Sport

UTA Arad transferă din Coasta de Fildeș! Doi jucători se pregătesc să semneze cu „Bătrâna Doamnă”. Exclusiv

„Bătrâna Doamnă” își întărește lotul pentru sezonul următor din Casa Pariurilor Liga 1. FANATIK a aflat că doi tineri jucători din Coasta de Fildeș vor evolua sub comanda lui Ilie Poenaru la UTA Arad.
10.06.2022 | 09:06
UTA Arad transfera din Coasta de Fildes Doi jucatori se pregatesc sa semneze cu Batrana Doamna Exclusiv
UTA Arad transferă din Coasta de Fildeș! Doi jucători se pregătesc să semneze cu „Bătrâna Doamnă”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

UTA Arad continuă campania de transferuri din această vară, după ce arădenii și-au asigurat serviciile lui Claudiu Keșeru și Erion Hoxhallari. Din informațiile FANATIK, doi jucători din Coasta de Fildeș se pregătesc să semneze cu trupa antrenată de Ilie Poenaru.

UTA Arad transferă din Coasta de Fildeș! Doi jucători vor semna cu trupa antrenată de Ilie Poenaru

Arădenii au început cu dreptul această perioadă de mercato, după numirea lui Ilie Poenaru pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne”. Până în acest moment, UTA Arad a reușit să îi transfere pe Erion Hoxhallari de la FK Tirana și Claudiu Keșeru, a cărui înțelegere cu FCSB va expira pe 30 iunie.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a semnat un contract valabil două sezoane cu UTA Arad, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. După cele două mutări perfectate deja de „Bătrâna Doamnă”, trupa antrenată de Ilie Poenaru va transfera doi jucători tineri de perspectivă din Coasta de Fildeș.

FANATIK a aflat că fundașul central Diabi Abdoul Kader și mijlocașul Diallo Tidiane sunt cei doi jucători care vor fi aduși în această vară la Arad. Ambii au vârsta de 17 ani și evoluează la academia lui Mariko Daouda, fost jucător în Liga 1 la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, jucătorii antrenați de fostul jucător al Universității Craiova se pregătesc să plece în România. UTA Arad i-a urmărit în această primăvară pe cei doi fotbaliști în Coasta de Fildeș, iar detaliile contractelor urmează să fie stabilite cu Mariko Daouda, care va primi cel mai probabil procente dintr-un viitor transfer.

Mariko Daouda are încredere în jucătorii săi: „Lacina Traore, Ousmane Viera au început la fel”

Fotbalistul care a jucat pentru Universitatea Craiova și Dinamo nu se îndoiește de calitatea tinerilor fotbaliști din lotul academiei sale din Coasta de Fildeș. Acesta a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorii antrenați de el au potențial pentru Liga 1.

ADVERTISEMENT

Mariko Douda a spus că jucători academiei sale au șansă să ajungă la nivelul pe care Lacina Traore și Ousmane Viera l-au avut în Casa Pariurilor Liga 1. Ivorianul a declarat că tineri fotbaliști din Coasta de Fildeș trebuie să aibă răbdare la formațiile din România, chiar și dacă nu vor face parte din lotul primei echipe.

Lacina Traore și Ousmane Viera au început la fel. Cei de la CFR au ajuns în Coasta de Fildeș să vadă jucătorii la lucru. Asta contează foarte mult, nu trebuie să îi vezi doar prin video, trebuie să îi vezi și aici în țară. Când Traore și Viera au ajuns la CFR Cluj nu au fost din start la echipa mare și cu mine au procedat la fel. Când am ajuns la Craiova am jucat puțin în campionatul rezervelor, apoi Emil Săndoi a apelat la mine”, a declarat Mariko Daouda în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Aici avem jucători tineri, talentați doar că mai mulți sunt plecați în Franța, Italia. Pentru mine a fost foarte greu când am venit la Craiova, dar m-au ajutat foarte mult colegii care vorbeau franceză din club, Papură și Pavel Badea. Poate să fie greu din cauza limbii și a vremii din Europa. Dar trebuie să le dai timp să se acomodeze, să nu grăbești lucrurile.” a spus fostul jucător.

  • 11 este locul din Casa Pariurilor Liga 1 pe care a terminat UTA în sezonul 2021-2022
ADVERTISEMENT