meciurilor nu este cunoscut.

Programul primei etape de Premier League. FOTO: thesun.co.uk
Programul primei etape de Premier League. FOTO: thesun.co.uk

Lewis Hamilton a câştigat MP al Spaniei. Încă o cursă neagră pentru Ferrari

UPDATE, 16 august, ora 17:54. Lewis Hamilton, de la Mercedes, s-a impus în Marele Premiu al Spaniei. Este a patra victorie pentru britanic, din cele 6 etape disputate până acum. Podiumul cursei a fost completat de Max Verstappen (Red Bull Racing) şi Valtteri Bottas (Mercedes). Ferrari a avut încă o cursă slabă. Sebastian Vettel a terminat pe locul 7, iar Charles Leclerc a fost nevoit să abandoneze după ce a avut probleme cu motorul monopostului său.

Hamilton a ajuns la 156 de clasări pe podium în Formula 1, nou record, depăşindu-l pe Michael Schumacher cu care era la egalitate înainte de acest Mare Premiu. Are în total 88 de victorii, cu 3 mai puţin decât acelaşi Schumacher. În Catalunia, a câştigat pentru a patra oară consecutiv.

 


Atacantul care refuză să joace în națională din cauza președintelui țării

UPDATE, 16 august, ora 16:20. Ilia Şkurin, atacantul bielorus al lui ŢSKA Moscova, a declarat că va refuza să joace pentru naţionala ţării sale până când Alexandr Lukaşenko, proaspăt reales preşedinte al statului exsovietic, nu va renunţa la putere. Lukaşenko conduce Belarusul de 26 de ani şi a primit un nou mandat, dar există suspiciuni legate de corectitudinea alegerilor. În ultima săptămână, numeroase demonstraţii stradale au avut loc în Belarus pentru că Lukaşenko a refuzat reluarea alegerilor. Protestatarii susţin că scrutinul a fost fraudat. Oficial, fostul şi noul preşedinte a obţinut peste 80% din sufragii.

„Refuz să reprezint interesele selecţionatei cât timp regimul lui Lukaşenko se află la putere. Trăiască Belarus!”, a scris Şkurin, care va împlini luni 21 de ani, într-un mesaj postat pe Instagram. Atacantul, care pe 17 august împlineşte 21 de ani, a semnat în ianuarie 2020 cu ŢSKA Moscova. El face parte din planurile selecţionerului Belarusului pentru partidele din Liga Naţiunilor: cu Albania (4 septembrie, pe teren propriu) şi Kazahstan (7 septembrie, în deplasare).


Accident grav și la “clasa regină”. Cursa a fost oprită

UPDATE, 16 august, ora 15:20. După accidentul grav de la Moto 2, a venit rândul să asistăm la un accident important și la clasa “regină”. Johann Zarco ;i Franco Morbidelli au fost implicați într-un accident foarte grav, dar care, din fericire nu s-a soldat cu urmări asupra piloților. Cursa a fost oprită. Ceilalți piloți au scăpat ca prin minune.

VEZI VIDEO: 


Acident horror la Moto 2. A fost transportat la spital

UPDATE, 16 august, ora 13:40. Accident grav în cursa Moto 2 din Austria. Enea Bastianinin a pierdut controlul motocicletei care a rămas pe mijlocul pistei. Hafizh Syahrin nu a observat motocicleta și a intrat în plin în ea. Pilotul din urmă a fost transportat la spital. Cursa a fost oprită.

Dinamo Kiev, victorie clară într-un nou amical

UPDATE, 16 august, ora 10:50. Dinamo Kiev a disputat un nou joc de pregătire împotriva echipei Polesia. A fost un test câștigat ușor de elevii lui Mircea Lucescu. Dinamo Kiev s-a impus cu scorul de 5-1.

VEZI VIDEO: 

КМ. «Динамо» – «Полісся» – 5:1. Найкращі моменти

КМ. «Динамо» – «Полісся» – 5:1. Огляд найкращих моментів

Posted by FC Dynamo Kyiv on Sunday, August 16, 2020


Andrei Scarlatache a semnat cu Hermannstadt!

UPDATE, 16 august, ora 10:44. Hermannstadt se întărește înainte de startul noului sezon. După transferul lui Claudiu Belu-Iordache, Andrei Scarlatache a semnat cu echipa lui Ruben Albes. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al sibienilor.


Pep Guardiola, prima reacție după eliminarea din Champions League

UPDATE, 16 august, ora 00:30. Pep Guardiola a vorbit după eliminarea lui Manchester City din Liga Campionilor: “Asta este. Într-o zi vom trece de această barieră şi vom fi în semifinalele Champions League. Mi-a plăcut a doua repriză, am fost în meci, am avut senzaţia că am fost mai buni, dar trebuie să fii perfect într-o astfel de competiţie.

Iar noi nu am fost. Nu vreau să vorbesc despre VAR, ar părea că mă plâng şi că găsesc alibiuri şi nu e cazul. Suntem out din competiţie. Am avut senzaţia că suntem pregătiţi să câştigăm, dar am făcut greşeli. De aceea am fost eliminaţi.

Acum mergem în vacanţă, dar va fi o perioadă scurtă şi ne vom întoarce. Vom ridica acest club. Ştiu că am fost în semifinale cu Manuel (n.r. Pellegrini a dus-o pe City în penultimul act al Champions League) şi vom fi din nou acolo“, a spus Pep Guardiola.


Vlad Dragomir a retrogradat în Serie C

UPDATE, 15 august, ora 23:38. Vlad Dragomir, mijlocaşul român crescut la Arsenal Londra, a retrogradat în Serie C cu Perugia, după ce a pierdut barajul cu Pescara. Învingătoarea s-a decis la lovituri de departajare, după ce fiecare dintre cele două formaţii a câştigat pe teren propriu cu 2-1. Vlad Dragomir a fost titular.

După meci, suporterii Perugiei i-au înjurat şi ameninţat pe elevii lui Massimo Oddo. Patru păpuşi au fost spânzurate. Poliţia a intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi câinii din dotare. La startul sezonului, echipa lui Vlad Dragomir visa la promovarea în Serie A.

 

 


Alexandru Băluţă s-a căsătorit

UPDATE, 15 august, ora 22:04. Alexandru Băluţă, atacantul Academiei Puskas, s-a căsătorit cu Diana, la patru luni de la naşterea fetiţei lor Anastasia. Fotbalistul însuşi a fost cel care a dat vestea cea mare, postând pe contul personal de Instagram o fotografie de la fericitul eveniment, împreună cu un mesaj pentru proaspăta sa soţie: „Te iubesc!???❤️?? #multumesc #tuturor #zi #perfecta ?☀️☘️

Alexandru Băluţă s-a căsătorit cu mama fetiţei lui. FOTO: instagram
Alexandru Băluţă s-a căsătorit cu mama fetiţei lui. FOTO: instagram

Răzvan Lucescu, la două meciuri de titlu

UPDATE, 15 august, ora 21:43. Al-Hilal, formaţia condusă de Răzvan Lucescu, s-a impus cu scorul de 4-0 pe terenul lui Al Adalh, în etapa 25 a campionatului Arabiei Saudite, ajungând la 60 de puncte. Cu 5 runde înainte de finalul competiţiei, Al-Hilal are un avans de 9 puncte în faţa urmăritoarelor. În cele 25 de partide jucate a înregistrat 18 victorii, 6 egaluri şi o singură înfrângere, golaveraj 62-21.


Boldrin și Martic, doriți la Beșiktaș

UPDATE, 15 august, ora 20:57. Beșiktaș vrea doi jucători care au trecut și prin Liga 1. Echipa care a încheiat pe locul 3 campionatul în Turcia vrea să îi transfere pe Ricky Boldrin și Ivan Martic. Fernando Boldrin a avut evoluții apreciate la Rizespor, în timp ce Martic este liber de contract după despărțirea de U Craiova, în aprilie.


Alertă la UTA Arad! Cinci jucători, depistați pozitiv

UPDATE, 15 august, ora 19:30. Situația se complică pentru nou-promovata UTA Arad. Cinci jucători au fost depistați pozitiv cu COVID-19 la testele care au venit sâmbătă seara. Echipa a anunțat că cei cinci jucători au fost izolați:

“Astăzi, utiștii au susținut cea de-a noua testare Covid impusă odată cu instaurarea protocolului medical. Pe lângă jucători și staff-ul tehnic, la testare a participat și staff-ul administrativ. Rezultatele au sosit în această seară, cinci dintre jucători ieșind pozitivi. Aceștia rămân în izolare, în timp ce restul lotului începe ciclul săptămânal pentru meciul cu Viitorul Constanța”, se arată în comunicatul clubului


Remco Evenepoel, accidentare horror în Lombardia

UPDATE, 15 august, ora 18:52. Remco Evenepoel a suferit o accidentare horror în Turul Lombardiei. Rutierul belgian a căzut într-o prăpastie. Deocamdată sunt puține informații cunoscute despre starea rutierului. RAI anunță că Evenepoel este viu și conștient, în timp ce Quick Step a anunțat că Evenepoel a fost transportat de urgență la spital.

VEZI VIDEO: 


Lewis Hamilton pleacă din pole position în Marele Premiu al Spaniei

UPDATE, 15 august, ora 17:00 / Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Britanicul l-a devansat pe Valtteri Bottas, iar locul 3 în calificări este ocupat de Max Verstappen. Ferrari a dezamăgit din nou. Charles LeClerc pleacă de pe locul 9, în timp ce Sebastian Vettel a ratat din nou Q3 și va pleca al 11-lea. Cursa va avea loc duminică, de la ora 16:00.

Grila de start:

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Max Verstappen
  4. Sergio Perez
  5. Lance Stroll
  6. Alexander Albon
  7. Carlos Sainz
  8. Lando Norris
  9. Charles LeClerc
  10. Pierre Gasly

Chelsea l-a transferat pe Ben Chilwell de la Leicester

UPDATE, 15 august, ora 13:50 / Chelsea continuă să aducă jucători în încercarea de a forma un lot solid pentru atacarea titlului în Premier League. Ultimul pe listă este Ben Chilwell, fundaşul stânga de la Leicester. Fotbalistul va efectua vizita medicală în cursul zilei de luni, 17 august. Chilwell a semnat un acord valabil 5 ani, cu un salariu stagional de 7 milioane de lire. Suma de transfer nu a fost încă dezvăluită, dar este mai mică de 80 de milioane de lire, cât s-a speculat în presă, anunţă Chelsea.

Până acum, Chelsea a mai transferat alţi doi fotbalişti cu cotă: Timo Werner, de la RB Leipzig, şi Hakim Ziyech, de la Ajax.


 

Claudiu Belu-Iordache a semnat cu Hermannstadt

UPDATE, 15 august, ora 13:50 / Fostul fundaș dreapta de la FCSB și Astra, Claudiu Belu-Iordache, a semnat cu Hermannstadt. În ultimele 6 luni, fundașul a fost împrumutat de FCSB la FC Voluntari:

“Bine ai venit, Claudiu Belu-Iordache! Claudiu are 26 de ani, 1,83m, joacă pe postul de fundaș dreapta, este fost internațional U21 și este cotat cu suma de 500.000 euro pe siteurile de specialitate. A jucat în trecut la echipe ca Poli Timișoara, Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara, Astra Giurgiu, ASA Targu Mureș, FCSB și la F.C.Voluntari, reușind un gol și două assisturi în 12 meciuri din Play-Out-ul Ligii 1 în sezonul 2019-2020”, este anunțul clubului.


Mihai Stoica, postare ironică după Barcelona – Bayern 2-8

UPDATE, 15 august, ora 13:34 / Meme Stoica nu a scăpat prilejul de a distribui o postare pe rețelele de socializare, legată de faptul că în urmă cu trei ani FCSB juca la Lisabona împotriva lui Sporting în play-off-ul Champions League, același oraș în care Barcelona a luat 8 de la Bayern: „Pe unde umblam noi acum 3 ani au umblat unii aseară și și-au luat 8. De pandemie”


Moți a înscris în victoria lui Ludogorets

UPDATE, 14 august, ora 23:44 / Ludogorets a învins-o pe Slavia Sofia, cu 3-0 în etapa a doua a campionatului Bulgariei. Cosmin Moți a marcat din penalty pentru gazde. Celelalte goluri au fost reușite de Cicinho și Tchibota. După această victorie, echipa lui Moți este pe locul 5 în Bulgaria, cu trei puncte.


Dinamo a adus un jucător nou

UPDATE, 14 august, ora 22:09 / Dinamo București l-a transferat pe angolezul Rome Hebo. El joacă pe postul de coordonator de joc și îl va înlocui pe Kamel Alouini.  Rome Hebo are 28 de ani și a avut evoluții foarte bune la Campionatul Mondial din 2019.

În sezonul precedent, el a evoluat pentru Benfica Lisabona în Cupa EHF. ”Hebo este un centru puternic (1,92 metri înălțime), care știe să-și pună în valoare coechipierii, dar și să aibă finalizări în forță, fie cu șuturi de la distanță, fie prin pătrunderi. Pentru viitorul sezon, Dinamo va miza pe trei coordonatori valoroși: Rome Hebo, Stefan Vujici și Octavian Bizău”, a comunicat Dinamo.


AC Milan i-a găsit înlocuitorul lui Zlatan Ibrahimovic

UPDATE, 14 august, ora 20:03 / Italienii au adus un atacat suedez. Emil Roback (17 ani) a ajuns de la Hammarby la Milan. Jurnaliștii italieni scriu că Milan a achitat 1,5 milioane de euro pentru jucător.

Suedezul a fost și în vizorul lui Arsenal. El va începe să se antreneze cu formația primavera a lui Milan. Zlatan Ibrahimovic va semna prelungirea contractului cu italienii. El va încasa salariul fix + bonusuri de performanță.


Un central român va arbitra în preliminariile Ligii Campionilor

UPDATE, 14 august, ora 19:23 / Sebastian Colțescu va arbitra un joc din turul 1 al preliminariilor Ligii Campionilor. Centralul de 43 de ani va împărți dreptatea în jocul dintre Ararat Armenia și Omonia Nicosia. Tușieri vor fi Radu Ghinguleac și Vladimir Urzică. Radu Petrescu este al patrulea arbitru.

