Fotbal intern

UTA i-a stricat recordul lui CFR Cluj. De când nu mai pierduse campioana două meciuri la rând acasă

22.11.2020 | 23:55
UTA ia stricat recordul lui CFR Cluj De cand nu mai pierduse campioana doua meciuri la rand acasa
ADVERTISEMENT

UTA Arad a dat lovitura în etapa a 11-a din Liga 1. Nou-promovata a reușit să bifeze al patrulea succes al sezonului, chiar pe terenul campioanei României, CFR Cluj. A fost o victorie pe care fotbaliștii lui Laszlo Balint nu o vor uita, dar nici cei ai lui Dan Petrescu.

CFR Cluj era renumită pentru faptul că are cea mai bună defensivă din Liga 1 și că este echipa care pierde cel mai greu meciuri, mai ales pe teren propriu. În urma eșecului cu UTA, ardelenii i-au cedat Craiovei titlul de cea mai bună apărare. Oltenii au primit doar cinci goluri în 11 etape, în timp ce campioana e la cota 6, la fel ca Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu UTA a reprezentat totodată și al doilea eșec consecutiv suferit de ardeleni pe teren propriu în Liga 1. În urmă cu două etape, CFR Cluj a fost învinsă de Gaz Metan Mediaș, scor 1-2.

CFR Cluj nu mai e imposibil de bătut în Gruia. Ce record i-a stricat UTA

Mai bine de doi ani trecuseră de când CFR Cluj pierduse două meciuri la rând pe teren propriu. Se întâmpla pe 2 septembrie 2018, atunci când echipa lui Toni Conceicao era victima Viitorului într-un meci de campionat.

ADVERTISEMENT

Constănțenii se impuneau în Gruia cu scorul de 2-1, asta după ce, pe 30 august 2018, Dudelange câștiga și ea pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, scor 3-2, în returul play-off-ului Europa League.

În Liga 1, campioana României nu mai fusese pierduse consecutiv două meciuri pe teren propriu din 2017, atunci când a suferit înfrângeri cu U Craiova și Dinamo. La acea vreme, echipa era condusă de Vasile Miriuță și a fost învinsă în ambele partide la scor de neprezentare, de olteni pe 30 aprilie 2017 și de roș-albi pe 6 mai 2017.

ADVERTISEMENT

Arădenii au record de invidiat

Campioana ligii secunde în sezonul trecut, UTA Arad e pusă pe fapte mari în primul eșalon. După 11 etape scurse din Liga 1, echipa lui Laszlo Balint e pe locul 5, cu 17 puncte. Nou-promovata are un bilanț de patru victorii, cinci remize și două înfrângeri.

Pe teren străin, „Bătrâna Doamnă” este aproape imposibil de învins, lucru pe care CFR Cluj l-a simțit pe propria piele. Aproape doi ani de zile au trecut de la ultimul meci pe care UTA l-a pierdut în deplasare.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla pe 1 decembrie 2019, în Liga 2, atunci când echipa lui Balint era victima Dunării Călărași, scor 0-1. La acea vreme, pentru UTA era al doilea eșec consecutiv în deplasare, după cel de la Rapid, scor 0-2..

ADVERTISEMENT