Fotbal intern

UTA – CFR, primul duel direct la Arad după o pauză de 13 ani! Clujenii au luat de atunci 13 trofee

06.03.2021 | 14:38
UTA  CFR primul duel direct la Arad dupa o pauza de 13 ani Clujenii au luat de atunci 13 trofee
ADVERTISEMENT

Meciul UTA – CFR, unul între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc, este primul duel direct care se va juca la Arad după o pauză de 13 ani.

În cei 13 ani trecuți de atunci, clujenii s-au aflat mai tot timpul în topul fotbalului din prima ligă, în timp ce arădenii s-au zbătut neputincioși în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre cele două formații, din etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1, este programată sâmbătă, 6 martie, de la ora 21:30.

După 13 ani, Aradul are un nou meci de tradiție: UTA – CFR

Iată, însă, că după 13 ani Aradul găzduiește un nou meci UTA – CFR Cluj. Și acesta se va desfășura pe noul stadion Francisc Neuman, care are o capacitate de 12.700 de locuri și a costat aproximativ 14 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când CFR-ul a mers la Arad se întâmpla în data de 19 aprilie 2008. Cu Ioan Andone pe banca tehnică și cu o echipă plină de vedete, clujenii s-au impus fără probleme cu 3-0 prin golurile reușite de Ricardo Cadu din penalty, Sebastian Dubarbier și Cristian Fabbiani. În acel an, CFR Cluj câștiga pentru prima dată în istorie titlul de campioană, încheind cu un punct peste FCSB.

A fost sezonul în care în fotbalul românesc a apărut cazul ”Valiza”. În ultima etapă,  Gigi Becali ar fi oferit suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj în caz că nu pierdeau întâlnirea cu rivalii din oraș, decisivă pentru lupta la titlu în care erau implicați roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT

CFR, 13 trofee de la ultimul meci la Arad

Revenind la acel meci de la Arad, CFR Cluj trăiește în acest moment sub zodia numărului 13. La 13 ani distanță de ultimul meci jucat la Arad, clujenii au în palmares cu 13 trofee mai mult: șase titluri de campioană, patru Cupe și trei Supercupe ale României.

De această dată, la meciul de sâmbătă, pe clujeni îi aștepată teoretin un meci infinit mai greu. Tehnicianul Laszlo Balint a creat o echipă competitiăvă la Arad și, îăn ciuda faptului că este o nou promovată, UTA visează să prindă play-off-ul. În acest moment, arădenii sunt primii sub linie.

ADVERTISEMENT

În tur, la Cluj, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, UTA a dat marea lovitură și s-a impus cu 1-0 în fața formației pregătită la acel moment de Dan Petrescu. Unicul gol al întâlnirii a fost reușit de vetranul Ioan Hora.

ADVERTISEMENT
Tags: