News

Uzina Dacia își reia activitatea după o lună. Repornirea va avea loc în două etape

09.04.2020 | 13:14
Uzina Dacia isi reia activitatea dupa o luna Repornirea va avea loc in doua etape
ADVERTISEMENT

Uzina Dacia își reia activitatea după o lună în care și-a trimis angajații în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus.

Uzina Dacia își reia activitatea după o lună

Conform unui comunicat de presă al conducerii, uzina Dacia își va relua activitatea în două etape. Primii angajați vor reveni la muncă în 21 aprilie, la mai bine de o lună de la încetarea lucrului, iar a doua etapă va fi la 4 mai.

ADVERTISEMENT

”În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni”, se arată în comunicatul publicat de g4media.ro.

”Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

ADVERTISEMENT
  • Uzina Mecanică și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru
  • Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine”, anunță conducerea Dacia.

”Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor”

În perioada în care uzina a fost închisă au avut loc măsuri de igienizare în vederea protejării angajaților care vor reveni la lucru de expunerea la posibilitatea îmbolnăvirii cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru”, se menționează în comunicat.

”Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”, se încheie anunțul celor de la Dacia.

ADVERTISEMENT

În contextul pandemiei care a pus stăpânire pe întreaga lume, constructorul de mașini Dacia a luat decizia să tragă obloanele, măsură în urma căreia nu mai puțin de 14.000 de angajați au intrat în șomaj tehnic.

Ministrul Economiei a anunțat încă de la începutul lunii că reprezentanții Dacia au luat în calcul redeschiderea uzinei în a doua parte a lui aprilie. Virgil Popescu a apreciat că reluarea producției la Dacia este esențială pentru economia românească.

ADVERTISEMENT