Fotbal intern

Va avea Dinamo un nou patron? Anunţul celui care negociază cu Negoiţă: ”Sunt rezervat spre optimist”

22.07.2019 | 16:06
Va avea Dinamo un nou patron Anuntul celui care negociaza cu Negoita Sunt rezervat spre optimist

Echipa Dinamo București se află pe un butoi cu pulbere după ce patronul Ionuț Negoiță l-a înlocuit pe Mircea Rednic cu Eugen Neagoe, iar startul noului sezon a fost unul dezastruos. După ce fanii au invadat terenul la meciul cu Viitorul, scor 0-5, totul a culminat duminică seară cu infarctul suferit de noul antrenor al ”câinilor” pe banca tehnică, chiar în timpul întâlnirii cu Universitatea Craiova.

Va avea Dinamo un nou patron? ”Baza de la Săftica este inclusă în tranzacţie”

Actualul patron Ionuț Negoiță a spus în mai multe rânduri că este dispus să vândă clubul Dinamo, preșul cerut fiind de patru milioane de euro. Deși nu mulți au fost cei care s-au înghesuit să cumpere unul dintre cele mai titrate cluburi din România, Negoiță este în continuare optimist și a declarat că totul se va încheia într-o lună. Asta, deși a precizat că pentru Ion Țiriac este dispus să cedeze toate acțiunile fără niciun ban.

Unul dintre oamenii care s-au arătat interesați de cumpărarea clubului Dinamo este milionarul Claudiu Florică. ”Da, mă interesează în continuare clubul Dinamo. Sunt rezervat spre optimist că voi deveni patron. Dar nu într-o lună cum spune domnul Negoiţă, va mai dura încă puţin preluarea. Mă voi implica doar dacă voi putea duce Dinamo mai sus, acolo unde îi este locul. Baza de la Săftica este inclusă în tranzacţie!”, a declarat acesta pentru  prosport.ro.

Claudiu Florică este foarte aproape de a deveni patron la Dinamo

Cine este Claudiu Florică: a fost pus sub acuzare în dosarul ”Microsoft 2”

”Am avut şi am discuţii cu suporterii, îi cunosc de mult timp, am o relaţie specială cu ei, dat fiind faptul că şi eu sunt dinamovist. Există deja un audit, lucrurile sunt în regulă cu licenţierea, cu ANAF-ul…”, a mai spus Claudiu Florică, care nu a vrut să vorbească prea mult despre proiectul său: ”Nu, nu, nu pot să fac public nimic în momentul acesta. Doar că va exista o siguranţă financiară totală pentru următorii trei ani, indiferent de rezultatele fianciare FC Dinamo 1948 SA până la momentul (obiectivul) participării în cupele europene”.

Claudiu Florică este deținătorul unei averi foarte mari, el fiind fostul șef al companiei Fujitsu. Omul de afaceri a fost pus sub acuzare, în noiembrie 2016, în dosarul “Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu ministere! Ulterior, el ar fi avut calitatea de denunţător şi ar fi fost exonerat de DNA de orice vinovăţie. El cumpărat drepturile litigioase ale colecţiei de tablouri şi opere de artă ce aparţinea familiei Doncea şi care a trecut în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă din 1973. La începutul anului 2019, Florică a negociat preluarea clubului FC Argeş, dar tratativele nu s-au finalizat. El a creat Regal Sport Bucureşti, care din 2018 a devenit ACS “Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”.

FANATIK a stat de vorbă cu omul de afaceri Claudiu Florică în urmă cu o lună, iar acesta anunța că un răspuns final în privința cumpărării clubului Dinamo îl va da în luna iulie.