Fotbal intern

UTA Arad – FCSB 0-1. Moruțan și Vlad păstrează fotoliul de lider înaintea derby-ului cu CFR Cluj

13.03.2021 | 21:52
UTA Arad  FCSB 01 Morutan si Vlad pastreaza fotoliul de lider inaintea derbyului cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus la limită la Arad, în fața UTA-ei, și își păstrează primul loc înaintea partidei de vinerea viitoare de pe teren propriu cu CFR Cluj, principala contracandidată la titlu.

În ciuda scorului strâns, victoria oaspeților este una fără dubii, doar imprecizia „roș-albaștrilor” la finalizare scăpându-i pe arădeni de o umilință în toată regula.

ADVERTISEMENT

Totuși, bomba putea exploda în prelungirile partidei, dar Andrei Vlad a intervenit miraculos la lovitura de cap a lui Mculescu și a păstrat cele 3 puncte în conturile FCSB-ului.

UTA – FCSB 0-1 (Moruțan 40) – VEZI VIDEO

UTA: Balauru – Peteleu (65 Tomozei), Erico, F. Ilie, Shliakov – Antal (46 Albu), Isac, Vorobjovas (86 Voinea), D. Rusu (65 Miculescu) – Roger – Hora (69 Ad. Petre). Rezerve: Iacob, Tomozei, Benga, Roșu, Albu, Miculescu, Voinea, Rus, Ad. Petre. Antrenor: Laszlo Balint

ADVERTISEMENT

FCSB: Vlad – Crețu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Vînă (46 Istrate; 84 Perianu), Ov. Popescu, Olaru – Moruțan, Fl. Tănase, Coman. Rezerve: Straton, Panțîru, Haruț, Perianu, Musi, Ciuciulete, Istrate. Antrenor: Anton Petrea

Min. 15: Vînă este aproape de deschiderea scorului, dar șutul său din 6 metri îl lovește în piept pe Florin Ilie și apoi ajunge în brațele portarului Balauru.

ADVERTISEMENT

Min. 33: Ocazie uriașă ratată de Florin Tănase. Scăpat singur spre poarta adversă, căpitanul oaspeților a șutat din colțul careului de 6 meri mult pe lângă poartă.

Min. 40: GOOOL FCSB! Moruțan deschide scorul cu o superbă lovitură de cap din interiorul careului mare. UTA – FCSB 0-1

ADVERTISEMENT

Min. 43: Isac vede stupid al doilea cartonaș galben pentru că nu a păstrat distanța regulamentară la executarea unei lovituri libere și este eliminat.

Min. 44: Florinel Coman trimite în bară.

Min. 47: Abia intrat pe teren, Istrate are o bună oportunitate de a majora diferența, dar șutul său din 10 metri este respins de Balauru.

Min. 54: Florin Tănase ratează din nou o ocazie bună, șutul său din careu trecând puțin pe lângă poartă.

Min. 62: Șutul lui Istrate din 6 metri trece peste poartă.

Min. 64: Liber pe 11 metri, Florin Tănase lovește greșit balonul, care se duce pe lângă poartă.

Min. 78: Florinel Coman, singur în 6 metri cu portarul arădean, nu reușește să înscrie.

Min. 90+2: Ocazie imensă ratată de gazde, care puteau egala la lovitura de cap a lui Miculescu din 6 metri, pe care Vlad a respins-o cu greutate în corner.

UTA – FCSB Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida UTA – FCSB se joacă sâmbătă, 13 martie, de la ora 20:00, pe noul stadion al Aradului, care poartă numele baronului Francisc Neumann, patronul echipei de pe Mureș în perioada anilor 1947-50, când formația se numea ITA și era recordmana de goluri a României. Arbitrul partidei de sâmbătă este Szabolcs Kovacs, nimeni altul decât fratele ecusonului FIFA Istvan Kovacs.

În privința vremii, aceasta se anunță capricioasă. În dimineața partidei sunt mari șanse să plouă, dar seara, la ora jocului, sunt prognozate în jur de 8-9 grade și cerul senin. Meciul UTA – FCSB este programat sâmbătă, 13 martie, de la ora 20:00, în etapa a 27-a din Liga 1 și va fi televizat de posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. Îl mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Ultimul test pentru liderul FCSB înaintea derby-ului cu CFR Cluj

Este foarte important pentru echipa lui Toni Petrea să obțină cele trei puncte în această deplasare pentru că etapa următoare va fi momentul adevărului, cu doar două runde înainte de încheierea sezonului regulat, ciocnirea dintre FCSB și CFR Cluj, care va avea loc pe Arena Națională, în București.

Bucureștenii își doresc să se afle tot în fotoliul de lider înaintea partidei cu rivala directă la titlu, mai ales că în meciul direct va pleca și de la faptul că a pierdut cu 2-0 în Gruia primul episod al duelului din sezonul regulat. UTA este genul de echipă care poate îndeplini obiectivul FCSB, pentru că are cel mai slab punctaj pe teren propriu, unde a înregistrat o singură victorie, cu Chindia.

Ultima șansă pentru play-off pentru UTA

UTA a avut un program cu adevărat dur în ultimele etape la meciurile de acasă. În ultimul joc a pierdut cu 1-0 în fața lui CFR Cluj, dar a făcut o partidă destul de bună, oaspeții desprinzându-se greu, în ultimele 20 de minute. Acum urmează FCSB, contracandidata clujenilor la locul 1 și antrenorul Laszlo Balint recunoaște că va fi greu, mai ales că jucătorii săi chiar sunt apăsați de faptul că au așa un record negativ la meciurile de acasă.

Evident, alb-roșiii vor încerca totul pentru a da marea lovitură, care i-ar putea menține cu speranțe în zona play-off, pentru că un nou eșec ar fi sinonim fără echivoc cu ieșirea din cursă pentru primele șase locuri. Balint va miza lângă brazilianul Roger pe dorința de revanșă a lui Adrian Petre, cel marginalizat de Gigi Becali cât timp s-a aflat la FSCB.

Revine Florinel Coman, dar mulți jucători au fost trimiși la derby-ul din Liga 3

Bucureștenii îl vor avea din nou la dispoziție pe internaționalul Florinel Coman, căruia i-a expirat suspendarea de o etapă pentru cumul de cartonașe galbene, ceea ce crește forța ofensivă a echipei, deși Coman nu a mai marcat un gol de 13 jocuri. În schimb, nu vor fi prezenți Perianu, Soiledis, Buziuc, Șut, Oaidă, cu toții rămași la București, pentru derbyul seriei a 4-a din Liga 3, cu CSA Steaua.

Casele de pariuri merg pe victoria FCSB la cotă destul de atractivă, 1,70, în timp ce o surpriză provocată de arădeni are valoarea de 5,20. Și un gol marcat de UTA merită încercat, cota fiind de 1,60. Per ansamblu, nu se așteaptă o partidă bogată în realizări pe tabela de marcaj, totalul golurilor putând varia între 2 și 5, pentru siguranță, dar mult mai probabil între 2-3 sau chiar 1-3.

ADVERTISEMENT