Fotbal intern

UTA – Dinamo 0-1 în Liga 1. Sorescu a adus victoria “câinilor”! Urmează derby-ul cu FCSB

31.01.2021 | 22:33
UTA  Dinamo 01 in Liga 1 Sorescu a adus victoria cainilor Urmeaza derbyul cu FCSB
ADVERTISEMENT

UTA Arad – Dinamo 0-1 s-a jucat în etapa a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1. Deian Sorescu a marcat singurul gol al meciului, din penalty, în minutul 8. “Câinii” au urcat pe locul 9, la egalitate de puncte cu Viitorul. Pentru Dinamo urmează derby-ul cu FCSB, programat să se joace miercuri, de la ora 20:45.

UTA Arad – Dinamo 0-1 (Sorescu 8-penalty) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 8 / GOOOL Dinamo! Deian Sorescu a executat perfect o lovitură de la 11 metri, după ce Florin Ilie a comis un henţ în careu.

ADVERTISEMENT

UTA Arad: Iacob – Tomozei, Fl. Ilie, Benga, Bustea (Shliakov 46) – Miculescu (Buhăcianu 46), Albu, Vorobjovas, Rusu (Oroian 90+1) – Roger, Rus (Antal 61). Antrenor: Laszlo Balint. Rezerve: Balauru, Melinte, Isac, Oroian, Roşu, Antal, Buhăcianu, Roumpoulakou, Shliakov.

Dinamo: Eşanu – Sorescu, Puljic, Ehamann, S. Filip – Mihaiu (Moldoveanu 46), Anton, Gol, Nepomuceno (A. Radu 90+1) – Nemec, Gueye (achim 57). Antrenor: Ionel Gane. Rezerve: Mitrovic, Bejan, A. Radu, R. Grigore, Achim, Şerban, Bani, Moldoveanu, Creţu.

ADVERTISEMENT

Andreas Mihaiu, titular chiar dacă a fost declarat jucător liber de contract

UPDATE, 31 ianuarie, ora 19:22 / În primul “11” al “câinilor se regăseşte Andreas Mihaiu, jucător care a fost declarat liber de contract după ce şi-a depus memoriu.

“MIHAIU MIRCEA ANDREAS vs. CS DINAMO 1948 SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – Admite cererea modificată a jucătorului reclamant. Constată încetarea raporturilor contractuale cu justă cauză în temeiul art. 18.10. lit. a) teza a III-a, începând cu data de 27.01.2021. Obligă clubul la plata drepturilor financiare restante pentru perioada septembrie-decembrie 2020 precum și a taxei de procedură. Cu recurs”, era decizia anunţată de CNSL.

ADVERTISEMENT

Obiectivul arădenilor pentru primul sezon de la revenirea în prima divizie după 12 ani este menţinerea la acest nivel, urmând ca din următorul să se consolideze mai întâi economic şi apoi valoric, pentru a aborda ţinte mai îndrăzneţe, precum intrarea în play-off.

Obiectivul declarat de patru sezoane încoace al câinilor este calificarea în play-off, dar de fiecare dată el a fost ratat, iar acum şansele sunt mai degrabă doar teroretice, ca urmare a situaţiei financiare dezastruoase şi a plecării multora dintre titulari.

ADVERTISEMENT

UTA – Dinamo Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida UTA – Dinamo se joacă duminică, 31 ianuarie, de la ora 20:45, pe modernul stadion care poartă numele patronului echipei arădene din anii 45-50, baronul Francis Neumann şi este televizată în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Mai puteţi urmări meciul şi intrând pe site-ul FANATIK RO, în format LIVE VIDEO.

UTA are un record teribil de negativ pe teren propriu, unde a câştigat doar un meci cu Chindia. Părea că va reuşi al doilea succes la ultimul joc disputat la Arad, în faţa lui FC Argeş, când a deschis scorul în minutul 89 prin brazilianul Roger, dar finalul a fost de coşmar, cu două reuşite piteştene în minutele 91 şi 93.

Ambele echipe vin după victorii cu 2-1

Dinamo încearcă să îşi stabilizeze cât de cât un lot care să îi permită să nu mai treacă prin emoţiile sezonului anterior, când doar schimbarea sistemului competiţional, de la 14 la 16 echipe, a oprit o ruşine istorică, prima retrogradare din istoria clubului, dar totul e incert momentan.

UTA vine după a patra victorie în deplasare, una copiată la Iaşi după modelul meciului pierdut acasă cu Argeşul, cu două goluri venite de nicăieri în minutele 92 şi 94. Dinamo a învins acasă cu 2-1 pe Gaz Metan dar ca urmare a ajutorului de necrezut al arbitrului Marcel Bârsan, care a acordat gol după un fault la portar.

Multe schimbări în loturile celor două echipe

UTA a făcut curăţenie în lot, plecând cinci jucători, dar a şi adus alţii, care par a se integra bine în schema de joc. La Dinamo lista plecărilor din cauza neplăţii salariilor este mare, dar cu toată criza au venit Steliano Filip, Andrei Blejdea şi Nepomuceno.

Pentru casele de pariuri e un meci greu, în care domneşte un pronunţat echilibru. Dinamo e uşor favorită cu o cotă de 2,60, UTA primind 2,75, dar pare destul de plauzibilă şi varianta remizei, dovadă că egalul e cotat cu 3,10, în condiţiile în care în Liga 1 are valori mari la această opţiune, în jur de 3,30-3,40.

ADVERTISEMENT