ADVERTISEMENT
News

Uzina Dacia Mioveni și-a oprit producția pentru o zi. Care e motivul întreruperii

Autor: Flaviu Popa | 03.02.2021 | 19:30
Uzina Dacia Mioveni și-a oprit producția pentru o zi. Care e motivul întreruperii
Dacia şi Ford au reluat producţia de autovehicule! Perioadă record în care uzinele au stat închise. Sursa: hepta.ro

Uzina de Automobile Dacia Mioveni și-a oprit producția pentru 24 de ore, în 1 februarie, din cauza lipsei unor componente electronice.

ADVERTISEMENT

Au fost probleme mari la un furnizor care nu a mai primit aceste componente din cauza unui incendiu izbucnit la o fabrică din Japonia.

Fabrica Dacia Mioveni și-a oprit producția pentru o zi

În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori. Astfel, activitatea de la Mioveni a fost întreruptă în data de 1 februarie. Echipele Grupului – Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială, care afectează mare parte din sectorul auto”, a transmis Groupe Renault România, conform Europa Liberă.

ADVERTISEMENT

Componentele electronice nu au mai ajuns la timp în România din cauza unui inendiu la o fabrică din Japonia care livra microcipuri către un furnizor al Dacia Mioveni.

În România fabriile Renault și Ford au fost închise pe durata pandemiei, însă și-au reluat ulterior producția. Potrivit sursei citate, înmatriculările din țara noastră au scăzut cu 50% în 2020, față de 2019.

ADVERTISEMENT

În Uniunea Europeană înmatriculările de autovehicule noi a scăzut cu 67% în medie, cele ma igreu lovite țări fiind Spania, o scădere de 88%, Italia (minus 85%) și Franța (minus 82%).

Compania Renault a renunțat la planul de extindere din România și a decis să-și restructureze activitatea, ca urmare a crizei. În consecină vor fi tăiate 15.000 de posturi la nivel global pentru a economisi 2 miliarde de euro în următorii 3 ani.

ADVERTISEMENT

Renault și-a propus să reducă producția de mașini de la 4 miliarde la 3.3 până în 2024. Fabricile Renault și Ford din România au reluat parțial producția pe 4 mai 2020.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!