V-ați săturat de taxe? Guvernul pregătește încă una! Toți românii trebuie să o plătească

Alexandru Năstase   
în HotNews
08/06/2019, 09:16
V-ați săturat de taxe? Guvernul pregătește încă una! Toți românii trebuie să o plătească GALERIE FOTO
Românii ar putea să plătească o nouă taxă. Sursa foto - facebook

V-ați săturat de taxe? Nu e nicio problemă. Guvernul pregătește încă una! Toți românii trebuie să o plătească dacă se aprobă. Astfel, aceasta ar urma să se regăsească în factura de electricitate. Deși Executivul condus de Viorica Dăncilă încă nu a decis instituirea taxei, acesta ar putea fi obligat să o facă din cauza politicilor Uniunii Europene legate de folosirea combustibililor fosili în producerea energiei electrice.

V-ați săturat de taxe?

“Cel puţin până în 2030 nu se poate renunţa la cărbune. Este pusă în pericol siguranţa sistemului. Trebuie să definim până când păstrăm cărbunele, la ce putere îl păstrăm, corelat cu noi capacităţi pe gaz şi regenerabile”. Aceasta este declaraţia secretarului de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan care a anunțat că se încearcă negocierea anumitor lucruri cu Bruxelles-ul, dat fiind că este vorba de siguranţa energetică a ţării

De remarcat că România, la fel care toate celelalte state membre în Uniunea Europeană trebuie să trimită unei Comisii Europene planul integrat de energie şi mediu (PNIESC), adică viziunea noastră pe termen mediu, până în 2030. De data aceastam CE nu a mai stabilit ţinte naţionale pentru regenerabile, ci doar o ţintă globală continentală: în acel an, 32% din consumul de energie trebuie să fie asigurat din aceste surse.

V-ați săturat de taxe. Taxe
Taxa ar urma să vină în factura de electricitate. Sursa foto – facebook

Toți românii trebuie să plătească taxa

Trebuie specificat că România a prezentat un draft cu 27,9%, în paralel cu continarea producţiei de energie din carbune, dar, este foarte posibil ca oficialii de la Bruxelles să nu accepte ţinta noastră şi chiar să solicite o creştere. Aici ar putea avea loc negocierea amintită de Vişan pentru că lucrurile sunt cât se poate de clare în cazul României. Conform specialiştilor trebuie să susţinem producţia de electricitate pe bază de cărbune, pentru că, dacă ea se opreşte, pe timp de iarnă România stinge lumina.

“Noi, Guvern, stat, trebuie să insistăm la Comisia Europeană că securitatea energetică e în pericol”, a mai spus Vişan care a transmis că diferențele ar urma să fie plătite, în cele din urmă, de altcineva. Fără să nominalizeze, altcineva este reprezentat, fără doar și poate de populație.

Închide ×