Meciul Floriana – CFR Cluj va fi arbitrat de o brigadă din Luxemburg. Laurent Kopriwa va fi arbitrul jocului, iar tușierii sunt Joaquim Da Silva și Claude Ries. Arbitrul de rezervă este Jeremy Muller.


FC Botoșani a treansferat doi jucători

UPDATE, 14 august, ora 18:05 / Oficialii clubului FC Botoşani au anunţat, vineri, transferul jucătorilor Florin Plămadă şi Baba Toure.

Suceveanul Florin Plămadă în vârstă de 28 de ani a revenit sub culorile roş-alb-albastre după ce a mai jucat la Metaloglobus şi Petrolul Ploieşti.

Baba Toure este de origine franceză, are 26 de ani şi a jucat la Le Puy Foot, USL Dunkerque, echipe din Liga a 3-a din Franţa.

Fundașii Florin Plămadă și Baba Toure au semnat cu FC Botoșani. ?? Suceveanul Florin Plămadă în vârstă de 28 de ani a…

Posted by Fotbal Club Botoșani on Friday, August 14, 2020


Olăroiu, primul eșec în actualul sezon

UPDATE, 14 august, ora 17:12 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a suferit prima înfrângere din actualul sezon al campionatului Chinei, care a început cu întârziere din cauza pandemiei de coronavirus.

Formația românului a pierdut, scor 0-1, întâlnirea cu Shanghai Shenhua, din etapa a cincea. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de mijlocașul columbian Giovanni Moreno, în minutul 20. VEZI AICI GOLUL

După cinci etape, Jiangsu Suning se află pe locul trei în Grupa A, cu 10 puncte, la egalitate cu Shanghai Shenhua. Lider este Guangzhou Evergrande, cu 12 puncte.


Mircea Lucescu poate pierde unul dintre titluari. Fotbalistul e dorit de Inter

UPDATE, 14 august, ora 16:05 / Unul dintre titulari lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev ar putea pleca. Vitaliy Mykolenko (21 de ani) este dorit de Inter Milano. El este titularul postului de fundaș stânga. 10 milioane de euro oferă Inter pentru jucător. Dacă va pleca, titularul din partea stângă a apărării, Roman Vantukh îi poate lua locul.

Un alt apărător stânga va veni la echipa lui Lucescu în ianuarie. Antrenorul român va debuta la Dinamo Kiev pe 25 august, în Supercupa Ucrainei contra lui Șahtior.


Viorel Duru a demisionat de la FRF

UPDATE, 14 august, ora 14:58 / Directorul Sistemului Național de licențere din cadrul FRF, Viorel Duru, și-a dat demisia din funcție.

Conform gsp.ro, conducătorii de la Casa Fotbalului nu au stabilit încă cine va fi înlocuitorul lui Viorel Duru.


Arsenal l-a achiziționat pe brazilianul Willian

UPDATE, 14 august, ora 14:52 / Mijlocaşul brazilian Willian, ultima oară la Chelsea, a semnat un contract pe trei ani cu rivala Arsenal Londra. În vârstă de 32 de ani, brazilianul a venit liber de contract și va purta tricoul cu numărul 12 la ”tunari”.

Willian a fost unul dintre jucătorii importanţi ai echipei Chelsea în acest sezon, cu 11 goluri şi nouă pase decisive, în 47 de partide în toate competiţiile. El părăseşte formaţia antrenată de Frank Lampard după 339 de apariţii în tricoul ”albaştilor”.

Brazilianul era de şapte sezoane pe Stamford Bridge. Înainte, fotbalistul a mai jucat la Corinthians, la Şahtior Doneţk, unde a fost adus de Mircea Lucescu, şi la Anji Mahacikala.


Sepsi l-a transferat pe Florin Purece

UPDATE, 14 august, ora 14:18 / Mijlocașul ofensiv Florin Purece, care a evoluat ultima oară la formația poloneză Termalica Nieciecza, a semnat astăzi un contract cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Înțelegerea se întinde pe durata unui an, cu drept de prelungire. Purece a mai jucat de-a lungul carierei la Hapoel Raanana (Israel), FC Viitorul și Concordia Chiajna.

?⚪️ KözleményÚj középpályás érkezett a Sepsi OSK-hozFlorin Purece személyében egy újabb játékos csatlakozott a…

Posted by Sepsi OSK on Friday, August 14, 2020


Nike îi va îmbrăca pe jucătorii de la CFR Cluj

UPDATE, 14 august, ora 13:53 / Campioana României, CFR Cluj, a anunţat, vineri, încheierea unui parteneriat pe cinci ani cu producătorul american de echipament sportiv Nike, după ce a încheiat la finalul sezonului trecut înțelegerea cu Joma.

”Suntem bucuroşi să anunţăm noul parteneriat încheiat între CFR 1907 Cluj şi producătorul de echipament sportiv Nike. Pentru următorii 5 ani, fotbaliştii Campioanei României vor evolua în echipamentul produs de brandul numărul unu din lume.

Echipamentul principal pentru sezonul 2020/2021 va fi complet vişiniu, cel de-al doilea alb complet, iar linia a 3-a va fi formată din tricou galben fluor, şort şi jambiere negre.

Noile produse Nike vor fi disponibile online şi la magazinul de la Stadionul Dr. Constantin Rădulescu în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul clujenilor.

? Suntem bucuroși să anunțăm noul parteneriat încheiat între CFR 1907 Cluj și producătorul de echipament sportiv Nike….

Posted by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA on Friday, August 14, 2020


Daniel Pancu și-a completat staff-ul cu un… antrenor principal

UPDATE, 14 august, ora 11:02 / Proaspăt numit pe banca tehnică a lui Poli Iași, Daniel Pancu și-a completat staff-ul cu Mugurel Cornățeanu. În vârstă de 48 de ani, fostul fotbalist constănțean va fi figura în acte ca antrenor principal, deoarece Pancu nu are licența PRO și nu poate îndeplini această funcție. Mugurel Cornățeanu a mai activat ca antrenor la Farul, Viitorul, FC Botoșani, Dinamo, Chiajna, Turris Oltul și Petrolul.

Pe lângă Cornățeanu, din staff-ul lui Daniel Pancu mai fac parte Benone Dohot (antrenor cu portarii), Daniel de Castro și Cezar Honceriu (preparatori fizici).


Serena Williams a învins-o pe sora sa Venus

UPDATE, 14 august, ora 10:06 / Serena Williams, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 1, a eliminat-o, pe sora sa Venus Williams, numărul 67 mondial, în turul doi al turneului de la Lexington.

Serena s-a impus în faţa lui Venus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, în două ore şi 20 de minute, și va juca în sferturi cu compatrioata sa Shelby Rogers.

Meciul de la Lexington a consemnat a 31-a înfruntare directă dintre surorile Williams. Serena s-a impus în 19 dintre jocuri, în timp ce Venus are 12 succese.


Câștigătoarea de anul trecut de la US Open nu va participa la turneul american

UPDATE, 13 august, ora 23:14 / Bianca Andreescu (20 de ani) nu va lua stratul la US Open. Canadianca este câștigătoarea de anul trecut a turneului.  Ea se va concentra pe forma ei fizică și dorește să se întoarcă pregătită pe teren.

”După multe discuții cu cei apropiați mie, am luat decizia dificilă de a nu mă întoarce la New York în acest an. Am făcut acest pas pentru a mă  asigura că mă întorc pregătită să joc la cel mai înalt nivel al meu. Victoria de la US Open de anul trecut a fost cel mai înalt punct al carierei mele de până acum și îmi va lipsi să nu fiu acolo.

Totuși, realizez că provocările neprevăzute, incluzând pandemia de coronavirus, mi-au compromis abilitatea de a mă pregăti și a concura la nivelul necesar pentru a juca la cel mai înalt nivel al meu.   Vreau să-mi exprim aprecierea pentru USTA și WTA pentru toate eforturile lor de a face evenimentul să aibă loc. Aștept cu nerăbdare să mă alătur competitorilor mei înapoi pe teren în curând”, a postat ea pe rețelele de socializare.


Cupa Angliei va avea parte de modificări

UPDATE, 13 august, ora 22:11 / Cupa Angliei va avea parte de schimbări pentru a se desfășura în siguranță. Principala modificare este reprezentată de scoaterea rejucărilor. Decizia a fost luată de englezi pentru a elibera calendarul și așa înghesuit pentru că la anul va fi Campionatul European.

Pe 1 septembrie va începe Cupa Angliei, la distanță de 30 de zile după ce a ediția precedentă a fost câștigată de Arsenal. De asemenea, premiile formațiilor vor fi reduse.Pe 9 ianuarie vor lua startul în Cupă formațiile din Premier League.


Claudiu Keșeru nu mai este infectat cu Covid 19

UPDATE, 13 august, ora 16:59 / Claudiu Keșeru, vârful bulgarilor de la Ludogorets, s-a vindecat la numai o săptămână după ce a fost depistat pozitiv la coronavirus.

Anunțul a fost făcut de echipa din Bulgaria, care a anunțat că românul a avut două rezultate negative ale testelor realizate la clinici diferite. ”Keșeru a fost asimptomatic și se simte excelent”, au postat bulgarii pe Facebook.

Клаудиу Кешерю пребори COVID-19Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешерю пребори COVID-19. Румънският нападател даде…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, August 13, 2020


Turris Turnu Măgurele anunță un caz de coronavirus

UPDATE, 13 august, ora 16:01 / Turris Turnu Măgurele, club care a ratat dramatic promovarea în Liga 1 în ultimele secunde ale campionatului trecut, a anunțat astăzi că a fost depistat un caz de coronavirus în cadrul lotului.

„Jucătorii și staff-ul echipei AFC, au efectuat o nouă testare COVID. Rezultatele au sosit astăzi, o singură persoană a avut rezultatul pozitiv. Din acest motiv, tot lotul, staff-ul tehnic și medical intră în izolare pentru o perioadă de patru zile, perioadă la capatul căreia urmează retestarea”, se arată în comunicatul clubului Turris.

#AFC Turris #InformareJucătorii și staff-ul echipei AFC, au efectuat o nouă testare COVID. Rezultatele au sosit…

Posted by FC Turris Turnu Măgurele on Thursday, August 13, 2020


Oficialii lui Dinamo Kiev sunt acuzați de evaziune fiscală

UPDATE, 13 august, ora 15:19 / Conducerea lui Dinamo Kiev, noul club al lui Mircea Lucescu, este cercetată de Parchetul General din Ucraina, într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit publicației Komandaonline.

Dosarul este deschis de pe 17 septembrie anul trecut. Conducătorii lui Dinamo Kiev sunt acuzați că nu au plătit impozite în valoare mare prin intermediul unor scheme de finanțare a activității echipei folosind conturile bancare ale unei companii offshore din Cipru.

Prin intermediul ei, toți fotbaliștii și staff-ul echipei din Ucraina, dar și unii oameni din conducere, iau recompense financiare, în loc de salarii, pentru cedarea drepturilor de imagine.


Au fost anulate Campionatele Mondiale de ciclism pe șosea

UPDATE, 13 august, ora 15:00 / Uniunea Ciclistă Internațională a confirmat anularea Campionatelor Mondiale de Șosea 2020 din Aigle-Martigny, Elveția, programate pentru 20-27 septembrie.

Conform cyclingnews.com, decizia vine după ce întrunirea din 12 august a Consiliului Federal Elvețian a avut ca rezultat extinderea perioadei de aplicare a măsurilor anti-coronavirus până la data de 30 septembrie.

Aceste măsuri prevăd interzicerea adunărilor publice și a evenimentelor majore care presupun prezența a peste 1000 de persoane. Deși nu existase inițial un plan de rezervă, UCI analizează posibilitatea relocării campionatelor în Italia, cel puțin pentru probele de la categoria Elite masculin și feminin.


Sergio Perez revine în Formula 1 după ce a avut coronavirus

UPDATE, 13 august, ora 14:03 / Pilotul mexican Sergio Perez, testat pozitiv cu noul coronavirus, în urmă cu două săptămâni, va reveni la volanul monopostului Racing Point la Marele Premiu al Spaniei.

Conform site-ului formula1.com, Perez a ieșit negativ la testul PCR efectuat marți și va concura în a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care va avea loc duminică.

După ce a fost testat pozitiv, mexicanul a ratat două Grand Prix-uri, ambele desfăşurate la Silverstone, unde a fost înlocuit de germanul Nico Hulkenberg.


Răzvan Grădinaru, doi ani la FC Voluntari

UPDATE, 13 august, ora 12:31 / FC Voluntari a anunţat, joi, că a încheiat un contract, pe o perioadă de doi ani, cu jucătorul Răzvan Grădinaru, care a evoluat ultima dată la Poli Iaşi.

Răzvan Grădinaru este un mijlocaş, în vârstă de 24 de ani, care a mai jucat în cariera sa la FCSB, Oţelul Galaţi, Concordia Chiajna şi Poli Iaşi. În Liga 1, el a evoluat în 159 de partide reuşind să înscrie 6 goluri.


Astra l-a transferat pe George Merloi de la Clinceni

UPDATE,12 august, ora 23:45 / Astra a perfectat al doilea transfer al verii, după Valerică Găman. Cel mai nou jucător giurgiuvean este George Cristian Merloi, care a jucat pentru Academica din Clinceni în sezonul recent încheiat. Au revenit după împrumuturi şi portarii Miguel Santos (Clinceni) şi Mihai Popa (Rapid), dar şi mijlocaşul Romario Moise (UTA Arad).

Astra va efectua un nou rând de teste pentru COVID-19 în cursul zilei de joi, 13 august, iar vineri, după ce vor sosi rezultatele, este programat primul antrenament sub comanda lui Bogdan Andone. Crepulja, Seto, Radunovic, Graovac şi Bruno David vor reveni mai târziu la echipă, ei beneficiind de câteva zile libere suplimentare.


Rangers e lider în Scoţia după 3-0 cu St. Johnstone

UPDATE,12 august, ora 23:00 / Glasgow Rangers a întâlnit miercuri seară pe St. Johnstone într-un meci contând pentru etapa a treia a campionatului Scoției. Internaționalul român Ianis Hagi a fost titular și a evoluat toate cele 90 de minute. În primele două etape, formația antrenată de Steven Gerrard a câștigat 1-0 cu Aberdeen și 3-0 cu St. Mirren.

Rangers – St. Johnstone 3-0 (Barisic 21, Kent 45+2, Aribo 49)

După această victorie, Rangers se află pe prima poziţie în campionat, cu 9 puncte din tot atâtea posibile şi golaveraj 7-0. Celtic, marea rivală, are 4 puncte şi un meci mai puţin disputat.

Rangers: McLaughlin – Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic – Kamara, Jack, Aribo – I. Hagi, Morelos, Kent. Rezerve: Firth, Bassey, Helander, Patterson, Arfield, Davis, Baker, Itten, Roofe. Antrenor: Steven Gerrard


Atletico Goianiense a primit acceptul pentru a folosi fotbalişti care au COVID

UPDATE,12 august, ora 22:20 / Decizie incredibilă în Brazilia, unde Atletico Goianiense a primit permisiunea de a trimite pe teren patru fotbalişti infectaţi cu noul coronavirus. Conform presei din ţara cafelei, cei patru sunt în etapa finală a evoluţiei bolii, au respectat carantina şi tratamentul, iar autorităţile medicale şi-au dat acordul ca ei să poată juca. Primul meci al lui Atletico va fi joi, 13 august, contra campioanei Flamengo.


Rivaldinho a plecat de la Viitorul la Cracovia

UPDATE,12 august, ora 21:30 / Rivaldinho a plecat de la Viitorul Constanţa la Cracovia, a anunţat clubul de la malul Mării, fără a preciza suma de transfer. Atacantul brazilian a evoluat în 42 de jocuri sub comanda lui Gică Hagi, marcând 15 goluri şi bifând două pase decisive. Singurul trofeu câştigat de la venirea sa la începutul lui 2019 a fost Cupa României, la finalul sezonului 2018-2019.

La Cracovia, Rivaldinho va fi coleg cu Sergiu Hanca şi Cornel Râpă. Formaţia poloneză a terminat sezonul 2019-2020 pe poziţia a cincea şi a câştigat Cupa Poloniei.


Meci-maraton de hochei în NHL, cu multe recorduri doborâte

UPDATE,12 august, ora 20:50 / Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets în primul joc din runda întâi a play-off-urilor Cupei Stanley a avut nevoie de 5 reprize de prelungiri pentru desemnarea câştigătoarei. S-au jucat 150 de minute pe gheaţă, dar cu tot cu pauze, partida a durat 6 ore şi 13 minute.

Este al patrulea cel mai lung joc din istoria NHL. Dar s-au stabilit mai multe recorduri: cele mai multe şuturi pe poartă – 187, cele mai multe şuturi apărate – 85 (Joonas Korpisalo), cele mai multe minute în teren – 65:06 (Seth Jones).

Golul decisiv a fost înscris de Brayden Point pentru Tampa Bay, care s-a impus cu 3-2. Prima repriză s-a terminat la egalitate, 1-1, fiecare dintre echipe câştigând cu 1-0 una din următoarele două. În primele 4 reprize suplimentare nu s-a marcat. La interviurile post-partidă, autorul punctului decisiv era extenuat, la un pas de a-şi pierde cunoştinţa.


Ilie Poenaru a avut 4 jucători noi la reunirea Academicii Clinceni

UPDATE,12 august, ora 18:26 / Lotul Academicii Clinceni s-a reunit miercuri în vederea următorului sezon din Liga 1, la pregătiri prezentându-se 4 jucători noi față de lotul cu care antrenorul Ilie Poenaru a terminat campionatul precedent.

Este vorba despre bulgarul Georgi Pashov (30 de ani, fundaș dreapta), moldoveanul Alexandru Boiciuc (22 de ani, atacant), austriacul Mladen Jutric (24 de ani, fundaș central) și albanezul Amir Bilali (26 de ani, fundaș central).


Maratonul și semimaratonul din Paris au fost anulate

UPDATE,12 august, ora 17:44 / Maratonul și semimaratonul de la Paris, două dintre cele mai importante întreceri atletice ale lumii, au fost anulate. Cele două competiții trebuiau să aibă loc în primăvară, dar au fost reprogramate pe 18 octombrie și 15 noiembrie. Organizatorii și Primăria Parisului au spus că evenimentele nu se vor mai disputa în acest an. ”Am luat decizia să le dăm întâlnire pasionaților de curse în 2021”, declară organizatorii.


Tottenham a dat 15 milioane de lire pe un mijlocaș danez

UPDDATE, 12 august, ora 16:27 / Jose Mourinho nu concepe un nou sezon ratat la Tottenham și a început transferurile pentru a ataca o clasare în Top 4 al Premier League. După ce a dat 32 de milioane de lire sterline pentru a-l cumpăra definitiv pe Lo Celso de la Betis, managerul portughez a plătit încă 15 milioane de lire pentru transferul mijlocașului danez Pierre-Emile Hojbjerg, de la Southampton.

Hojbjerg, în vârstă de 25 de ani, a fost căpitanul „sfinților”, însă a fost trecut pe linie moartă în ultima perioadă din cauză că nu a vrut să-și prelungească înțelegerea cu Southampton. El a semnat un contract pe 5 sezoane cu „Spurs”.


Caz de coronavirus la nou-promovata UTA Arad

UPDDATE, 12 august, ora 15:34 / UTA Arad are un caz de coronavirus. Antrenamentele ar putea fi oprite, iar jocul amical cu CFR Cluj va fi, cel mai probabil, anulat. Cel infectat este un fotbalist. El a avut simptome și a fost separat de grup. UTA se va retesta după 5 zile. DSP Arad ar putea face o anchetă care ar dispune și alte măsuri stricte.

Mai este puțin până începe campionatul. Cazul de infectare cu coronavirus afectează pregătirile echipei din Arad. UTA nu a jucat niciun meci amical înainte jocurilor oficiale din Liga 1.


Sepsi s-a întărit cu un fundaș grec de la OFI Creta

UPDATE, 12 august, ora 14:55 / Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat pe canalele oficiale de social media că l-a transferat pe fundașul grec Panagiotis Deligiannidis (23 de ani), care a semnat un contract pe un an, cu posibilitate de prelungire.

Panagiotis Deligiannidis, alături de impresarul Florin Vulturar, a fost prezentat astăzi oficial la Sepsi

El poate evolua atât ca fundaș dreapta, cât și apărător stânga.  Fotbalistul a mai jucat pentru OFI Crete, PAOK, Michalovce și naționalele U17,18,19 și 21 ale Greciei.

?⚪️KözleményTovább bővült a keret: a görög Panagiotis Deligiannidis hátvéd is a Sepsi OSK együttesében futballozik az…

Posted by Sepsi OSK on Wednesday, August 12, 2020


Lille îl cumpără de la Gent pe Jonathan David cu 30 de milioane de euro

UPDATE, 12 august, ora 14:06. Lille l-a transferat pe Jonathan David (20 de ani) de la Gent. Jucătorul a semnat un contract pe 5 sezoane. Fotbalistul a reușit 18 goluri în 27 de partide pentru belgieni. El a fost adus pentru a-l înlocui pe Victor Osimhen.

27 de milioane de euro a plătit Lille pentru Jonathan David, un record pentru francezi. Transferul poate atinge suma de 30 de milioane de euro. Este cea mai scumpă vânzare a unui fotbalist din liga Belgiei.

Acest transfer îl depășește pe cel al lui Youri Tielemans (25 de milioane, la AS Monaco). 7 goluri a reușit în Europa League pentru belgieni. De 11 ori în 12 jocuri a marcat canadianul pentru naționala țării sale.


Portland Timbers, al doilea titlu în MLS

UPDATE, 12 august, ora 12:00. Portland Timbers este noua campioană din MLS, competiţia destinată fotbalului nord-american. În finala disputată la Orlando, în incinta Walt Disney Resort, Portland a reuşit al doilea succes după cel din 2015, impunându-se cu 2-1 în faţa lui Orlando City.

Eroul finalei a fost fundaşul croat Dario Zuparic, adus în acest an de la Rijeka, el fiind omul care a reuşit golul care i-a făcut din nou campioni pe verzii din Portland. La fesivitatea de decernare a trofeului jucătorii au fost obligaţi să poarte măşti.


Real Madrid va readuce la echipă un jucător împrumutat la o formație din Spania

UPDATE, 12 augustt, ora 11:21 / Martin Odegaard (21 de ani) va fi păstrat de antrenorul lui Real Madrid în lot în sezonul care urmează după prestațiile de la Real Sociedad, unde a jucat sub formă de împrumut.

Jucătorul este pariul lui Zidane. Odegaard trebuia să joace un sezon la Sociedad, dar Madridul va rupe înțelegerea și îl va aduce mai repede la echipă.

7 goluri și 9 pase decisive a bifat jucătorul în 36 de apariții pentru Sociedad. Fotbalistul a mai evoluat și pentru Heerenveen și Vitesse. 45 de milioane de euro este cota de piață a jucătorului pe site-urile de specialitate.


Focar COVID-19 în Liga Campionilor! Echipa a pierdut cu 0-3

Meciul din turul preliminar din Liga Campionilor dintre campioana din Kosovo, FK Drita și campioana din Irlanda de Nord, Linfield, a fost anulat. El trebuia să se dispute marți seara la Nyon, pe teren neutru.

Doar că doi jucători de la Drita au fost depistați pozitiv și autoritățile din Elveția au anunțat că vor carantina toată echipa, chiar dacă ceilalți jucători au fost testați negativ. Astfel, Linfield urmează să fie declarată câștigătoare cu 3-0 și va juca săptămâna viitoare împotriva Legiei Varșovia în primul tur.


Primarul din Baia Mare desfiinţează echipa de fotbal după ratarea promovării

UPDATE, 11 august, ora 20:58 / Situaţie şocantă la Baia Mare. După ce echipa de fotbal din localitate a ratat promovarea în Liga 2, primarul Cătălin Cherecheş a decis desfiinţarea acesteia.

„În primul rând vreau să vă mulțumesc celor de la echipa de fotbal că v-ați bătut joc de municipiul Baia Mare, doar că la final o să vă dați seama că v-ați bătut joc de voi. Vă garantez că o să simțiți acest lucru!

Din acest moment echipa de fotbal este desființată. Stadionul se închide și intră în reabilitare. Așa se va întâmpla și cu cele două terenuri situate în incinta Colegiul Aurel Vlaicu. Domnul Dorin Toma va fi coordonatorul Academiei de Fotbal pentru copii și juniori. Ne vom desfășura activitatea sub această titulatură de Academia de Fotbal a Municipiului Baia Mare, care va fi cu titlu gratuit pentru toți cei care vor dori și vor fi selectați să își desfășoare activitatea sportivă în cadrul acesteia. Bineînțeles urmează să selectăm antrenorii și să stabilim exact modul în care vom consolida acest lucru.

Consider demis Consiliul de Administrație al clubului, urmând ca în cazul în care membrii acestuia nu își vor înainta demisiile de onoare să procedăm la dizolvarea acestuia prin Consiliul Local, respectiv la numirea noii structuri de conducere, capabilă să managerieze așa cum se cuvine întreaga activitate sportivă și să aducă rezultate pe măsura așteptării întregii comunității”, a declarat Cătălin Cherecheș, conform Baia Mare TV.


Şase cazuri noi de COVID în fotbalul spaniol

UPDATE, 11 august, ora 18:20 / Espanyol, Mallorca, Las Palmas, Tenerife şi Huesca au anunţat cazuri pozitive de COVID în cadrul echipelor. În cazul primelor trei formaţii, testele făcute în cursul zilei de luni, 10 august, au identificat câte un jucător pozitiv în fiecare lot. Identitatea celor trei nu a fost dezvăluită. Tenerife a făcut testele astăzi, 11 august, şi a precizat că jucătorul infectat este Elliot Gomez. Şi Huesca, echipă proaspăt promovată în La Liga are două cazuri descoperite acum, înainte reluării pregătirilor. Conform informărilor emise de cluburi, toţi cei infectaţi se simt bine şi sunt asimptomatici. Ei se află în izolare la domiciliu şi respectă toate protocoalele din Spania. â


Lautaro Martinez va deveni tată. Iubita lui e însărcinată

UPDATE, 11 august, ora 16:55 / Agustina Gandolfo, iubita atacantului Lautaro Martinez, este însărcinată. Va fi primul copil al fobalistului lui Inter. Anunţul a fost făcut chiar de vârful de atac pe reţelele de socializare. Alături de mesajul „Sunt recunoscător vieţii pentru tot ceea ce trăiesc, pentru că am o persoană ca tine alături. Îţi mulţumesc pentru că m-ai făcut cel mai fericit om din lume. Te iubesc. Te aşteptăm să ne facem mai mari“ apare şi o fotografie cu viitorii părinţi tinând în mână prima „poză“ cu viitorul bebe.

Lautaro Martinez va deveni tată. Prima „poză“ cu juniorul. FOTO: instagram
Lautaro Martinez va deveni tată. Prima „poză“ cu juniorul. FOTO: instagram

Sepsi l-a achiziționat pe Adnan Aganovic

UPDATE, 11 august, ora 15:44 / Clubul Sepsi OSK a anunțat achiziționarea mijlocașului Adnan Aganovic, care a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire pe încă unul cu finalista Cupei României.

Croatul în vârstă de 32 de ani a evoluat ultima dată pentru AEL Limassol (Cipru), după ce, de-a lungul carierei sale, a mai jucat la Altay SK (Turcia), AE Larisa (Grecia), FCSB, FC Viitorul și FC Brașov.


Joi se va stabili programul etapelor din Liga 1

UPDATE, 11 august, ora 15:42 / LPF a anunțat că joi va avea loc tragerea la sorți în vederea stabilirii programului competițional pentru noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1, ediția 2020-2021.

Înainte, de la ora 12:00, va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a LPF. După aceste două evenimente va mfi organizată o conferință de presă.


Slavia Praga are un caz de Covid-19

UPDATE, 11 august, ora 14:43 / Clubul Slavia Praga, unde este legitimat Nicolae Stanciu, a anunțat că are un jucător cu coronavirus, dar nu a dat numele persoanei infectate.

Campioana Cehiei a precizat că fotbalistul a fost izolat, iar restul lotului va părăsi mai devreme decât era programat cantonamentul din Austria și se va întoarce în țară.


Areola se întoarce la PSG după împrumutul la Real Madrid

UPDATE, 11 august, ora 14:34 / Clubul Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial că împrumutul portarului Alphonse Areola de la PSG s-a încheiat.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani va reveni la gruparea franceză, cu care mai are contract până în 2023, ”galacticii” renunțând la activarea opțiunii de cumpărare definitivă.


Diego Longo, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

UPDATE, 11 august, ora 14:12 / Noul antrenor secund al lui Mircea Lucescu la echipa ucraineană Dinamo Kiev este italianul Diego Longo, cel care a lucrat în ultimii ani cu Răzvan Lucescu.

”Începe oficial aventura la Dinamo Kiev. Mândru să ajung la un club de top ca secund al unui gigant al ultimilor 30 de ani”, a scris italianul pe contul de Facebook.

Inizia ufficialmente l'avventura alla Dynamo Kiev. Fiero di approdare a un top club come vice di un gigante degli ultimi 30 anni

Posted by Diego Longo on Tuesday, August 11, 2020

Diego Longo, în vârstă de 44 de ani, a fost secundul lui Răzvan Lucescu în ultimii 11 ani, la echipa națională a României, Rapid București, El-Jaish, Petrolul Ploiești, Skoda Xanthi, PAOK Salonic și Al Hilal.


Valencia are două cazuri de Covid-19

UPDATE, 11 august, ora 13:39 / Clubul Valencia a anunţat pe site-ul oficial că a înregistrat două cazuri de infectare cu coronavirus în urma testelor făcute luni jucătorilor şi stafului tehnic.

Cele două persoane contaminate, al căror nume nu a fost dat publicității, se află în izolare la domiciliu. Testele au fost făcute înainte de începerea pregătirilor pentru noul sezon.


Svetlana Kuznetsova nu va evolua la US Open 2020

UPDATE, 11 august, 13:35 / Jucătoarea rusă de tenis Svetlana Kuznetsova, laureată la US Open în 2004, a anunțat că nu va participa la turneul de Grand Slam de la Flushing Meadows din acest an, invocând temerile legate de pandemia de Covid-19.

”Din cauza situației defavorabile datorate coronavirusului, am luat decizia dificilă de a nu participa la US Open”, a declarat jucătoarea în varsta de 35 de ani într-un mesaj postat pe Instagram.

Numărul 32 mondial va lipsi, de asemenea, și de la turneul de la Cincinnati, mutat la New York: ”Sunt dezolată pentru că așteptam aceste turnee, dar pandemia a schimbat toate planurile. Eu sper că situația la nivel mondial va deveni mai stabilă pentru următoarele compețitii”.


Bundesliga va începe tot fără suporteri

UPDATE, 11 august, ora 11:18 / Ministrul federal german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că revenirea suporterilor pe stadioane nu este de actualitate, din cauza coronavirusului.

Liga germană îşi doreşte revenirea publicului pe arenele din Bundesliga, măcar într-un număr redus, însă Spahn a respins această idee. El consideră că prin revenirea fanilor s-ar transmite un semnal nepotrivit într-un moment în care ţara înregistrează o rescudescenţă în privirea coronavirusului.

”Mii de suporteri pe stadioane nu este ceva potrivit cu evoluţia actuală a numărului de infectări. În acest moment trebuie să nu ne asumăm riscuri care pot fi evitate. Simţim că trebuie să rămânem vigilenţi”, a precizat Jens Spahn, după o reuniune cu miniştrii regionali ai Sănătăţii.


Rivaldinho, aproape să ajungă sub comanda lui Mircea Lucescu

UPDATE, 11 august, ora 10:43 / Atacantul echipei FC Viitorul, Rivaldinho, este dorit de Mircea Lucescu la formația ucraineană Dinamo Kiev.

Conform sport.ro, brazilianul în vârstă de 25 de ani, a fost inclus pe lista lărgită de transferuri a noii echipe a lui Il Luce, accesta remarcându-l sub comanda lui Gică Hagi.

Rivaldinho și-a dat acordul verbal de a merge la MKS Cracovia, acolo unde sunt legitimați românii Sergiu Hanca și Cornel Râpă, iar FC Viitorul ar fi ajuns la o înțelegere cu polonezii.

De fiul lui Rivaldo s-au mai interesat în această vară campioana Poloniei, Legia Varșovia, și un club din Emiratele Arabe Unite.


Campioana Angliei a făcut prima mutare a verii

UPDATE, 10 august, ora 23:44 / Liverpool l-a luat pe Kostas Tsimikas (24 de ani), apărător stânga de la Olympiacos. 13 milioane de euro i-a costat pe englezi transferul.

În 46 de jocuri a evoluat fotbalistul pentru echipa din Grecia și a reușit șapte pase de gol. ”Sunt foarte fericit, foarte mândru să fiu aici. Pentru mine, Liverpool este cel mai mare club al lumii. Este o onoare să fiu aici și o să dau ce am mai bun. Îmi place foarte mult campionatul. Îl privesc la televizor și a fost întotdeauna un vis de-ale meu, să vin să joc aici. Vreau să câștigăm din nou campionatul și de asemenea Liga Campionilor”, a declarat fotbalistul.

Gustavo, împrumutat de Universitatea Craiova în Emirate

Cristiano Bergodi a început disponibilizările de la Universitatea Craiova. Gustavo, readus în martie din China, nu va continua în sezonul viitor cu Știința și a fost împrumutat la echipa Ajman Club pentru un an, cu opțiune de cumpărare.

? Gustavo a fost împrumutat în Emiratele Arabe Unite pentru o perioadă de un an, cu opțiune de cumpărare. Îi dorim mult…

Posted by Universitatea Craiova on Monday, August 10, 2020

Takefusa Kubo, împrumutat de Real Madrid la Villarreal

UPDATE, 10 august, ora 18:27 / Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial, cedarea sub formă de împrumut pentru un sezon a japonezului Takefusa Kubo la Villarreal.

Deși detaliile financiare ale tranzacției nu au fost date publicității, presa spaniolă scrie că Villarreal a plătit două milioane de euro pentru acest transfer.


Viorel Moldovan a semnat pe doi ani cu Petrolul

UPDATE, 10 august, ora 17:42 / Antrenorul Viorel Moldovan a semnat un contract pe două sezoane și a fost prezentat oficial într-o conferință de presă.

