Fotbal intern

UTA Arad și Universitatea Craiova, prima bătălie după șase ani! Cum arătau echipele la ultimul duel direct

14.12.2020 | 10:08
UTA Arad si Universitatea Craiova prima batalie dupa sase ani Cum aratau echipele la ultimul duel direct
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și UTA Arad se întâlnesc într-un meci oficial după mai bine de șase ani. Cele două formații s-au duelat ultima dată în sezonul 2013-2014, atunci când s-au întâmplat lucruri care au schimbat soarta fotbalului din cele două orașe. 

La mulți ani diferență din acel moment, formațiile „renăscute” dau dovadă de un fotbal plăcut și se bat pentru o clasare cât mai sus. Oltenii au ca țintă principală câștigarea campionatului, în timp arădenii sunt pe locul șase și se luptă pentru un loc de play-off în primul an de la promovare.

ADVERTISEMENT

În sezonul amintit anterior, Craiova a promovat în prima ligă, în timp ce echipa patronată la acea vreme de Marțian a fost exclusă din campionat.

UTA Arad și Universitatea Craiova dau prima bătălie după mai bine de șase ani! Ce s-a întâmplat de atunci cu cele două cluburi

În sezonul 2013-2014, Bănia se putea lăuda cu două formații înscrise în Liga 2. Acel an competițional a reprezentat startul unui conflict în oraș care dăinuie și acum. La finalul stagiunii, CS Universitatea a promovat în Liga 1, în timp ce FC U a intrat în faliment. Aceeași problemă a avut-o și UTA, dar discutăm mai târziu despre acest aspect.

ADVERTISEMENT

Știința și-a dorit promovarea încă din start, astfel că s-au făcut investiții mari, bugetul fiind de două milioane de euro. Printre adversarele din Liga 2 s-a numărat și UTA, iar Craiova a ieșit bine din ambele înfruntări pe care le-a avut cu echipa patronată la acea vreme de Adrian Marțian. În turul sezonului regulat, pe 10 decembrie 2013, Universitatea a câștigat cu 2-0 în fața Aradului, meciul disputându-se pe vechiul stadion „Ion Oblemenco”. Viorel Ferfelea deschidea scorul în minutul șase, în timp ce Adrian Ionescu majora diferența de scor în minutul 35.

Ovidiu Stângă, antrenorul gazdelor, trimitea următorul 11 în teren: Brac – Cârjă, Fl. Pătrașcu, Scarlat, I. Stancu (cpt.) – Sin, Ad. Ionescu, Cr. Ganea – Cl. Dragu, Ferfelea, Curelea.

Pe banca oaspeților se afla Eugen Trică și alegea să înceapă cu: Oberhauser – Zanardini, Faye, Țabără, G. Neagu (cpt.) – Medina Junior, N. Oltean, Santa Moreno, Ov. Popescu – Sălăjan, Apostu

Returul s-a desfășurat pe 15 martie 2014, iar partida a avut același deznodământ, Universitatea Craiova câștigătoare. De data aceasta, cele trei puncte au fost aduse de Andrei Sin.

ADVERTISEMENT

Adrian Falub era antrenor la UTA și a introdus următorii jucători în teren: Boşneag – Oltean, Ola, Mardare, Neagu – Lazea, Popescu, Zaluschi (42 Diarra), Monac (71 Surugiu) – Sălăjan (51 Ibe), Laso.

Craiova avea parte de un interimat format din Silviu Lung și Laurens Ebenns, după ce Ovidiu Stângă părăsise echipa. Brac – Cîrjă, Ljubinkovic, Pătraşcu, Vătăjelu – Pleşan (64 Ionescu), Vandelannoite, Ferfelea (85 Valskis) – Sin (74 Ivan), Curelea, Ganea, reprezentau echipa din acest meci. De remarcat că Vătăjelu și Ivan fac parte și din actualul lot al Universității.

Asemănările dintre cele două cluburi. Universitatea și UTA Arad au renăscut și continuă tradiția

Nu cred că mai există oraș important fotbalistic care să nu fi avut probleme din punct de vedere al continuității echipei de tradiție. În ceea ce privește Aradul, echipa istorică UTA a fost acaparată de omul de afaceri controversat Adrian Marțian. În august 2013, acesta a preluat-o pe „Bătrâna Doamnă”, dar nu a durat mult până să apară problemele. În luna noiembrie a aceluiași an, Marțian a pierdut sprijinul fanilor și al autorităților.

Astfel că s-a decis înființarea unei noi echipe. „UTA Bătrâna Doamnă” a fost înscrisă în Liga 4, în locul UTA-ei II, și a primit drepturile asupra brandului istoric. Clubul lui Marțian a fost nevoit să își schimbe denumirea în „FC UTA SA”, dar nu a mai apucat să termine anul competițional. A fost exclusă din campionat după ce nu a fost programată de două ori.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, „UTA Bătrâna Doamnă” a parcurs pas cu pas drumul prin ligile românești, iar sezonul trecut a adus promovarea istorică pe prima scenă. Atât Craiova, cât și Aradul, reprezintă două orașe care au reușit să-și ducă formațiile de tradiție înapoi unde le e locul. Ba mai mult, ambele echipe beneficiază de două stadioane extraordinare.

UTA Arad – Universitatea Craiova, meci programat în etapa a 13-a din Liga 1, va avea loc luni, 14 decembrie, de la ora 19:00.


  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – Universitatea Craiova : 2,05 este cota pentru „ambele echipe marchează“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT