Fotbal intern

UTA vrea să joace un meci amical în Ungaria în plină pandemie de coronavirus! Când s-ar putea disputa partida

04.06.2020 | 17:01
UTA vrea sa joace un meci amical in Ungaria in plina pandemie de coronavirus Cand sar putea disputa partida
ADVERTISEMENT

UTA se pregăteşte pentru meciurile din barajul de promovare în prima divizie, în care vor evolua primele şase clasate la momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de COVID 19.

UTA, amical în Ungaria

Arădenii, lideri detaşaţi în clasamentul ligii a doua, vor porni cu un avans de numai cinci puncte ca urmare a faptului că FRF a luat decizia de a înjumătăţi punctele câştigate în etape disputate.

ADVERTISEMENT

O decizie care a nemulţumit profund conducerea UTA-ei, care a decis să îşi caute dreptatea în tribunalul internaţional sportiv de la Lausanne. Dar până când TAS se va pronunţa dacă măsura luată de FRF a fost corectă, echipa pregătită de Laszlo Balint a început pregătirile şi vrea să joace un amical în Ungaria.

Szeged e echipa care poate juca împotriva arădenilor

Cum adversari din judeţ sau din judeţele limitrofe nu sunt disponibili, pentru că nici o echipă din ligile inferioare nu mai e angrenată în vreo competiţie, cu excepţia partidelor de promovare, UTA vrea să joace cel puţin un amical în Ungaria. Ideal ar fi două meciuri, dacă găseşte adversari.

ADVERTISEMENT

În Ungaria, s-au reluat doar întrecerile în prima ligă, însă există divizionare secunde, care, chiar dacă nu vor mai juca pe puncte în acest sezon, și-au reluat pregătirea. Una dintre acestea este Szeged 2011, cu care arădenii au și luat legătura pentru un posibil amical.

Echipa locală a terminat pe locul 12 în a doua divizie

Acesta ar urma să aibă loc în Ungaria după 15 iunie, când relaxările anunțate le-ar putea permite arădenilor să treacă în țara vecină fără restricțiile impuse acum. Confruntarea ar urma să se dispute pe noua arenă din Szeged, de 8256 de locuri, inaugurată în luna august a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Echipa locală a terminat campionatul pe locul 12, promovând prin decizie federală primele două clasate, MTK Budapesta şi Budafok.

În Ungaria e permis accesul publicului la meciuri

Un amănunt foarte interesant pentru această perioadă de pandemie, în care cei mai văduviţi sunt suporterii, care nu au acces pe stadioane cam peste tot în Europa, ester faptul că la acest amical vor putea asista şi spectatori.

ADVERTISEMENT

Aceasta ca urmare a faptului că în Ungaria accesul publicului este permis într-un anumit număr la meciuri, iar la finala Cupei, jucată miercuri seară pe stadionul Ferenc Puskas din Bundapesta, între Honved şi Mezokovsed, au asistat nu mai puţin de 10.000 de spectatori.

 

ADVERTISEMENT
Tags: