ADVERTISEMENT
Sport

UTA Arad nu se teme de retrogradarea din Liga 1: ”E un fake-news”

Lupta pentru retrogradarea din Liga 1 s-a încheiat pe teren, dar s-a mutat la comisii, iar UTA Arad ar putea fi trimisă în Liga 2 în locul Astrei Giurgiu.
Autor: Traian Terzian | 24.05.2021 | 11:59
UTA Arad nu se teme de retrogradarea din Liga 1: ”E un fake-news”
Lupta pentru retrogradarea din Liga 1 s-a încheiat pe teren, dar s-a mutat la comisii, iar UTA Arad ar putea fi trimisă în Liga 2 în locul Astrei Giurgiu. Sursă foto: Sport Pictures

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane fizice, Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru, reprezentanţi ai clubului UTA Arad, pentru mai multe infracţiuni de dare de mită, şi a unei alte persoane, pentru două infracţiuni de complicitate la dare de mită.

ADVERTISEMENT

În cazul în care UTA ar fi retrogradată, Astra ar juca la baraj, la fel ca și Hermannstadt, iar principala beneficiară ar fi FC Voluntari, care ar fi sigură de rămânerea în Liga 1.

Retrogradarea din Liga 1 nu este luată în calcul de UTA Arad

În ciuda faptului că oficialii Astrei sunt încrezători că vor scăpa de la retrogradarea din Liga 1 în urma acestui caz, unul dintre acționarii de la UTA Arad, Alexandru Meszar, nu crede că o astfel de variantă este posibilă.

”Nu mi-e teamă deloc, nici măcar nu e programată o ședință astăzi. E un fake-news. De două săptămâni, am primit o notificare de la DNA, UTA a fost clasată și absolvită de orice problemă și învinuire.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, nu avem niciun pic de emoții. UTA nu e în pericol deloc, urmează să fie achitați și cei doi angajați care sunt în continuare în club”, a declarat oficialul arădenilor pentru gsp.ro.

UTA arată cu degetul spre Astra și Hermannstadt

Alexandru Meszar este de părere că UTA a fost doar un pion pe tabla de șah a acestui caz și acuză cluburile Astra Giurgiu și FC Hermannstadt, care au depus memorii la Federației pentru a-i retrograda pe arădeni, că nu știu să piardă.

”Un grup care se ocupa cu tot felul de lucruri mai puțin onorabile, condus din București de un președinte de AJF, a încercat să ajute diverse cluburi care aveau obiective. UTA a căzut în plasa acestui grup. Acei oameni au început să fie urmăriți de justiție. 

ADVERTISEMENT

Clubul nostru a căzut în plasă, dar stenogramele sunt în favoarea noastră. Eu nu am știut de tatonările acestui grup. Din păcate, văd că unul dintre competitorii noștri nu știu să piardă”, a mai spus Meszar.

Cazuri similare cu cel în care se află UTA

În două situații similare, FRF a decis retrogradarea echipelor FC Argeș și ACU Arad. În 2009, piteștenii erau trimiși în Liga 2 după ce Cornel Penescu, proprietarul echipei argeșene, era acuzat că mituise arbitri.

ADVERTISEMENT

Tot în 2009, ACU Arad a fost trimisă din liga a doua în liga a treia. Un fost jucător al lui FC Bihor, Sorin Cigan, le-ar fi oferit fotbaliștilor orădeni, la meciul cu ACU, o sumă de bani ca să piardă partida. ACU Arad ar fi evitat astfel retrogradarea și ar fi picat U Cluj. FRF a trimis echipa din Arad în liga a treia din cauza tentativei de mituire a adversarului.

De când sistemul cu play-off şi play-out a fost implementat în Liga 1, echipele care au retrogradat în Liga 2 au avut mari probleme. Petrolul Ploieşti, ASA Târgu Mureş sau Daco-Getica Bucureşti au intrat în faliment, cu menţiunea că prahovenii s-au reînfiinţat şi s-au întors în Liga 2.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!