”Sunt aici cu un singur scop net, clar și precis. Acela de a face tot posibilul ca la finalul acestui sezon să ne bucurăm împreună pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică. Îmi este foame, foarte foame îmi este de performanță și cred că tuturor de aici, fanilor, finanțatorilor, tuturor oamenilor care sunt în preajma echipei le este foame.

Am convingerea că la finalul acestui sezon vom promova, chiar dacă în momentul de față avem un mic șantier și vom face tot posibilul să punem cărămidă cu cărămidă pentru a construi o echipă competitivă care să își atingă obiectivul la finalul sezonului. Mi-am găsit haita și haita a găsit masculul alfa, acum.

Posted by FC Petrolul Ploiesti on Monday, August 10, 2020

”Este, într-adevăr, timpul destul de scurt. Trebuie să ne mișcăm cu talent și inspirație, intelingență. Să găsim elementele care ne lipsesc. Astăzi o să cunosc și eu grupul, o să fac o evaluare. De mâine vom intra într-un stagiu de pregătire până la finalul acestei săptămâni”, a spus Moldovan.


UTA a adus un fundaș trecut pe la Pandurii și Astra

UPDATE, 10 august, ora 17:18 / UTA Arad a anunțat transferul fundașului brazilian Erico da Silva, care a mai jucat în România la Universitatea Cluj, Pandurii Târgi Jiu și Astra Giurgiu.

”Sunt fericit că am ajuns aici. Știu ce înseamnă UTA, o echipă de tradiție, sper să o pot ajuta și să ajungem la nivelul pe care ni-l dorim noi, echipa și staff-ul”, a declarat fundașul în vârstă de 31 de ani pentru site-ul oficial al grupării arădene.

”Mă bucur mult că am reușit să îl convingem pe Erico să ni se alăture, aveam nevoie de un jucător cu experiența și calitatea lui. Avem nevoie de concurență, echilibru și stabilitate în compartimentul defensiv”, a spus antrenorul Laszlo Balint.


Rapid a dat afară încă 3 fotbaliști

UPDATE, 10 august, ora 16:48 / După plecările lui Geani Crețu și Mihai Popa, jucători ale căror împrumuturi s-au încheiat, Rapid se desparte de alți trei jucători ce au evoluat în alb-vișiniu în sezonul 2019/2020, fundașii Alex Iacob și Facundo Mallo, dar și atacantul Brighton Labeau.

Conform site-ului oficial al giuleștenilor, în perioada următoare Rapid se va despărți și de alți jucători, dar vor fi oficializate și primele sosiri, urmând a anunța cât de curând și numele noului antrenor al echipei.

Luni, 10 august, se va reuni lotul rapidist, după o pauză de o săptămână, sub comanda lui Ștefan Grigorie, cel care a fost ”secundul” lui Dan Alexa în sezonul trecut, dar și fostul antrenor al echipei a doua și a Rapidului U19.


Mircea Lucescu, lăudat de jucătorii lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a fost lăudat de Giorgi Tsitaishvili, care a dat un interviu pentru site-ul clubului: “A vorbit mult cu noi, ne-a prezentat care sunt principiile lui. Ele sunt ca și legile Ucrainei, nu pot fi încălcate. Este un antrenor care ne place, jucătorii sunt bucuroși că este cu noi. 

Cu el vom juca un fotbal modern, o să avem mai mult timp mingea. Cu el, Dinamo nu va sta în defensivă ci va încerca să plimbe cât mai mult mingea, să aibă posesia. Este un antrenor foarte bun, care vorbește doar despre fotbal modern, nu altceva”, a spus jucătorul.


Pedro pleacă de la Chelsea după 5 ani

UPDATE, 10 august, ora 12:11 / Mijlocașul spaniol Pedro Rodriguez pleacă de la Chelsea Londra în această vară, după ce contractul său a ajuns la final și nu va fi prelungit.

În vârstă de 33 de ani, Pedro a ajuns pe Stamford Bridge în 2015 de la FC Barcelona. Conform presei internațional, spaniolul urmează să semneze zilele viitoare o înțelegere cu AS Roma.


Pirlo, debut oficial împotriva prietenului Gattuso

UPDATE, 10 august, ora 12:07 / Andrea Pirlo își va face dubutul oficial pe banca tehnică a echipei Juventus Torino într-un meci împotriva prietenului Gennaro Gattuso, antrenorul formației SSC Napoli.

Conform Gazzetta dello Sport, Andrea Pirlo va avea primul meci oficial ca antrenor al lui Juventus în Supercupa Italiei, acolo unde va da piept cu SSC Napoli. Data oficială a acestui joc urmează să fie stabilită.

Andrea Pirlo și Gennaro Gattuso au fost ani buni coechipieri la AC Milan și în naționala Italiei.


Focar de Covid-19 la formația Goias

UPDATE, 10 august, ora 11:48 / Clubul brazilian Goias a înregistrat zece cazuri de infectare cu coronavirus, ceea ce a dus la amânarea meciului său de campionat cu Sao Paulo FC.

Conform L’Equipe, echipa a aflat cu câteva ore înainte de meci că rezultatele testelor sunt pozitive pentru zece jucători.

Anunţul amânării meciului a venit cu câteva minute înainte de ora de start, când adversarii de la Sao Paulo FC făceau încălzirea.


Vlad Morar va juca la nou-promovata UTA Arad

Atacantul Vlad Morar, care a evoluat ultima dată la FC Voluntari, va juca din sezonul viitor la nou-promovata UTA Arad, a anunțat site-ul oficial al arădenilor.

”Mă bucur să fac parte din acest proiect, abia aștept să îi dăm drumul la treabă. Am venit în primul rând pentru acești suporteri minunați, îmi doresc să revină cât mai repede lângă fotbal. Sper să facem o treabă cât mai bună, mi-aș dori să ajungem în play-off. Vom munci să ducem echipa unde îi e locul”, a declarat Morar.

”Este unul din jucătorii cu care am demarat mai demult discuții în perspectiva sezonului de primă ligă. Are calitate incontestabilă, vine să facă o concurență bună la jucătorii pe care deja îi avem în compartimentul ofensiv, unde stăm foarte bine”, a punctat antrenorul Laszlo Balint.

Vlad Morar, în vârstă de 27 de ani, și-a făcut junioratul la Universitatea Cluj, pentru care a și debutat la seniori în Liga I. El a mai jucat la Petrolul Ploiești, Beitar Ierusalim (Israel), Rapid București, ASA Târgu Mureș, FC Viitorul, Panetolikos (Grecia) și FC Voluntari.

Alvaro Odriozola revine la Real Madrid

Oficialii clubului Real Madrid au decis să-l păstreze în lot pentru sezonul 2020-2021 pe fundașul dreapta Alvaro Odriozola, cel care de la începutul acestui an a fost împrumutat la Bayern Munchen.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani a fost achiziționat de ”galactici” în vara anului 2018 de la Real Sociedad pentru 30 de milioane de euro.

Conform cotidianului As, Zinedine Zidane este cel care a decis să-l păstreze în lot pe Odriozola, care îi va face concurență lui Dani Carvajal. Această hotărâre a fost luată după ce Achraf Hakimi a fost cedat la Inter Milano.

ADVERTISEMENT